Perfektný recept na zapečené lasagne s mletým mäsom: Rýchlo a jednoducho!

lasagne
lasagne

Obsah receptu

Lasagne, to magické slovo, ktoré nás pripúta k talianskej kuchyni. Povedzme si otvorene, kto by odolal vrstveným cestovinám plným mäsa, omáčok a syra? Dnes vám prinášam recept, ktorý poteší nielen vaše chuťové bunky, ale aj vaše časové možnosti. Tak sa pohodlne usaďte a pozorne čítajte.

Ingrediencie:

  • cestovinové pláty lasagne
  • 300 g mletého mäsa
  • 1 cibuľa
  • 200 ml červeného vína
  • 400 g paradajok z konzervy
  • 500 ml smotany na varenie (prípradne mlieka)
  • 50 g hladkej múky
  • 50 g masla
  • 150 g strúhaného parmezánu
  • Olivový olej
  • Soľ
  • Korenie
  • Bobkový list

Postup prípravy:

  1. Lasagne: Lazane dáme do vriacej osolenej vody a varíme cca 3 minúty. Potom vyberieme a opláchneme v studenej vode. Každý plát potom samostatne uložíme na papierovú utierku. 
  2. Príprava cibule: Na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a restujte ju, kým nebude priehľadná. Dbajte na to, aby cibuľa nebola tmavo hnedá.
  3. Mleté mäso: K cibuli pridajte mleté mäso. Opečte ho, kým nebude zlato-hnedé. Mäso pravidelne premiešavajte, aby sa nezlepilo.
  4. Červené víno: Keď je mäso opečené, zalejte ho červeným vínom. Nechajte víno povariť, kým sa alkohol neodparí.
  5. Paradajková omáčka: Pridajte konzervované paradajky, soľ, korenie a bobkový list. Premiešajte a nechajte omáčku dusiť na miernom ohni.
  6. Bešamelová omáčka: V hrnci roztopte maslo. Pridajte múku a miešajte, kým nevznikne jemná zmes. Postupne pridávajte smotanu, miešajte, kým nezískate hladkú omáčku.
  7. Zostavenie lasagní: Pekáč vymažte maslom. Na dno pekáča položte pláty lasagne. Na ne nanesiete mäsovú omáčku, potom bešamelovú omáčku a posypte parmezánom. Opakujte vrstvenie, kým nevyužijete všetky ingrediencie. Vrchná vrstva by mala byť bešamelová omáčka posypaná parmezánom.
  8. Pečenie: Lasagne vložte do predhriatej rúry na 200°C a pečte, kým nebude mať krásnu zlatohnedú kôrku.
  9. Servírovanie: Po vybratí z rúry nechajte lasagne 15-20 minút odpočinúť, potom nakrájajte a podávajte.

Dobrú chuť!

Moje odporúčanie:

Lasagne sú vždy lepšie druhý deň. Flavors do seba preniknú a výsledok je ešte bohatší. Pokojne si ich pripravte deň vopred a druhý deň len ohrejte.

Talianske lasagne – Video recept:

Lasagne sú nepochybne jedným z najobľúbenejších talianskych pokrmov. Dúfame, že tento recept vám prinesie takú chuť a potešenie, akú si predstavujete.

Súvisiace články:

Talianske cestoviny s mletým mäsom a slaninou: rýchly RECEPT!

Ak máte doma zemiaky a mleté mäso, pripravte si tieto výborné zemiakové bochníčky! Pár minút a večera je hotová!

Zapečené hniezda plnené šampiňónmi a syrom: Najväčšia fajnotka z mletého mäsa!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Готовим с Ириной Хлебниковой

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty