Slávna krémová torta PANCHO: Z jedného pekáča mi vyšlo až 20 kúskov!

Slávna krémová torta PANCHO
Slávna krémová torta PANCHO

Obsah receptu

Hľadáte recept na úžasný dezert, ktorý ohúri celú rodinu? Vyskúšajte slávnu krémovú tortu PANCHO! Z jedného pekáča vám vyjde až 20 kúskov a jej príprava je jednoduchšia, než by ste si mysleli.

Lahodná kombinácia ananásu, sliviek, orechov a čerešní v nadýchanom kréme na kakaovom korpuse. To je slávna krémová torta PANCHO, ktorá si vás podmaní svojou chuťou aj jednoduchou prípravou.

Slávna krémová torta PANCHO

Ingrediencie:

  • 4 stredne veľké vajcia
  • Štipka soli
  • 16 g vanilkového cukru
  • 180 g cukru
  • 100 ml mlieka (izbová teplota)
  • 100 g rastlinného oleja bez zápachu
  • 220 g hladkej múky
  • 40 g kakaa
  • 10 g kypriaceho prášku
  • 340 g ananásového kompótu
  • 50 ml ananásovej šťavy
  • 200 g sušených sliviek
  • 200 g vlašských orechov
  • 350 g čerešňového kompótu

Prísady do krému:

  • 400 ml chladenej smotany na šľahanie (min. 33 % tuku)
  • 150 g práškového cukru
  • 16 g vanilkového cukru
  • 500 g mascarpone (alebo 500 g kyslej smotany)
  • 300 g studeného smotanového syra
  • 400 g studenej kyslej smotany (33% tuku)

Postup prípravy:

  1. Najprv si pripravte suché ingrediencie: zmiešajte 220 g múky, 40 g kakaa a 10 g kypriaceho prášku. Zatiaľ odložte bokom.
  2. Rozbite vajcia izbovej teploty, pridajte štipku soli a vanilkový cukor a vyšľahajte do peny. Postupne pridávajte práškový cukur a šľahajte asi 4 minúty.
  3. Pridajte rastlinný olej a mlieko izbovej teploty a všetko vymiešajte do hladka.
  4. Pomaly pridávajte pripravenú preosiatu múku a vymiešajte do jemna.

Pečenie:

  1. Cesto dáme do formy 28 x 18 cm s papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 175 stupňov Celzia asi 35 minút bez ventilátora. Rúru počas pečenia neotvárame.

Krém:

  1. Smotanu na šľahanie spolu s mascarpone, vanilkovým a práškovým cukrom vyšľahajte do mixéra. Do vymiešanej šľahačky pridajte kyslú smotanu a smotanový syr a premiešajte.

Finalizácia:

  1. Upečený korpus prekrojte po dĺžke na dve polovice. Jednu polovicu pokrájajte na štvorčeky veľkosti približne 2,5 cm. Kraje korpusu odložte.
  2. Nepokrájaný korpus dajte späť do formy, scedíte ananás a nakrájajte na trojuholníky. S ananásovou šťavou natierajte korpus.
  3. Sušené slivky nakrájajte na malé kúsky, vlašské orechy posekajte a zatiaľ odložte nabok. Čerešne precedite cez sitko.
  4. Na korpus navrstvíte krém, pridáte čerešne, ananás, posypete posekanými orechami a sušenými slivkami.
  5. Na toto všetko položte pokrájané kocky koláča, prikryjte vrstvou krému, rozotrite a znova opakujte postup s ovocím, orechami a slivkami.
  6. Poslednú vrstvu krému zarovnajte a dajte koláč na 4 hodiny do chladničky.
  7. Kraje z nakrájaného koláča pomrvíte a tým potriete vrch aj boky hotového dezertu. Na ozdobu môžete použiť aj ďalšie ovocie.

Tipy:

  • Pre ešte intenzívnejšiu chuť ananásu ho môžete pred použitím namočiť do rumu.
  • Namiesto sliviek môžete použiť aj marhule alebo iné sušené ovocie.
  • Tortu môžete ozdobiť aj čerstvým ovocím, napríklad jahodami alebo malinami.

Slávna krémová torta PANCHOVideo recept:

Slávna krémová torta PANCHO je perfektný dezert na oslavy, víkendové posedenia s rodinou alebo len tak pre potešenie. Vďaka jednoduchému receptu a lahodnej chuti si ju zamilujete hneď na prvýkrát.

Súvisiace články:

Perfektne vláčna a šťavnatá jahodová torta: Prekvapte svojich blízkych úžasným dezertom

Maková low carb torta s krémom z mascarpone s jahodami: Vhodná aj pre diabetikov

Úžasná mokrá torta z ovsených vločiek bez cukru a múky: Mohla by som ju jesť aj každý deň


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Торты и Кулинария Cakes & Cooking

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty