Hľadáte rýchly a chutný recept na večeru? Vyskúšajte tieto zeleninové placky s tvarohom! Sú jednoduché na prípravu a plné zdravých ingrediencií.
Tieto placky sú ideálne pre vegetariánov a vegánov, ale určite si ich užijú aj milovníci mäsa. Môžete ich podávať s rôznymi omáčkami a prílohami podľa chuti.
Zeleninové placky s tvarohom
Ingrediencie:
- 2 vajcia
- 1,5 čajovej lyžičky soli
- 1 lyžicu kryštálového cukru
- 1 lyžicu sušeného droždia
- 1,5 pohára teplého mlieka (300 ml)
- 1,5 pohára teplej vody (300 ml)
- 3,5 pohára hladkej múky (450 g)
- Zväzok petržlenu
- 3 zelené papriky
- 1 cibuľa
- 1 červená paprika
- 2 zelené cibuľky
- 1 paradajka
- 1 pohár tučného tvarohu (150 g)
- 1 pohár strúhaných surových zemiakov
- Niekoľko lyžíc rastlinného oleja na vyprážanie
Postup prípravy:
- V hlbšej miske zmiešajte vajcia, cukor, droždie, vodu, mlieko a olej. Všetko dôkladne premiešame.
- Postupne pridáme múku a soľ. Zmes prikryjeme a necháme odstáť na teplom mieste po dobu 30 minút, aby droždie mohlo pracovať.
- Medzitým si pripravíme zeleninu a bylinky – všetko nakrájame na malé kúsky a pridáme do cesta.
- Do zmesi vmiešame tvaroh a hrubo nastrúhané zemiaky. Všetko dôkladne premiešame, aby sa ingrediencie rovnomerne rozložili.
- Panvicu si potrieme trochou oleja a na ňu navrstvíme pripravenú hmotu.
- Placky pečieme, kým nezískajú zlatistú farbu, potom ich opatrne otočíme a dopečieme aj z druhej strany.
Zeleninové placky s tvarohom – Video recept:
Zeleninové placky s tvarohom sú skvelým spôsobom, ako do jedálnička zaradiť viac zeleniny. Sú chutné, zdravé a sýte. Určite si ich obľúbite!
Súvisiace články
Najrýchlejšie pripravené zemiakové placky: Zemiaky ani nemusím strúhať!
Žravé placky s balkánskym syrom: Sú tak chutné, že si ich teraz môj manžel pýta každý týždeň!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála PRATİK YEMEK TARİFLERİ