Kuracie stehná z teplovzdušnej fritézy sú rýchle, jednoduché na prípravu a plné chuti. S touto receptúrou pripravíte dokonale šťavnaté a voňavé kuracie mäso, ktoré si zamiluje celá rodina.
Príprava kuracích stehien v teplovzdušnej fritéze vám ušetrí čas a energiu. Marináda z citrónovej trávy, korenín a medu im dodá lahodnú chuť, ktorá je nezameniteľná. Neváhajte a vyskúšajte tento jedinečný recept.
Kuracie stehná z teplovzdušnej fritézy
Ingrediencie:
- 4 kuracie stehná (~550 g)
- Marináda:
- 2 stonky citrónová tráva
- 1 ČL mletej šalotky
- 1 ČL mletého cesnaku
- ½ ČL mletého čili
- 1 ČL soli
- 1 ČL čierneho korenia
- 1/2 ČL prášku z piatich korení
- 2 ČL cukru
- 2 ČL svetlej sójovej omáčky
- 1 ČL ustricovej omáčky
- 1 ČL vína
- 1 ČL medu
- 1 ČL oleja na varenie
- ½ ČL citrónovej šťavy
- Poleva:
- 1 ČL ustricovej omáčky
- ½ ČL čili omáčky
- 1 ČL medu
- 1 ČL oleja na varenie
Postup prípravy:
- Kuracie stehná vykostite a nakrojte povrch, aby lepšie absorbovali marinádu.
- Nasekajte citrónovú trávu. Na marinádu budete potrebovať asi 1,5 lyžice mletej citrónovej trávy.
- Všetky ingrediencie na marinádu zmiešajte (citrónová tráva, mletá šalotka, cesnak, čili, soľ, čierne korenie, prášok z piatich korení, cukor, sójová omáčka, ustricová omáčka, víno, med, olej a citrónová šťava).
- Kuracie stehná vložte do marinády a rovnomerne ich potrite, aby dobre absorbovali všetky koreniny.
- Marinujte v chladničke minimálne 1,5 hodiny.
- Kuracie stehná vložte do vzduchovej fritézy. Prvé vyprážanie nastavte na 170°C na 8 minút.
- Po 8 minútach kuracie stehná otočte a opäť vyprážajte pri 170°C ďalších 8 minút.
- Medzitým si pripravte polevu: zmiešajte ustricovú omáčku, čili omáčku, med a olej.
- Kuracie stehná potrite pripravenou polevou z oboch strán.
- Na záver kuracie stehná ešte raz vložte do fritézy a vyprážajte pri 180°C 2 minúty.
- Hotové kuracie stehná podávajte. Budú šťavnaté, jemné a plné chuti.
Dobrú chuť!
Tipy:
- Pred marinovaním kuracie stehná nakrojte, aby lepšie absorbovali chuť korenín.
- Pre intenzívnejšiu chuť nechajte kuracie stehná marinovať cez noc.
- Ak nemáte citrónovú trávu, môžete ju nahradiť šťavou z čerstvého citróna a troškou nastrúhanej citrónovej kôry.
Kuracie stehná z teplovzdušnej fritézy – Video recept:
Kuracie stehná z teplovzdušnej fritézy sú ideálnym riešením pre tých, ktorí hľadajú rýchly, zdravý a chutný obed alebo večeru. Pripravte si ich podľa nášho receptu a uvidíte, že si ich budete chcieť robiť znova a znova. Prajeme vám dobrú chuť!
Súvisiace články:
Jednoduché medovo-cesnakové kuracie prsia: Rýchla večera hotová za 15 minút!
Zapečené kuracie prsia s hubovo-zeleninovou zmesou a syrom: Jednoduché a lahodné jedlo
Toto sú najchutnejšie kuracie prsia, aké som kedy jedol! Jednoduché, lacné a veľmi šťavnaté
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Hana Cook