Slávnostná čokoládová torta z éry Juhoslávie, bez ktorej sa nezaobišla žiadna oslava!

Slávnostná čokoládová torta
Slávnostná čokoládová torta podľa receptu z Juhoslávie

Obsah receptu

Táto slávnostná čokoládová torta vás vráti do čias Juhoslávie, kedy sa bez nej nezaobišla žiadna poriadna oslava. Pripravte sa na lahodnú kombináciu nadýchaného korpusu, krémovej plnky a neodolateľnej čokoládovej chuti. Vaši blízki si budú oblizovať všetky prsty!

Táto torta je síce trochu náročnejšia na prípravu, ale výsledok stojí za to! S naším podrobným receptom a zopár babičkinými trikmi ju hravo zvládnete aj vy.

Ingrediencie:

Korpus (upiecť 3-krát)

  • 4 bielka
  • 4 lyžice cukru
  • 50 ml oleja
  • 50 g opražených mletých vlašských orechov
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 lyžica kakaa

Plnka I

  • 12 žĺtkov
  • 5 lyžíc cukru
  • 100 g čokoládového pudingu
  • 750 ml mlieka (250 ml + 500 ml)
  • 100 g čokolády
  • 100 g práškového cukru
  • 150 g masla alebo margarínu

Plnka II

  • 500 ml šľahačkovej smotany
  • 300 g tmavej čokolády
  • 100 g mletých orechov

Postup prípravy:

Príprava korpusu

Bielka vyšľahajte s cukrom, pridajte olej, opražené mleté vlašské orechy, múku a kakao. Vymiešajte cesto a prelejte ho do formy vystlanej papierom na pečenie s priemerom 28 cm. Pečte 18 minút pri 180 °C. Tento krok zopakujte 3-krát, aby ste získali 3 kôrky.

Plnka A

Žĺtka vyšľahajte s cukrom, čokoládovým pudingom a 250 ml mlieka. Zvyšných 500 ml mlieka zohrejte v hrnci. Keď mlieko zovrie, pridajte pudingovú zmes a miešajte, kým nezhustne (približne 5-7 minút). Pridajte čokoládu a nechajte vychladnúť.

Plnka B

Šľahačkovú smotanu zmiešajte s tmavou čokoládou a za stáleho miešania zohrievajte na miernom plameni, kým sa čokoláda nerozpustí. Nechajte vychladnúť a potom vyšľahajte do pevnej štruktúry. Nakoniec pridajte mleté orechy a dobre premiešajte.

Spojenie plnky A

Maslo vyšľahajte a postupne doň zašľahajte vychladnutý puding, kým nevznikne hladký krém.

Vrstvenie koláča

Na prvý korpus natrite tretinu pudingového krému a na to tretinu smotanového krému. Opakujte s ďalšími korpusmi, až kým neminiete všetky vrstvy.

Zdobenie

Vrch jemne polejte trochou mlieka a natrite zvyšným krémom. Nechajte stuhnúť a koláč pred podávaním vychladnite v chladničke.

Tipy:

  1. Orechy pražte s láskou: Vlašské orechy si pred pečením nezabudnite opražiť na suchej panvici. Dodajú torte krásnu vôňu a chrumkavosť.
  2. Puding varte pomaly: Pudingovú zmes miešajte na miernom ohni, aby sa nepripálila. Trpezlivosť ruže prináša, a v tomto prípade aj lahodný krém!
  3. Čokoláda je základ: Použite kvalitnú čokoládu s vysokým obsahom kakaa. To je tajomstvo bohatej a intenzívnej chuti.
  4. Nezabudnite na chladničku: Tortu pred podávaním nechajte poriadne vychladnúť v chladničke. Krém stuhne a chute sa krásne prepoja.

Video recept:

Veríme, že si túto slávnostnú čokoládovú tortu zamilujete rovnako ako my. Je to skutočný klenot medzi receptami, ktorý vám pripomenie staré dobré časy a vyčarí úsmev na tvári vašim blízkym.

Súvisiace články:

Najlepšia 5-lyžicová čokoládová torta – bohatá, lahodná, s kávovým nádychom a krémovou náplňou

Najžiadanejšia orechová torta na narodeniny – perfektná chuť a taká jednoduchá!

Svieža lyžicová torta – nadýchaný čokoládový korpus, šľahačkový krém s banánom a pomarančovou polevou

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Kuchyňa Emily

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty