Hľadáte jednoduchý, ale výnimočný recept na vianočné sušienky? Orieškové bozky sú presne tým, čo potrebujete – lahodné, jemné a tak ľahké na prípravu!
Orieškové bozky, známe tiež ako Walnut Polvorones, sú synonymom vianočnej pohody. Ich jedinečná chuť masla, vlašských orechov, javorového sirupu a práškového cukru z nich robí neodolateľnú pochúťku, ktorá sa doslova rozpúšťa v ústach.
Recept na Orieškové bozky
Ingrediencie:
- 226 g masla
- 1/2 šálky (60 g) práškového cukru
- 1 lyžička javorového sirupu
- 115 g opražených a nasekaných vlašských orechov
- 1/4 lyžičky soli
- 2 1/4 šálky (280 g) hladkej múky
Postup prípravy:
Začnite opekaním vlašských orechov na panvici po dobu 5 minút. Po opečení nechajte orechy vychladnúť a následne ich nasekajte nadrobno.
Predhrejte rúru na 205 °C.
V miske spolu vyšľahajte maslo, práškový cukor a javorový sirup.
Postupne pridajte nasekané vlašské orechy, soľ a preosiatu múku. Miešajte, kým nevznikne jednotné cesto.
Z cesta vytvorte malé guľôčky a umiestnite ich na plech s papierom na pečenie.
Pečte v predhriatej rúre 10-12 minút, až kým sušienky nebudú mierne zlatisté.
Nechajte sušienky vychladnúť a následne ich obaľte v práškovom cukre.
Video recept
Orieškové bozky sú nielen nádherným vianočným darčekom, ale aj výbornou pochúťkou k popoludňajšej káve. Ich príprava je jednoduchá a výsledok stojí za to. Vyskúšajte tento recept a prekvapte svojich blízkych neodolateľnou chuťou týchto vianočných sušienok!
Súvisiace články
Rubíny s orechovou plnkou a džemom: Krehké vianočné pečivo
Rýchle arašidové štvorčeky nielen na Vianoce: Sú jednoduché a neuveriteľne dobré!
Krehké čokoládové madlenky nielen na Vianoce: Rýchle a jednoduché sviatočné pečivo!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Zeleninové recepty