Hľadáte recept na dokonale šťavnaté bravčové mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku? Táto bravčová panenka v lahodnej hubovej omáčke je presne to, čo potrebujete! Je to náš rodinný recept, ktorý podávame každú nedeľu a vždy zožne obrovský úspech.
Tento recept je jednoduchý, ale výsledkom je luxusné jedlo hodné reštaurácie. Jemné bravčové mäso je doplnené bohatou hubovou omáčkou s nádychom koňaku, ktorý jej dodáva hĺbku a jedinečnú chuť. Garantujeme vám, že sa stane aj vašou nedeľnou klasikou.
Najjemnejšie bravčové mäso v lahodnej omáčke
Ingrediencie:
- 800 g bravčovej panenky
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
- 2 lyžice oleja
- 60 g masla
- 400 g húb
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice horčice
- 1 polievková lyžica hladkej múky
- 200 ml koňaku
- 600 ml vody
- 100 ml smotany
- 1/2 lyžičky tymiánu
- 2 bobkové listy
- Petržlenová vňať
Postup prípravy:
- Príprava mäsa:
- Bravčovú panenku nakrájajte na väčšie kúsky a osolte, okoreňte a pridajte olej.
- Na panvici opečte mäso z oboch strán po dobu 6 minút na vysokej teplote. Mäso vyberte a odložte bokom.
- Príprava húb a zeleniny:
- Na tej istej panvici pridajte maslo a nakrájané huby. Keď zhnednú, vyberte ich a odložte bokom.
- Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a opražte do zlatista.
- Príprava omáčky:
- K cibuli a cesnaku pridajte horčicu a múku a dobre premiešajte.
- Zalejte koňakom a nechajte vyvariť alkohol.
- Pridajte vodu, tymián a bobkové listy a dusite na nízkej teplote 30 minút.
- Pridajte smotanu a nechajte omáčku zhustnúť.
- Dokončenie jedla:
- Mäso vráťte do omáčky a duste ďalších 30 minút na nízkej teplote.
- Pridajte opečené huby a duste ešte 20 minút pri nízkej teplote.
- Nakoniec pridajte nasekanú petržlenovú vňať.
- Servírovanie:
- Podávajte s ryžou a vychutnajte si lahodnú bravčovú panenku s hubovou omáčkou.
Tipy:
- Ak chcete intenzívnejšiu chuť, môžete pred opečením mäso potrieť dijonskou horčicou.
- Experimentujte s rôznymi druhmi húb – šampiňóny, hliva ustricová alebo lesné huby dodajú omáčke vždy iný rozmer.
- Nebojte sa použiť viac smotany, ak máte radi extra krémovú omáčku.
- Podávajte s ryžou, zemiakovou kašou alebo knedľou.
Najjemnejšie bravčové mäso v lahodnej omáčke – Video recept:
Táto bravčová panenka v hubovej omáčke je skutočným klenotom medzi receptami. Je to jedlo, ktoré poteší vaše chuťové poháriky a zahreje vás pri srdci. Vyskúšajte ho a presvedčte sa sami, prečo je u nás doma tak obľúbené.
Súvisiace články:
Bravčové mäso s lečom podľa Dominiky: Jednoduchý recept na výborný obed
Šťavnaté bravčové rezne so zeleninou a syrom pečené v rúre: Recept pre začiatočníkov
Prírodné bravčové rezne s kukuricou podľa babky Stanky: Najlepší nedeľný obed!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Dozus Cook