Hľadáte recept na dokonalý Nutellový Oreo cheesecake, ktorý je neuveriteľne krémový a plný chuti? Tento recept je presne to, čo potrebujete. Vďaka chrumkavému Oreo korpusu a bohatej nutellovej plnke si pripravíte dezert ako z najlepšej cukrárne. Zaručene sa stane hviezdou každej oslavy!
Čaro tohto receptu spočíva v dvojitej dávke Nutelly – v lahodnom kréme aj v lesklej poleve! Pripravte sa na explóziu čokoládovo-orieškovej chuti, na ktorú vy ani vaši hostia len tak ľahko nezabudnete.
Ako správne pripraviť Nutellový Oreo cheesecake?
Kľúčom je upiecť chrumkavý Oreo korpus, na ktorý navrstvíte jemný syrový krém a krém s Nutellou. Pečte pomaly pri nižšej teplote (150 °C), aby nepopraskal, a po upečení ho nechajte hodinu chladnúť vo vypnutej rúre. Dokonalý výsledok zaručí nočné chladenie v chladničke.
Základné informácie
- Čas prípravy: 20 minút
- Čas pečenia/varenia: 65 minút
- Počet porcií: 12-16
- Náročnosť: Stredná
- Kalorická hodnota: cca 480 kcal/porcia
Potrebujeme
Na korpus
- 250 g Oreo sušienok (bez náplne)
- 80 g nesoleného masla (rozpusteného)
Krém
- 1000 g smotanového syra (napr. Philadelphia, Mascarpone, jemný tvaroh)
- 175 g smotany na šľahanie (33%)
- 200 g kryštálového cukru
- 190 g Nutelly
- 4 ks vajec (izbovej teploty)
- 2 ČL vanilkového extraktu
- 1 PL kukuričného škrobu
- 2 PL studenej smotany na šľahanie
Na polevu a zdobenie
- 190 g Nutelly
- 80 g smotany na šľahanie (33%)
- hrsť nasekaných mandlí (alebo lieskovcov)
Postup prípravy
1: Príprava a pečenie korpusu
- Najprv si pripravte korpus. Z Oreo sušienok odstráňte bielu náplň a sušienky rozmixujte na jemný prášok.
- Rozmixované sušienky dôkladne zmiešajte s rozpusteným maslom.
- Vzniknutou zmesou rovnomerne naplňte dno tortovej formy (s priemerom cca 24 cm) a poriadne utlačte.
- Korpus pečte v rúre predhriatej na 180 °C po dobu približne 13-15 minút.
2: Príprava krémov a pečenie cheesecaku
- Kým sa korpus pečie, pripravte si krém. Vo veľkej mise vyšľahajte smotanový syr spolu s cukrom, 175 g smotany, vanilkovým extraktom a kukuričným škrobom do hladka.
- Do syrovej zmesi postupne po jednom zašľahajte vajcia. Šľahajte len toľko, aby sa všetko spojilo.
- Približne jednu tretinu svetlého krému oddeľte do inej misky. Do tejto tretiny následne vmiešajte Nutellu a 2 lyžice studenej smotany, aby vznikol hladký nutellový krém.
- Na predpečený korpus najprv nalejte a uhlaďte svetlý krém. Potom naň opatrne nalejte tmavý nutellový krém.
- Znížte teplotu v rúre na 150 °C. Cheesecake pečte po dobu 45-55 minút.
- Po upečení rúru vypnite, mierne pootvorte dvierka a nechajte v nej cheesecake odpočívať ešte ďalšiu hodinu. Potom ho vyberte a nechajte úplne vychladnúť pri izbovej teplote.
3: Príprava polevy a finálne dokončenie
- Na polevu si pripravte horúcu smotanu (stačí ju krátko zohriať, aby bola horúca, ale nevarila sa). Zalejte ňou Nutellu a miešajte, kým nevznikne hladká a lesklá poleva.
- Polevou rovnomerne polejte vrch úplne vychladnutého cheesecaku.
- Dezert odložte do chladničky, ideálne na celú noc, aby dokonale stuhol.
- Pred podávaním ozdobte cheesecake nasekanými mandľami a nakrájajte na trojuholníky.
Videorecept
Tipy
- Pre najjemnejší krém bez hrudiek použite syr a vajcia, ktoré majú izbovú teplotu.
- Pre ešte vláčnejší výsledok pečte cheesecake vo vodnom kúpeli. Zabraňuje praskaniu.
- Namiesto mandlí vyskúšajte nasekané lieskovce alebo celé mini Oreo sušienky.
Tento cheesecake je absolútne neodolateľný a zaručene poteší každého milovníka sladkého. Prajeme vám dobrú chuť!
Recept vychádza z verzie od Home Cooking Adventure, upravila ho redakcia Varíme s Láskou.