Hľadáte overený recept na fašírky z mletého mäsa, ktoré sú šťavnaté, chutné a zvládne ich aj začiatočník? Našli ste ho! Tento recept je inšpirovaný kanálom Recepty bez brepty a je tak jednoduchý, že ho zvládne každý. Stačí zmiešať všetky ingrediencie, vytvarovať fašírky a opečte ich na panvici. K fašírkam podávajte varené zemiaky a tatarskú omáčku a dobrú chuť!
Už žiadne nudné fašírky! Tento recept zaručí, že vaše fašírky budú šťavnaté, plné chuti a zmiznú z taniera raz-dva. Tajomstvom je cibuľa dusená na masle a parmezán, ktorý dodá fašírkam úžasnú chuť.
Overený recept na fašírky z mletého mäsa
Ingrediencie:
- 500 g cibule
- Lyžica masla
- Lyžica soli
- Lyžica cukru
- 100 g parmezánu
- 500 g mletého mäsa (hovädzie a bravčové)
- Vajcia
- 60 g strúhanky
- 3 strúčiky cesnaku
- Petržlen
- Korenie
- Múka
- Olej
- Malé zemiaky
- Tatarská omáčka
Postup prípravy:
- Začnite tým, že si nakrájate 500 g cibule.
- Na panvici roztopíte lyžicu masla a pridáte cibuľu.
- Pridajte lyžicu soli a lyžicu cukru a nechajte cibuľu dusiť na miernom ohni.
- Keď je cibuľa hotová, nechajte ju vychladnúť.
- Do misky pridajte 100 g parmezánu, 500 g mletého mäsa, vajcia a 60 g strúhanky.
- Pridajte 3 strúčiky cesnaku, petržlen, korenie a soľ podľa chuti.
- Pridajte vychladnutú cibuľu a všetko dôkladne premiešajte.
- Z mäsovej zmesi vytvarujte fašírky a obaľte ich v múke.
- Na panvici rozohrejte olej a opečte v ňom fašírky z oboch strán.
- K fašírkam podávajte uvarené malé zemiaky a tatarskú omáčku.
Prajeme vám dobrú chuť!
Overený recept na fašírky z mletého mäsa – Video recept
Fašírky z mletého mäsa sú klasikou slovenskej kuchyne, ktorá nikdy neomrzí. Tento recept je jednoduchý, rýchly a zaručí perfektný výsledok. Vyskúšajte ho a sami sa presvedčíte, že tieto fašírky sú tie najlepšie, aké ste kedy jedli!
Súvisiace články
Štefánska roláda z mletého mäsa: Fašírky už nerobím, toto je stokrát lepšie!
Šťavnaté fašírky plnené syrovou plnkou: Dajte medailu tomu, kto vymyslel tento recept!
Stokrát lepšie ako fašírky! Neskutočne lahodný recept z mletého mäsa!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Recepty bez brepty