Keď si predstavíte ideálnu pochúťku, čo si predstavíte? Naša odpoveď je jasná: Pizza slimáky!
Sú skvelým riešením na všetko, od rýchleho obedu až po večerné potešenie. Naozaj, kto by odolal šťavnatým pizza slimákom plným šunky a syra?
Na najlepšie pizza slimáky budeme potrebovať:
- 7 g sušeného droždia
- 250 ml mlieka
- 20 g kryštálového cukru
- 380 g hladkej múky
- 10 g soli
- 1 vajce
- 80 g masla
- 60 g parmezánu
- 20 g zelenej cibuľky
- 3 strúčiky cesnaku
- 150 g šunky
- 150 g tvrdého syra
Postup prípravy:
Začíname prípravou kvásku. Do misky s mliekom pridáme droždie a cukor. Necháme odstáť, kým droždie nezačne pracovať.
Následne do kvásku pridáme hladkú múku, vajce a soľ a rukou vypracujeme hladké cesto. Cesto necháme hodinu kysnúť pod utierkou.
Po uplynutí hodiny cesto preložíme na pracovnú plochu, ktorú posypeme múkou a rozvaľkáme ho na rovný plát.
V miske zmiešame roztopené maslo, nakrájanú zelenú cibuľku, nastrúhaný parmezán a prelisovaný cesnak. Túto zmes rozotrieme na cesto a na ňu rovnomerne rozložíme plátky šunky a nastrúhaný syr.
Potom cesto zrolujeme a nakrájame na plátky, ktoré umiestnime do vymasteného pekáča. Pekáč prekryjeme a necháme ešte 15 minút kysnúť.
Slimáky potrieme vajcom a pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 40 minút. Po upečení slimáky necháme vychladnúť a potom môžeme servírovať.
Na záver chcem dodať, že tieto pizza slimáky sú skutočne variabilný pokrm – môžete experimentovať so zložkami a prispôsobiť ich chutiam vašej rodiny. Nezáleží na tom, či ich podávate ako hlavné jedlo, prílohu alebo snack, vždy zaručene zaujmú! Dobrú chuť a veľa kuchárskej inšpirácie!
Video recept:
Zdieľajte tento recept na sociálnych sieťach a pošlite ho svojim priateľom! Ak máte svoje vlastné varianty tohto receptu, neváhajte nám ich poslať. Tešíme sa na vaše nápady a fotky!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes