Neskutočne jemná mäsová roláda je dokonalým receptom pre slávnostné príležitosti. Šťavnatá kombinácia kvalitného mletého mäsa, chrumkavej šunky a roztaveného syra vytvára harmóniu chutí, ktorá poteší každého milovníka dobrého jedla.
Príprava tejto lahodnej rolády nie je vôbec náročná a výsledok vždy očarí. Mäsová roláda sa stane ozdobou každého sviatočného stola. Tajomstvo jej úspechu spočíva v správnom pomere ingrediencií a postupnom pečení. Jemnosť mäsa podčiarkuje majonéza v zmesi a grilovacia omáčka dodáva roláde nezameniteľnú chuť. Vďaka jednoduchému postupu zvládne prípravu aj menej skúsený kuchár.
Ingrediencie:
- 500 g mletého mäsa (podľa chuti)
- 20 ml oleja
- 1 cibuľa
- Petržlenová vňať
- 40 g strúhanky
- 40 g majonézy
- Soľ, čierne mleté korenie, bazalka
Na plnku:
- 100 g šunky
- 100 g tvrdého syra
- 50 g grilovacej omáčky (barbecue)
Postup prípravy:
- Alobal potrite olejom.
- V miske zmiešajte mleté mäso, olej, nadrobno pokrájanú cibuľu, strúhanku, korenie, bazalku, soľ a petržlenovú vňať.
- Pridajte majonézu a všetko dôkladne premiešajte.
- Mäsovú zmes rozotrite na alobal do obdĺžnika.
- Na kocky nakrájajte šunku a zmiešajte ju s nahrubo nastrúhaným syrom, potom ju navrstvite na mäso.
- Mäso opatrne zrolujte a zabalte do alobalu.
- Pečte v predhriatej rúre na 200 °C približne 50 minút.
- Potrite rolku grilovacou omáčkou a pečte ešte ďalších 10 minút pri 180 °C.
Dobrú chuť!
Tipy:
- Mäso pred prípravou nechajte aspoň hodinu pri izbovej teplote.
- Pre lepšiu chuť môžete do zmesi pridať najemno nakrájanú sušenú paradajku.
- Roládu pred pečením pevne zabalte, aby sa nerozpadla.
- Pred krájaním nechajte roládu 10 minút odpočívať.
- Zvyšnú grilovaciu omáčku podávajte ako prílohu.
Video recept:
Neskutočne jemná mäsová roláda je receptom, ktorý si zaslúži miesto vo vašom receptári. Jej príprava prináša radosť z varenia a výsledok poteší každého, kto si rád pochutí na kvalitnom mäsovom pokrme.
Súvisiace články:
Lahodná zemiaková roláda s mäsovou plnkou a mozzarellou
Najlepšia kuracia roláda: Celá rodina si ju nevie vynachváliť!
Plnená bôčiková roláda s medvedím cesnakom: Chrumkavá a senzačná!
Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Cookrate – Meat Recipes