Nový recept na magický makový koláč, nalejte jednu zmes a získajte až 5 vrstiev!

Nový recept na magický makový koláč, nalejte jednu zmes a získajte až 5 vrstiev!

Predstavte si koláč, ktorý po upečení odhalí až päť lákavých vrstiev, a to všetko z jednej jednoduchej zmesi. Tento magický makový koláč je nielen pohľadom na umelecké dielo, ale aj neodolateľnou pochúťkou, ktorá si získa srdce každého milovníka sladkého.

Objavte s nami čarovný svet pečenia, kde jedna zmes vytvára mnohostvrstvový zážitok. Vrstva po vrstve, od vanilkového základu cez makovú plnku až po jemnú sušienkovú korunu – tento recept na magický makový koláč je dôkazom, že najlepšie chutí domáce.

Magický makový koláč

Ingrediencie:

  • 75g masla
  • 100g bielej čokolády
  • 5 veľkých vajec
  • 150g cukru
  • Vanilkový cukor (voliteľné)
  • 5 polievkových lyžíc studenej vody
  • 100g hladkej múky
  • Štipka soli
  • Kôra z jedného citróna
  • 200g jemne mletého modrého maku
  • 1 polievková lyžica rumu (voliteľné)
  • 6 decilitrov studeného mlieka
  • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy

Postup prípravy:

Začnite predhrievaním rúry na 160 °C a pripravte si pekáč o veľkosti 30 x 20 cm, ktorý vymažte maslom.

V malom hrnci na strednom ohni roztopíte maslo. Po vypnutí ohňa doň vmiešajte bielu čokoládu. Nechajte krátko vychladnúť.

Oddelite žĺtka od bielok. Žĺtka vymiešajte s cukrom do peny. Pridajte vanilkový cukor, ak ho používate, a následne pridajte 5 polievkových lyžíc studenej vody.

Do vlažnej čokoládovo-maslovej zmesi vmiešajte žĺtkovú zmes a postupne pridávajte múku a kôru z citróna.

Pridajte polovicu jemne mletého modrého maku a dobre premiešajte. Potom pridajte zvyšný mak a opäť dôkladne premiešajte.

Ak používate rum, pridajte ho teraz, a potom vmiešajte polovicu studeného mlieka.

Pridajte zvyšnú polovicu mlieka a premiešajte.

Bielka vyšľahajte do tuhého snehu so štipkou soli a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy.

Opatrne vmiešajte makovú zmes do vyšľahaných bielok použitím varešky a prelejte túto zmes do predpripraveného pekáča vymasteného maslom.

Pečte približne jednu hodinu pri 160 °C s funkciou horného a spodného ohrevu, kým koláč nezhnedne a nevytvorí sa vrstva na povrchu.

Po upečení nechajte koláč vychladnúť pri izbovej teplote a potom ho na niekoľko hodín uložte do chladničky.

Koláčik môžete teraz nakrájať a podávať. Dobrú chuť!

Video recept

Nezáleží na tom, či ste skúsený pekár alebo začínate objavovať radosť z domáceho pečenia, tento recept na magický makový koláč je príležitosťou, ako premeniť základné suroviny na niečo výnimočné. A keď už vás tento koláč očarí svojou jednoduchosťou a nádhernými vrstvami, nezabudnite sa podeliť o zážitok a tento recept odporučiť priateľom!

Prajeme vám veľa zábavy pri pečení a ešte viac potešenia pri vychutnávaní tohto čarovného magického makového koláča!

Súvisiace články:

Vlhký kávový koláč: Jednoduchý a chutný koláčik z piškótového cesta

Slávny koláč Botlikh s marhuľami a vlašskými orechmi: Jednoduchý a chutný!

Super krémový jablkový koláč FLORIÁN: Rýchly a jednoduchý hrnčekový recept!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Sašova kuchyňa


Súvisiace príspevky

Geniálna cuketová nátierka na zimu: Rýchla na prípravu, už robím tretiu várku

Geniálna cuketová nátierka na zimu: Rýchla na prípravu, už robím tretiu várku

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Chcete si uchovať chuť leta na zimu? Táto geniálna cuketová nátierka je ideálnym riešením! Cuketová nátierka je nielen chutná, ale aj zdravá a ideálna pre každú príležitosť. Stačí pár ingrediencií a trochu času, aby ste si pripravili výborný doplnok k pečivu, ktorý […]

Fantastická nátierka z cukety a slaniny: Vynikajúca, obľúbia si ju deti aj dospelí!

Fantastická nátierka z cukety a slaniny: Vynikajúca, obľúbia si ju deti aj dospelí!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Máte radi jednoduché a chutné recepty, ktoré si zamilujú všetci členovia rodiny? Potom si určite zamilujete túto fantastickú nátierku z cukety a slaniny. Je to skvelý spôsob, ako využiť sezónnu zeleninu a vytvoriť niečo skutočne výnimočné. Táto nátierka je nielen lahodná, ale […]

Toto je jednoznačne najlepší slivkový koláč, ktorý zmizne mihnutím oka: Lahodný a krehký

Toto je jednoznačne najlepší slivkový koláč, ktorý zmizne mihnutím oka: Lahodný a krehký

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Slivkový koláč je klasika, ktorá nikdy nesklame. Ale tento recept je niečo extra! Lahodná krehkosť cesta v kombinácii so šťavnatými slivkami a nadýchanou penou vytvára symfóniu chutí, ktorá si získa každého. Pripravte sa na to, že tento koláč zmizne z tanierov rýchlosťou […]

Šťavnatý a ľahký orechový koláč, jednoduchý a rýchly na prípravu. Jeho chuť je neodolateľná!

Šťavnatý a ľahký orechový koláč, jednoduchý a rýchly na prípravu. Jeho chuť je neodolateľná!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Šťavnatý a ľahký orechový koláč je ideálnym dezertom pre milovníkov sladkých a jednoduchých receptov. Jeho príprava je rýchla a zvládne ju aj začiatočník v kuchyni. Tento orechový koláč spája tradičné chute s modernou jednoduchosťou. Vyskúšajte tento jednoduchý recept, ktorý je ideálny na […]

Slávnostná biela polievka na oslavy a sviatky: Vždy navarím plný hrniec a jeme ju dva dni

Slávnostná biela polievka na oslavy a sviatky: Vždy navarím plný hrniec a jeme ju dva dni

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Slávnostná biela polievka je dokonalou voľbou na oslavy a sviatky. Jej bohatá chuť a krémová konzistencia si získa každého pri stole. Polievka je plná čerstvej zeleniny a kuracieho mäsa, čo ju robí nielen chutnou, ale aj výživnou. Tento recept vás prevedie krok […]

Najlepšie kuracie medailónky, aké ste kedy vyskúšali: Sú rýchle a chutné!

Najlepšie kuracie medailónky, aké ste kedy vyskúšali: Sú rýchle a chutné!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Kuracie medailónky sú skvelou voľbou pre každého, kto hľadá rýchle a chutné jedlo. Tento recept je jednoduchý na prípravu, no výsledok vás príjemne prekvapí. Mäso je šťavnaté a chrumkavé, ideálne na obed alebo večeru. Vyskúšajte ho a presvedčte sa sami! Ak hľadáte […]


Google Správy: Daj nám ⭐