Hľadáte recept na úžasný dezert, ktorý ohúri celú rodinu? Vyskúšajte slávnu krémovú tortu PANCHO! Z jedného pekáča vám vyjde až 20 kúskov a jej príprava je jednoduchšia, než by ste si mysleli.
Lahodná kombinácia ananásu, sliviek, orechov a čerešní v nadýchanom kréme na kakaovom korpuse. To je slávna krémová torta PANCHO, ktorá si vás podmaní svojou chuťou aj jednoduchou prípravou.
Slávna krémová torta PANCHO
Ingrediencie:
- 4 stredne veľké vajcia
- Štipka soli
- 16 g vanilkového cukru
- 180 g cukru
- 100 ml mlieka (izbová teplota)
- 100 g rastlinného oleja bez zápachu
- 220 g hladkej múky
- 40 g kakaa
- 10 g kypriaceho prášku
- 340 g ananásového kompótu
- 50 ml ananásovej šťavy
- 200 g sušených sliviek
- 200 g vlašských orechov
- 350 g čerešňového kompótu
Prísady do krému:
- 400 ml chladenej smotany na šľahanie (min. 33 % tuku)
- 150 g práškového cukru
- 16 g vanilkového cukru
- 500 g mascarpone (alebo 500 g kyslej smotany)
- 300 g studeného smotanového syra
- 400 g studenej kyslej smotany (33% tuku)
Postup prípravy:
- Najprv si pripravte suché ingrediencie: zmiešajte 220 g múky, 40 g kakaa a 10 g kypriaceho prášku. Zatiaľ odložte bokom.
- Rozbite vajcia izbovej teploty, pridajte štipku soli a vanilkový cukor a vyšľahajte do peny. Postupne pridávajte práškový cukur a šľahajte asi 4 minúty.
- Pridajte rastlinný olej a mlieko izbovej teploty a všetko vymiešajte do hladka.
- Pomaly pridávajte pripravenú preosiatu múku a vymiešajte do jemna.
Pečenie:
- Cesto dáme do formy 28 x 18 cm s papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 175 stupňov Celzia asi 35 minút bez ventilátora. Rúru počas pečenia neotvárame.
Krém:
- Smotanu na šľahanie spolu s mascarpone, vanilkovým a práškovým cukrom vyšľahajte do mixéra. Do vymiešanej šľahačky pridajte kyslú smotanu a smotanový syr a premiešajte.
Finalizácia:
- Upečený korpus prekrojte po dĺžke na dve polovice. Jednu polovicu pokrájajte na štvorčeky veľkosti približne 2,5 cm. Kraje korpusu odložte.
- Nepokrájaný korpus dajte späť do formy, scedíte ananás a nakrájajte na trojuholníky. S ananásovou šťavou natierajte korpus.
- Sušené slivky nakrájajte na malé kúsky, vlašské orechy posekajte a zatiaľ odložte nabok. Čerešne precedite cez sitko.
- Na korpus navrstvíte krém, pridáte čerešne, ananás, posypete posekanými orechami a sušenými slivkami.
- Na toto všetko položte pokrájané kocky koláča, prikryjte vrstvou krému, rozotrite a znova opakujte postup s ovocím, orechami a slivkami.
- Poslednú vrstvu krému zarovnajte a dajte koláč na 4 hodiny do chladničky.
- Kraje z nakrájaného koláča pomrvíte a tým potriete vrch aj boky hotového dezertu. Na ozdobu môžete použiť aj ďalšie ovocie.
Tipy:
- Pre ešte intenzívnejšiu chuť ananásu ho môžete pred použitím namočiť do rumu.
- Namiesto sliviek môžete použiť aj marhule alebo iné sušené ovocie.
- Tortu môžete ozdobiť aj čerstvým ovocím, napríklad jahodami alebo malinami.
Slávna krémová torta PANCHO – Video recept:
Slávna krémová torta PANCHO je perfektný dezert na oslavy, víkendové posedenia s rodinou alebo len tak pre potešenie. Vďaka jednoduchému receptu a lahodnej chuti si ju zamilujete hneď na prvýkrát.
Súvisiace články:
Perfektne vláčna a šťavnatá jahodová torta: Prekvapte svojich blízkych úžasným dezertom
Maková low carb torta s krémom z mascarpone s jahodami: Vhodná aj pre diabetikov
Úžasná mokrá torta z ovsených vločiek bez cukru a múky: Mohla by som ju jesť aj každý deň
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Торты и Кулинария Cakes & Cooking