Hľadáte recept na chutné a efektné jedlo, ktoré ohúri celú rodinu? Slávnostná roláda z mletého mäsa plnená vajíčkami je jednoduchá na prípravu a zaručene vám prinesie úspech u hostí.
Slávnostná roláda z mletého mäsa je plnená lahodnou kombináciou šunky, syra a varených vajec. Je to perfektné jedlo na obed, večeru alebo aj oslavy.
Slávnostná roláda z mletého mäsa
Ingrediencie:
- 600 g mleté mäso
- 5 g soľ
- 3 g čierne korenie
- 1 ks vajce (do mletej zmesi)
- 100 g šunka
- 100 g lisovaný syr
- 6 ks vajcia (varené v pohári /pozri video/)
- 5 g soľ
- 3 g čierne korenie
Postup prípravy:
- Príprava mäsovej zmesi: Mleté mäso dáme do misky a osolíme, okoreníme čiernym korením a pridáme jedno vajce. Dobre premiešame, aby sa ingrediencie spojili.
- Tvarovanie rolády: Na alobal rozložíme mleté mäso a rukami ho vytvarujeme do obdĺžnika hrubého asi 1 cm. Na mäso poukladáme plátky syra, šunky a varených vajec,ktorí sme uvarili v pohároch /pozri video/
- Zavinutie rolády: Pomocou alobalu mäso zavinieme do rolády a konce dobre stlačíme, aby sa plnka nerozpadla.
- Pečenie: Roládu položíme na plech vyložený papierom na pečenie, alobal stiahneme, okoreníme, osolíme polejeme olejom a dáme do rúry na 25 minút.
- Dokončenie: Po upečení necháme roládu 10 minút odpočívať a potom ju nakrájame na plátky a podávame s obľúbenou prílohou.
Slávnostná roláda z mletého mäsa – Video recept:
Vyskúšajte ju aj vy a presvedčte sa sami!
Súvisiace články:
Najlepšie šošovicové fašírky: Mleté mäso nám už vôbec nechýba! Manžel si žiada už len tieto!
Fantastická zemiaková roláda s mletým mäsom: Rýchle pohostenie pre návštevu
Obľúbený recept môjho manžela na zapekaný Štrasburský kastról s mletým mäsom: Jednoduché a chutné!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Cookrate – mäsové recepty