Táto bravčová panenka so šampiňónmi je skutočným kulinárskym zážitkom. Mäso je jemné a šťavnaté, hubová zmes je bohatá a aromatická. Tento recept je ideálny pre rodinné obedy alebo keď chcete potešiť svojich blízkych niečím výnimočným.
Hľadáte recept na bravčovú panenku, ktorá je jemná a šťavnatá? Vyskúšajte tento recept na bravčovú panenku so šampiňónmi!
Bravčová panenka so šampiňónmi
Ingrediencie:
- 600 g bravčovej panenky
- 200 g šampiňónov
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 100 g tvrdého syra
- korenie, mletá červená paprika, rozmarín, sušený cesnak, soľ
- 150 g slaniny
- 6 zemiakov
Postup prípravy:
- Z bravčovej panenky odstránime kožu a pripravíme si zmes korenia.
- Mäso prekrojíme pozdĺžne, posypeme korením a votrieme.
- Na panvici osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme šampiňóny, cesnak, soľ a korenie.
- Nakrájame tvrdý syr na plátky.
- Na alobal s pečiacim papierom položíme plátky slaniny, na ne mäso, ktoré naplníme hubovou zmesou a syrom.
- Slaninou obalíme mäso, zabalíme do alobalu a pečieme 30 minút pri 200°C.
- Zemiaky nakrájame, ochutíme a pridáme k mäsu. Pečieme ďalších 30 minút.
- Nakoniec otvoríme alobal a pečieme ešte 10 minút.
Bravčová panenka so šampiňónmi – Video recept:
Vyskúšajte tento recept na bravčovú panenku so šampiňónmi a doprajte si skutočný kulinársky zážitok.
Dobrú chuť!
Súvisiace články
Novoročná bravčová panenka na cesnaku: Jemnejšie mäsko s omáčkou som už dávno nejedla!
Vynikajúce medailóniky z bravčovej panenky v krémovej omáčke: Fantastický nápad na obed!
Turecký kebab na panvici: Rýchlo pripravené a šťavnaté mäsko na obed
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Moja kuchyňa Tanja