Najjemnejšie bravčové mäso v lahodnej omáčke: Tento recept u nás podávam každú nedeľu!

Najjemnejšie bravčové mäso v lahodnej omáčke
Najjemnejšie bravčové mäso v lahodnej omáčke

Obsah receptu

Hľadáte recept na dokonale šťavnaté bravčové mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku? Táto bravčová panenka v lahodnej hubovej omáčke je presne to, čo potrebujete! Je to náš rodinný recept, ktorý podávame každú nedeľu a vždy zožne obrovský úspech.

Tento recept je jednoduchý, ale výsledkom je luxusné jedlo hodné reštaurácie. Jemné bravčové mäso je doplnené bohatou hubovou omáčkou s nádychom koňaku, ktorý jej dodáva hĺbku a jedinečnú chuť. Garantujeme vám, že sa stane aj vašou nedeľnou klasikou.

Najjemnejšie bravčové mäso v lahodnej omáčke

Ingrediencie:

  • 800 g bravčovej panenky
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 2 lyžice oleja
  • 60 g masla
  • 400 g húb
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice horčice
  • 1 polievková lyžica hladkej múky
  • 200 ml koňaku
  • 600 ml vody
  • 100 ml smotany
  • 1/2 lyžičky tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • Petržlenová vňať

Postup prípravy:

  1. Príprava mäsa:
  • Bravčovú panenku nakrájajte na väčšie kúsky a osolte, okoreňte a pridajte olej.
  • Na panvici opečte mäso z oboch strán po dobu 6 minút na vysokej teplote. Mäso vyberte a odložte bokom.
  1. Príprava húb a zeleniny:
  • Na tej istej panvici pridajte maslo a nakrájané huby. Keď zhnednú, vyberte ich a odložte bokom.
  • Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a opražte do zlatista.
  1. Príprava omáčky:
  • K cibuli a cesnaku pridajte horčicu a múku a dobre premiešajte.
  • Zalejte koňakom a nechajte vyvariť alkohol.
  • Pridajte vodu, tymián a bobkové listy a dusite na nízkej teplote 30 minút.
  • Pridajte smotanu a nechajte omáčku zhustnúť.
  1. Dokončenie jedla:
  • Mäso vráťte do omáčky a duste ďalších 30 minút na nízkej teplote.
  • Pridajte opečené huby a duste ešte 20 minút pri nízkej teplote.
  • Nakoniec pridajte nasekanú petržlenovú vňať.
  1. Servírovanie:
  • Podávajte s ryžou a vychutnajte si lahodnú bravčovú panenku s hubovou omáčkou.

Tipy:

  • Ak chcete intenzívnejšiu chuť, môžete pred opečením mäso potrieť dijonskou horčicou.
  • Experimentujte s rôznymi druhmi húb – šampiňóny, hliva ustricová alebo lesné huby dodajú omáčke vždy iný rozmer.
  • Nebojte sa použiť viac smotany, ak máte radi extra krémovú omáčku.
  • Podávajte s ryžou, zemiakovou kašou alebo knedľou.

Najjemnejšie bravčové mäso v lahodnej omáčkeVideo recept:

Táto bravčová panenka v hubovej omáčke je skutočným klenotom medzi receptami. Je to jedlo, ktoré poteší vaše chuťové poháriky a zahreje vás pri srdci. Vyskúšajte ho a presvedčte sa sami, prečo je u nás doma tak obľúbené.

Súvisiace články:

Bravčové mäso s lečom podľa Dominiky: Jednoduchý recept na výborný obed

Šťavnaté bravčové rezne so zeleninou a syrom pečené v rúre: Recept pre začiatočníkov

Prírodné bravčové rezne s kukuricou podľa babky Stanky: Najlepší nedeľný obed!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Dozus Cook

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty