Najúžasnejšia a najjemnejšia čokoládová torta MALAGA s príchuťou zmrzliny! Topí sa v ústach! Rýchla a chutná!

Najúžasnejšia a najjemnejšia čokoládová torta MALAGA s príchuťou zmrzliny! Topí sa v ústach! Rýchla a chutná!

Čokoládová torta MALAGA nie je len obyčajný dezert, je to sviatok pre vaše zmysly. Pripravte sa na cestu plnú čokolády, vanilky a zázračných chutí, ktoré vás prenesú priamo do sveta nebeských pochúťok!

Náš recept na čokoládovú tortu MALAGA kombinuje jemnú chuť slávnej „Zmrzliny Málaga“ s bohatým a vláčnym čokoládovým korpusom. Výsledkom je lahodný zážitok, ktorý sa topí v ústach. A to najlepšie? Tento kulinársky skvost si môžete vychutnať v pohodlí vášho domova, pretože jeho príprava je rýchla a jednoduchá. Ideálny na každú príležitosť, či už na vianočný večierok alebo len tak pre radosť.

Čokoládová torta MALAGA s príchuťou zmrzliny

Ingrediencie

  • Na korpus:
    • 300 g hladkej múky
    • 80 g kakaa
    • 6 g sódy bikarbóny
    • 4 stredne veľké vajcia
    • Štipka soli
    • 16 g vanilkového cukru
    • 340 g cukru
    • 120 g rastlinného oleja
    • 240 ml mlieka (izbová teplota)
    • 200 ml vriacej vody
    • 1 PL octu (5-9%)
  • Na krém:
    • 750 ml mlieka
    • 200 g cukru
    • 16 g vanilkového cukru
    • 80 g kukuričného škrobu
    • 250 ml studeného mlieka
    • 4 vajcia veľkosti M
    • 360 g mäkkého masla
    • 200 g hrozienok
    • 50 ml rumu
    • 20 g kakaa

Postup prípravy

Príprava korpusu:

  1. Zmiešajte múku, kakao a sódu bikarbónu v miske.
  2. Vo druhej miske vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do peny.
  3. Postupne pridávajte rastlinný olej, mlieko a vriacu vodu.
  4. Suché zložky preosejte a vmiešajte do vaječnej zmesi.
  5. Pridajte ocot a dôkladne premiešajte.
  6. Vylejte cesto do formy o rozmeroch 28×18 cm vyloženej papierom na pečenie.
  7. Pečte pri 150 °C asi 45-50 minút.

Príprava krému:

  1. Zmiešajte 200 g cukru, 16 g vanilkového cukru a 80 g kukuričného škrobu v miske. Pridajte 250 ml mlieka a miešajte.
  2. Pridajte 4 rozšľahané vajcia a miešajte.
  3. Zohrejte zvyšných 500 ml mlieka a pri varu opatrne prilievajte škrobovú zmes. Za stáleho miešania uvaríte hustý puding.
  4. Vylejte puding do misky, prikryjte potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť.
  5. Zmiešajte 50 ml rumu a 200 g hrozienok a nechajte 2-3 hodiny luhovať.

Montáž torty:

  1. Úplne vychladnutý korpus vyberte z formy a prerežte ho na 4 časti.
  2. Hrozienka zlejte cez sitko.
  3. Vyšľahajte 360 g masla 3-4 minúty, a potom do neho postupne zašľahávajte puding.
  4. Na spodný plat cesta navrstvite krém a posypte hrozienkami. Prikryte druhým platom a opakujte. Opakujte aj s tretím platom cesta.
  5. Vrch aj boky torty natrite krémom a posypte kakaom.
  6. Dajte tortu do chladničky minimálne na 3 hodiny chladiť.

Video recept

Táto čokoládová torta MALAGA je naozajstným skvostom. Jej jemná, bohatá chuť a jednoduchá príprava ju robia ideálnou voľbou pre každú slávnostnú príležitosť alebo len tak, na potešenie vašej rodiny. Vyskúšajte tento recept a nechajte sa uniesť na vlnách čokoládovej rozkoše!

Súvisiace články

Jemná a veľmi chutná torta MLIEČNY SEN: Neuveriteľne jednoduchá a rýchla, pripravená doslova za 30 minút!

Vianočná torta ATRAKCIA: Jemná, ľahká a veľmi chutná!

Vianočná SNICKERS torta: Nezabudnuteľná, lahodná a rýchla. Bez želatíny!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Tolle Rezepte


Súvisiace príspevky

Veľmi rýchly a chutný recept na kuracie prsia so zeleninou v sladkokyslej omáčke

Veľmi rýchly a chutný recept na kuracie prsia so zeleninou v sladkokyslej omáčke

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Vychutnajte si lahodné kuracie prsia so zeleninou v sladkokyslej omáčke! Tento recept je ideálny pre rýchly a zdravý obed alebo večeru, ktoré poteší celú rodinu. Chuťovo vyvážená kombinácia zeleniny a kuracieho mäsa v sladkokyslej omáčke vám prinesie exotiku priamo na váš stôl. […]

Mäkučký makový závin podľa mojej babky z Maďarska. Tento recept sa v našej rodine dedí už už skoro 50 rokov!

Mäkučký makový závin podľa mojej babky z Maďarska. Tento recept sa v našej rodine dedí už už skoro 50 rokov!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Mäkučký makový závin podľa receptu mojej babky z Maďarska je delikatesa, ktorú si vaša rodina zamiluje. Tento tradičný recept sa v našej rodine dedí už vyše 50 rokov a prináša čerstvú dávku sladkej nostalgie pri každom zakusnutí. Mäkké cesto kombinované so sladkou […]

Dokonalá marináda na grilovanie: Mäso je plné chuti, jemné a vôbec nie vysušené. Vyskúšajte ju aj na stehienká alebo krídelká

Dokonalá marináda na grilovanie: Mäso je plné chuti, jemné a vôbec nie vysušené. Vyskúšajte ju aj na stehienká alebo krídelká

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Túžite po šťavnatom a chutnom grilovanom mäsku? S našou dokonalou marinádou bude vaše grilovanie nezabudnuteľné. Kuracie prsia budú plné chuti, jemné a vôbec nie vysušené. Táto marináda je rýchla, jednoduchá a zaručene ohromí vašich hostí. Objavte tajomstvo dokonalej marinády na grilovanie! Kombinácia […]

Z cukety už nikdy nič iné: Skvelá večera hotová za 10 minút – Jednoduchý a rýchly recept!

Z cukety už nikdy nič iné: Skvelá večera hotová za 10 minút – Jednoduchý a rýchly recept!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Chcete pripraviť chutnú a rýchlu večeru za pár minút? Táto skvelá večera z cukety je pre vás ideálna! S jednoduchými ingredienciami a len 10 minútami času vytvoríte jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina. Prečítajte si náš návod, ako na to! Hľadáte rýchly […]

Plech na pečenie vyložím lístkovým cestom, poukladám naň dlhé piškóty a za 10 minút pripravím úplne skvelý a lahodný dezert!

Plech na pečenie vyložím lístkovým cestom, poukladám naň dlhé piškóty a za 10 minút pripravím úplne skvelý a lahodný dezert!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Dezert z lístkového cesta s dlhými piškótami je jednoduchý a rýchly na prípravu, no výsledok je ohromujúci. Tento lahodný dezert si zamiluje celá vaša rodina a jeho príprava vám zaberie len pár minút. Ideálny na rôzne oslavy alebo len tak, keď máte […]

Extra rýchly obed z jedného pekáča: Stačí nakrájať bravčové mäso, zemiaky a cibuľu – Od kedy som ich jedol robím ich skoro denne

Extra rýchly obed z jedného pekáča: Stačí nakrájať bravčové mäso, zemiaky a cibuľu – Od kedy som ich jedol robím ich skoro denne

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte rýchly a chutný obed, ktorý pripravíte v jednom pekáči? Extra rýchly obed z bravčovej krkovičky, zemiakov a cibule je skvelou voľbou! Nielenže šetrí čas, ale aj chuťové poháriky. Stačí nakrájať ingrediencie, vložiť ich do pekáča a nechať piecť. Po pridaní syra […]


Google Správy: Daj nám ⭐