Search

Recept na vláčne malinové rezy s Nutellou: Tri vrstvy čistého blaha, ktoré sa vám vždy podaria

Vláčne malinové rezy s Nutellou
Vláčne malinové rezy s Nutellou

Obsah receptu

Publikované: 13. októbra 2025, 05:00

Existujú koláče, ktoré sú pastvou pre oči aj pre chuťové poháriky. Tieto rezy sú presne také! Spájajú v sebe nadýchanú piškótu, sviežu malinovú vrstvu a absolútne božskú penu z Nutelly. Každé sústo je kombináciou troch vrstiev čistého blaha.

Dlho som sa bál krémov so želatínou, až kým som neobjavil tento spoľahlivý postup. S ním pripravíte dokonale hladký a nadýchaný krém bez jedinej hrudky. Poďte si so mnou upiecť tento luxusný zákusok, ktorým ohúrite na akejkoľvek oslave.

Základné informácie

  • Čas prípravy: 30 min
  • Čas pečenia: 20 min
  • Čas chladenia: min. 4 hodiny
  • Počet porcií: cca 15 rezov
  • Náročnosť: Stredná
  • Kalorická hodnota: cca 320 kcal/rez
  • Trend: Zákusok na oslavu

Potrebujeme

pre menší plech s rozmermi 20×30 cm

Piškótový korpus:

  • 4 ks vajec (bielky a žĺtky oddelene)
  • 125 g kryštálového cukru
  • 125 g hladkej múky
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 štipka soli

Malinová vrstva:

  • 500 g malín (mrazených alebo čerstvých)
  • 2 balíčky malinového želé v prášku (každý na 250 ml tekutiny)
  • 400 ml horúcej vody

Čokoládová pena s Nutellou:

  • 500 ml smotany na šľahanie (min. 33 %, dobre vychladená)
  • 300 g jemného smotanového syra alebo tvarohu (napr. Philadelphia, Mascarpone, jemný tvaroh v alobale)
  • 2 PL Nutelly
  • 2 PL práškovej želatíny
  • 100 ml studenej vody

Medzivrstva a zdobenie:

  • 1 balík maslových sušienok (cca 150 g)
  • strúhaná mliečna čokoláda

Postup prípravy

Príprava korpusu:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C. Menší, hlbší plech (cca 20×30 cm) vysteľte papierom na pečenie.
  2. Z bielkov a štipky soli vyšľahajte tuhý sneh. Keď je takmer hotový, po lyžiciach doň zašľahajte cukor, kým nevznikne lesklá a pevná hmota.
  3. Znížte otáčky na minimum a po jednom krátko zašľahajte žĺtky.
  4. Nakoniec zľahka stierkou vmiešajte preosiatu múku s kypriacim práškom.
  5. Cesto vylejte na plech, zarovnajte a pečte 15–20 minút. Upečený korpus nechajte na plechu úplne vychladnúť.

Príprava vrstiev:

  1. Pripravte malinovú vrstvu. Želé v prášku rozpustite v 400 ml horúcej vody a nechajte ho za občasného miešania chladnúť, kým nezačne mať mierne gélovitú konzistenciu.
  2. Do mierne hustnúceho želé vmiešajte mrazené alebo čerstvé maliny. Zmes rovnomerne nalejte na vychladnutý korpus a dajte stuhnúť do chladničky aspoň na hodinu.
  3. Keď je malinová vrstva tuhá, poukladajte na ňu tesne vedľa seba maslové sušienky.

Krém a dokončenie:

  1. Toto je najdôležitejší krok! Želatínu nasypte do 100 ml studenej vody a nechajte ju 10 minút napučať.
  2. V miske vyšľahajte dobre vychladenú smotanu na pevnú šľahačku a odložte ju do chladničky.
  3. V druhej, väčšej miske, dohladka vymiešajte smotanový syr (alebo tvaroh) s Nutellou.
  4. Napučanú želatínu v malom hrnčeku na miernom ohni (alebo v mikrovlnke) len krátko zohrejte, kým sa úplne nerozpustí. Nesmie vrieť!
  5. Do rozpustenej želatíny pridajte jednu lyžicu syrového krému a dobre rozmiešajte (týmto želatínu “temperujete”). Až potom vlejte túto zmes za stáleho miešania do zvyšku krému.
  6. Nakoniec stierkou zľahka a na dvakrát vmiešajte pripravenú šľahačku. Vznikne dokonale hladká a nadýchaná pena.
  7. Hotovú penu ihneď navrstvite na sušienky, rovnomerne rozotrite a vložte do chladničky stuhnúť aspoň na 4 hodiny, ideálne cez noc.
  8. Pred podávaním posypte povrch strúhanou čokoládou a nakrájajte na rezy horúcim nožom.

Videorecept

2 praktické tipy na záver

  1. Ako na dokonalý krém bez hrudiek: Nikdy nelejte horúcu želatínu priamo do studeného krému. Vždy ju najprv “temperujte” – zmiešajte s malým množstvom krému a až potom ju pridajte k zvyšku. Zaručene sa vám tak nevytvoria nepríjemné hrudky.
  2. Mrazené vs. čerstvé maliny: Ak používate mrazené maliny, nemusíte ich vopred rozmrazovať. Naopak, pomôžu želé rýchlejšie stuhnúť. Ak používate čerstvé, uistite sa, že želé je už naozaj gélovité, aby vám neklesli na dno.

Jednoduché variácie

  • Jahodové rezy: Namiesto malín a malinového želé použite jahody a jahodové želé. Postup je úplne rovnaký a získate tak ďalšiu skvelú letnú verziu.
  • Krém z bielej čokolády: Ak nie ste fanúšikom Nutelly, nahraďte ju 100 g rozpustenej a vychladnutej bielej čokolády. Získate tak lahodný krém, ktorý sa skvele hodí k malinám.

Výsledkom je luxusný zákusok, ktorý je ľahký, svieži a neuveriteľne chutný.

Recept vychádza z verzie od Smaki Katriny-najlepsze przepisy, upravila a osobne ho otestovala redakcia Varíme s Láskou.

OHODNOŤTE RECEPT

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty