Hľadáte rýchly a chutný recept na večeru? Vyskúšajte rolády z mletého mäsa so šampiňónmi a slaninou! Sú jednoduché na prípravu a vždy mäkké.
Rolády z mletého mäsa sú perfektnou voľbou pre rodinnú večeru. Môžete ich plniť rôznymi plnkami podľa vašej chuti.
Rolády z mletého mäsa so šampiňónmi a slaninou
Ingrediencie:
- 500 g šampiňónov
- 1200 g mletého bravčového a hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa
- 3-4 strúčiky cesnaku
- pár plátkov údenej slaniny
- 2 vajcia
- 1 lyžica múky
- petržlenová vňať
- soľ, korenie
- granulovaný cesnak (1 lyžička)
- majoránka (1 čajová lyžička)
- sladká mletá paprika (1,5 lyžičky)
- horčica jemná
Postup prípravy:
- Šampiňóny nakrájame na plátky a cibuľu na drobno. Na panvici rozohrejeme olej a cibuľu opražíme dozlatista. Pridáme šampiňóny a restujeme, kým nezmäknú. Ochutíme soľou, čiernym korením, majoránkou a pretlačeným cesnakom.
- V miske zmiešame mleté mäso, vajcia, pretlačený cesnak, soľ, korenie, granulovaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať a sladkú papriku.
- Mäsovú zmes rozdelíme na porcie (asi 10). Na potravinovú fóliu položíme porciu mäsa a vytvarujeme obdĺžnik. Potrieme ho horčicou, pridáme plátok slaniny a šampiňónovú zmes. Pomocou fólie roládku zrolujeme. Takto pokračujeme so všetkými roládami.
- Roládky obalíme v múke a opečieme na panvici zo všetkých strán. Preložíme ich do hrnca a pridáme aj šťavu zo smaženia. Podlejeme trochou vody a dusíme asi 15-20 minút.
- Roládky vyberieme z hrnca. V malej miske rozmiešame hladkú múku s vodou a pridáme do omáčky. Za stáleho miešania varíme, kým omáčka nezhustne. Roládky vrátime do hrnca a môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Tipy:
- Do plnky môžete pridať aj nakladanú uhorku, papriku alebo syr.
- Omáčku môžete zahustiť smotanou na varenie.
Rolády z mletého mäsa so šampiňónmi a slaninou – Video recept
Rolády z mletého mäsa so šampiňónmi a slaninou sú obľúbeným jedlom, ktoré si môžete vychutnať s rôznymi prílohami. Vyskúšajte ich a uvidíte, že si ich zamilujete!
Súvisiace články
Najšťavnatejšie fašírky na svete: Zmiešajte mleté mäso s jogurtom a výsledok vás ohromí!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Swojskie jedzonko