Paradajky v zime už vôbec nekupujem! Takto pripravené mi vydržia celý jeden rok!

Zavárané paradajky
Zavárané paradajky

Obsah receptu

V zimných mesiacoch sa nám často stáva, že paradajky strácajú svoju chuť a arómu. Preto som sa rozhodla podeliť sa s vami o tento skvelý recept na zavárané paradajky, ktorý vám umožní uchovať si paradajky plné chuti po celý rok!

V tomto článku sa naučíte, ako správne pripraviť a uložiť paradajky, aby boli chutné a vždy pripravené obohatiť vaše jedlá. Poďme sa pozrieť na postup!

Zavárané paradajky na zimu

Ingrediencie:

  • 5 kg paradajok
  • 1 cesnak
  • Soľ (kamenná, morská alebo himalájska)
  • Tymián alebo rozmarín
  • 30 ml oleja (pre každý pohár)
  • Sklenené poháre na zaváranie (s objemom 450 alebo 600 ml)

Postup prípravy:

  1. Príprava paradajok:
    • Paradajky umyte a nakrájajte na štvrtiny. Premieste ich do veľkej misy.
  2. Pečenie paradajok:
    • Paradajky rozložte na plech, ktorý ste vyložili papierom na pečenie.
    • Posypte ich soľou a tymiánom.
    • Vložte plech do predhriatej rúry a pečte jednu hodinu pri 200°C.
  3. Príprava cesnaku:
    • Cesnak očistite a nakrájajte na malé kúsky.
  4. Plnenie pohárov:
    • Na dno vopred umytých a vysušených zaváraninových pohárov vložte vrstvu cesnaku.
    • Na cesnak položte vrstvu paradajok, potom opäť pridajte cesnak a tymián.
    • Proces opakujte, až kým pohár nevyplníte.
  5. Dopĺňanie oleja:
    • Pohár doplňte olivovým olejom, pevne ho uzavrite a otočte hore nohami.
    • Nechajte poháre odstáť v tejto polohe 8 až 10 hodín.
  6. Uchovávanie:
    • Sušené paradajky môžete uchovávať na chladnom a tmavom mieste až rok.

Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Použite kvalitné paradajky: Na zaváranie vyberajte zrelé a zdravé paradajky bez poškodení.
  2. Pridajte čerstvé bylinky: Ak máte možnosť, použite čerstvé bylinky ako tymián alebo rozmarín na zvýraznenie chuti.
  3. Poháre dôkladne vyčistite: Pred zaváraním poháre dôkladne umyte a sterilizujte, aby ste predĺžili trvanlivosť zaváranín.
  4. Experimentujte s koreninami: Nebojte sa pridať svoj obľúbený druh korenia pre jedinečnú chuť.
  5. Uchovávajte na tmavom a chladnom mieste: Pre optimálnu chuť a trvanlivosť skladujte zaváraniny na tmavom a chladnom mieste.

Zavárané paradajky na zimuVideo recept:

https://youtu.be/PdUTsKmQlbo

Zavárať paradajky na zimu je jednoduchý a efektívny spôsob, ako si udržať chuť letných paradajok po celý rok. Tento recept je nielen jednoduchý na prípravu, ale aj veľmi chutný. Budete potrebovať len pár ingrediencií a trochu času. Takže neváhajte a vyskúšajte tento skvelý recept. Vaša kuchyňa bude voňať po čerstvých paradajkách aj v najchladnejších zimných mesiacoch. Dobrú chuť!

Súvisiace články:

Hľadáte niečo extra na oslavu? Skúste paradajky s vajíčkom: Nie je lepšie občerstvenie ako toto

Pečené paradajky plnené vajíčkom a syrom s lahodnou omáčkou: Jednoduchý recept na raňajky

Domáce sušené paradajky: Bez rúry a sušičky!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Moja kuchyňa Ebruli

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty