Search

NAJLEPŠÍ Nutellový Oreo cheesecake: Krémová bomba hotová v 5 krokoch!

Krémový Nutellový Oreo cheesecake nakrájaný na trojuholník na bielom tanieriku, poliaty čokoládovou polevou a posypaný mandľami.
Recept na najlepší domáci Nutellový cheesecake s chrumkavým Oreo korpusom a bohatou polevou.

Obsah receptu

Publikované: 13. júla 2025, 11:00

Hľadáte recept na dokonalý Nutellový Oreo cheesecake, ktorý je neuveriteľne krémový a plný chuti? Tento recept je presne to, čo potrebujete. Vďaka chrumkavému Oreo korpusu a bohatej nutellovej plnke si pripravíte dezert ako z najlepšej cukrárne. Zaručene sa stane hviezdou každej oslavy!

Čaro tohto receptu spočíva v dvojitej dávke Nutelly – v lahodnom kréme aj v lesklej poleve! Pripravte sa na explóziu čokoládovo-orieškovej chuti, na ktorú vy ani vaši hostia len tak ľahko nezabudnete.

Ako správne pripraviť Nutellový Oreo cheesecake?

Kľúčom je upiecť chrumkavý Oreo korpus, na ktorý navrstvíte jemný syrový krém a krém s Nutellou. Pečte pomaly pri nižšej teplote (150 °C), aby nepopraskal, a po upečení ho nechajte hodinu chladnúť vo vypnutej rúre. Dokonalý výsledok zaručí nočné chladenie v chladničke.

Základné informácie

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas pečenia/varenia: 65 minút
  • Počet porcií: 12-16
  • Náročnosť: Stredná
  • Kalorická hodnota: cca 480 kcal/porcia

Potrebujeme

Na korpus

  • 250 g Oreo sušienok (bez náplne)
  • 80 g nesoleného masla (rozpusteného)

Krém

  • 1000 g smotanového syra (napr. Philadelphia, Mascarpone, jemný tvaroh)
  • 175 g smotany na šľahanie (33%)
  • 200 g kryštálového cukru
  • 190 g Nutelly
  • 4 ks vajec (izbovej teploty)
  • 2 ČL vanilkového extraktu
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 2 PL studenej smotany na šľahanie

Na polevu a zdobenie

  • 190 g Nutelly
  • 80 g smotany na šľahanie (33%)
  • hrsť nasekaných mandlí (alebo lieskovcov)

Postup prípravy

1: Príprava a pečenie korpusu

  1. Najprv si pripravte korpus. Z Oreo sušienok odstráňte bielu náplň a sušienky rozmixujte na jemný prášok.
  2. Rozmixované sušienky dôkladne zmiešajte s rozpusteným maslom.
  3. Vzniknutou zmesou rovnomerne naplňte dno tortovej formy (s priemerom cca 24 cm) a poriadne utlačte.
  4. Korpus pečte v rúre predhriatej na 180 °C po dobu približne 13-15 minút.

2: Príprava krémov a pečenie cheesecaku

  1. Kým sa korpus pečie, pripravte si krém. Vo veľkej mise vyšľahajte smotanový syr spolu s cukrom, 175 g smotany, vanilkovým extraktom a kukuričným škrobom do hladka.
  2. Do syrovej zmesi postupne po jednom zašľahajte vajcia. Šľahajte len toľko, aby sa všetko spojilo.
  3. Približne jednu tretinu svetlého krému oddeľte do inej misky. Do tejto tretiny následne vmiešajte Nutellu a 2 lyžice studenej smotany, aby vznikol hladký nutellový krém.
  4. Na predpečený korpus najprv nalejte a uhlaďte svetlý krém. Potom naň opatrne nalejte tmavý nutellový krém.
  5. Znížte teplotu v rúre na 150 °C. Cheesecake pečte po dobu 45-55 minút.
  6. Po upečení rúru vypnite, mierne pootvorte dvierka a nechajte v nej cheesecake odpočívať ešte ďalšiu hodinu. Potom ho vyberte a nechajte úplne vychladnúť pri izbovej teplote.

3: Príprava polevy a finálne dokončenie

  1. Na polevu si pripravte horúcu smotanu (stačí ju krátko zohriať, aby bola horúca, ale nevarila sa). Zalejte ňou Nutellu a miešajte, kým nevznikne hladká a lesklá poleva.
  2. Polevou rovnomerne polejte vrch úplne vychladnutého cheesecaku.
  3. Dezert odložte do chladničky, ideálne na celú noc, aby dokonale stuhol.
  4. Pred podávaním ozdobte cheesecake nasekanými mandľami a nakrájajte na trojuholníky.

Videorecept

Tipy

  1. Pre najjemnejší krém bez hrudiek použite syr a vajcia, ktoré majú izbovú teplotu.
  2. Pre ešte vláčnejší výsledok pečte cheesecake vo vodnom kúpeli. Zabraňuje praskaniu.
  3. Namiesto mandlí vyskúšajte nasekané lieskovce alebo celé mini Oreo sušienky.

Tento cheesecake je absolútne neodolateľný a zaručene poteší každého milovníka sladkého. Prajeme vám dobrú chuť!

Recept vychádza z verzie od Home Cooking Adventure, upravila ho redakcia Varíme s Láskou.

OHODNOŤTE RECEPT

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty