Nórsky koláč Kvæfjordkake: Tento koláčik si zamilujete, chutí ako zmrzlina!

Nórsky koláč Kvæfjordkake
Nórsky koláč Kvæfjordkake

Obsah receptu

Máte chuť na niečo výnimočné? Nórsky koláč Kvæfjordkake je lahodný dezert s krehkým cestom, nadýchaným snehom a lahodnou plnkou. Určite si ho zamilujete!

Nórsky koláč Kvæfjordkake je známy svojou jedinečnou chuťou a textúrou. Spojenie krehkého cesta, nadýchaného snehu a lahodnej plnky vytvára dokonalý chuťový zážitok. Tento dezert je ideálny na špeciálne príležitosti, ale aj na bežné popoludnie s šálkou kávy. Príprava Kvæfjordkake nie je zložitá, stačí sa držať receptu a výsledok bude stáť za to.

Ingrediencie:

Maslové cesto:

  • 100 g masla (izbovej teploty)
  • 100 g práškového cukru
  • 4 žĺtky
  • 60 ml vlažného mlieka
  • 150 g polohrubej múky
  • 10 g sódy bikarbóny

Sneh:

  • 4 bielky (izbovej teploty)
  • 200 g jemného kryštálového cukru
  • Šťava z 1/2 citróna
  • 60 g opražených mandlí

Plnka:

  • 250 ml 33% smotany
  • 90 g práškového cukru
  • 300 g syra Mascarpone

Plech na pečenie: 38 x 25 cm

Postup prípravy:

Príprava maslového cesta:

  • Vyšľahajte maslo s práškovým cukrom do peny. Postupne pridávajte žĺtky a šľahajte do hladka.
  • Prilejte vlažné mlieko a krátko premiešajte. Premiešajte múku so sódou bikarbónou a zapracujte do cesta.
  • Cesto rovnomerne rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie.

Sneh:

  • Šľahajte bielky, kým nezačnú tuhnúť. Postupne pridávajte jemný kryštálový cukor a šťavu z citróna, šľahajte, až kým nevznikne pevný sneh.
  • Sneh naneste na cesto a posypte opraženými mandľami.
  • Pečte v rúre vyhriatej na 170 °C približne 20-25 minút, kým povrch nezíska zlatistú farbu.

Príprava plnky:

  • Vychladenú smotanu vyšľahajte s práškovým cukrom do polotuha. Pridajte mascarpone a vyšľahajte do hustého krému.

Zloženie koláča:

  • Koláč prekrojte na dve rovnaké časti. Na jednu časť naneste pripravenú plnku a priložte druhú časť.

Tipy:

  1. Pred pečením mandle opražte na panvici, aby získali intenzívnejšiu chuť.
  2. Pri šľahaní snehu dbajte na to, aby bielka boli izbovej teploty. Sneh bude pevnejší a nadýchanejší.
  3. Ak nemáte mascarpone, môžete ho nahradiť ricottou alebo kvalitným tvarohom.
  4. Plnku môžete dochutiť vanilkovým extraktom alebo nastrúhanou citrónovou kôrou.
  5. Pred podávaním nechajte koláč aspoň hodinu odležať v chladničke, aby sa chute prepojili.

Video recept:

Veríme, že si tento recept na nórsky koláč Kvæfjordkake zamilujete a stane sa obľúbeným dezertom vo vašej domácnosti. Prajeme vám dobrú chuť!

Súvisiace články:

Jemný jogurtový koláčik: Nadýchaný ako obláčik a neodolateľne chutný

Rozliaty džemový koláč za 5 minút: Jednoduchý recept s cestom ako obláčik

Skutočný poklad z Talianska: Recept na krehký tvarohový koláč

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála LiViera Desserts

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty