Neuveriteľne lahodné kuracie stehná z teplovzdušnej fritézy: Dokonale uvarené a šťavnaté

Kuracie stehná z teplovzdušnej fritézy
Kuracie stehná z teplovzdušnej fritézy

Obsah receptu

Kuracie stehná z teplovzdušnej fritézy sú rýchle, jednoduché na prípravu a plné chuti. S touto receptúrou pripravíte dokonale šťavnaté a voňavé kuracie mäso, ktoré si zamiluje celá rodina.

Príprava kuracích stehien v teplovzdušnej fritéze vám ušetrí čas a energiu. Marináda z citrónovej trávy, korenín a medu im dodá lahodnú chuť, ktorá je nezameniteľná. Neváhajte a vyskúšajte tento jedinečný recept.

Kuracie stehná z teplovzdušnej fritézy

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná (~550 g)
  • Marináda:
    • 2 stonky citrónová tráva
    • 1 ČL mletej šalotky
    • 1 ČL mletého cesnaku
    • ½ ČL mletého čili
    • 1 ČL soli
    • 1 ČL čierneho korenia
    • 1/2 ČL prášku z piatich korení
    • 2 ČL cukru
    • 2 ČL svetlej sójovej omáčky
    • 1 ČL ustricovej omáčky
    • 1 ČL vína
    • 1 ČL medu
    • 1 ČL oleja na varenie
    • ½ ČL citrónovej šťavy
  • Poleva:
    • 1 ČL ustricovej omáčky
    • ½ ČL čili omáčky
    • 1 ČL medu
    • 1 ČL oleja na varenie

Postup prípravy:

  1. Kuracie stehná vykostite a nakrojte povrch, aby lepšie absorbovali marinádu.
  2. Nasekajte citrónovú trávu. Na marinádu budete potrebovať asi 1,5 lyžice mletej citrónovej trávy.
  3. Všetky ingrediencie na marinádu zmiešajte (citrónová tráva, mletá šalotka, cesnak, čili, soľ, čierne korenie, prášok z piatich korení, cukor, sójová omáčka, ustricová omáčka, víno, med, olej a citrónová šťava).
  4. Kuracie stehná vložte do marinády a rovnomerne ich potrite, aby dobre absorbovali všetky koreniny.
  5. Marinujte v chladničke minimálne 1,5 hodiny.
  6. Kuracie stehná vložte do vzduchovej fritézy. Prvé vyprážanie nastavte na 170°C na 8 minút.
  7. Po 8 minútach kuracie stehná otočte a opäť vyprážajte pri 170°C ďalších 8 minút.
  8. Medzitým si pripravte polevu: zmiešajte ustricovú omáčku, čili omáčku, med a olej.
  9. Kuracie stehná potrite pripravenou polevou z oboch strán.
  10. Na záver kuracie stehná ešte raz vložte do fritézy a vyprážajte pri 180°C 2 minúty.
  11. Hotové kuracie stehná podávajte. Budú šťavnaté, jemné a plné chuti.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Pred marinovaním kuracie stehná nakrojte, aby lepšie absorbovali chuť korenín.
  • Pre intenzívnejšiu chuť nechajte kuracie stehná marinovať cez noc.
  • Ak nemáte citrónovú trávu, môžete ju nahradiť šťavou z čerstvého citróna a troškou nastrúhanej citrónovej kôry.

Kuracie stehná z teplovzdušnej fritézy – Video recept:

Kuracie stehná z teplovzdušnej fritézy sú ideálnym riešením pre tých, ktorí hľadajú rýchly, zdravý a chutný obed alebo večeru. Pripravte si ich podľa nášho receptu a uvidíte, že si ich budete chcieť robiť znova a znova. Prajeme vám dobrú chuť!

Súvisiace články:

Jednoduché medovo-cesnakové kuracie prsia: Rýchla večera hotová za 15 minút!

Zapečené kuracie prsia s hubovo-zeleninovou zmesou a syrom: Jednoduché a lahodné jedlo

Toto sú najchutnejšie kuracie prsia, aké som kedy jedol! Jednoduché, lacné a veľmi šťavnaté


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Hana Cook

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty