Search

Najchutnejšia cuketa v cesnakovom cestíčku – tento recept na letný obed musíte vyskúšať

Chrumkavá cuketa v cestíčku na tanieri.
Hotové vysmažené plátky cukety v cesnakovom cestíčku.

Obsah receptu

Publikované: 16. júla 2025, 07:00

Hľadáte recept na dokonalú vysmážanú cuketu, ktorá je chrumkavá a plná chuti? Táto verzia v jemnom cesnakovom cestíčku je absolútnym favoritom. Je to najlepší letný obed, ktorý pripravíte za menej ako 15 minút. Vyskúšajte tento jednoduchý recept a presvedčte sa, že lepšiu cuketu ste ešte nejedli.

Tajomstvo dokonalej chuti sa skrýva v pridaní prelisovaného cesnaku priamo do vajíčkového cestíčka. Vďaka tomuto triku bude každý plátok úžasne voňavý a lahodný.

Ako sa robí najlepšia cuketa v cestíčku?

Cuketové plátky najprv nasoľte a nechajte 15 minút vypotiť. Potom ich dôkladne osušte. Každý plátok obaľte v múke ochutenej paprikou a korením a následne v rozšľahaných vajciach s prelisovaným cesnakom. Smažte na panvici na rozpálenom oleji dozlatista.

Základné informácie

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas varenia: 10 minút
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: Jednoduchá
  • Kalorická hodnota: cca 380 kcal/porcia

Potrebujeme

  • 2 stredne veľké cukety (cca 600-700 g)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 ks vajec
  • 150-200 g hladkej múky
  • 1 ČL mletej sladkej papriky
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 1 PL soli (na odvodnenie cukety)
  • rastlinný olej na vysmážanie (cca 100 ml)

Postup prípravy

Príprava cukety a cestíčka

  1. Cukety umyte, odrežte im konce a nakrájajte ich na plátky hrubé približne 1 cm.
  2. Plátky poukladajte do misky alebo na plech, posypte ich 1 PL soli a nechajte 15-20 minút odstáť, aby pustili prebytočnú vodu.
  3. V hlbokom tanieri zmiešajte hladkú múku, mletú papriku a čierne korenie.
  4. Do samostatnej misky rozbite vajcia, pridajte k nim prelisovaný cesnak a vidličkou všetko spolu dobre rozšľahajte.
  5. Po uplynutí času zlejte z cukety všetku vodu, ktorú pustila. Plátky dôkladne osušte papierovými utierkami z oboch strán.

Obaľovanie a smaženie

  1. Na veľkej panvici rozohrejte dostatočné množstvo oleja na strednom plameni.
  2. Každý suchý plátok cukety najprv dôkladne obaľte v ochutenej múke.
  3. Následne ho ponorte do vajíčkového cestíčka s cesnakom tak, aby bol pokrytý z každej strany.
  4. Obalené plátky ihneď vkladajte na rozpálenú panvicu. Smažte ich v menších dávkach, aby panvica nebola preplnená.
  5. Smažte približne 1,5 minúty z prvej strany a 1 minútu z druhej strany dozlatista a dochrumkava.
  6. Hotové plátky vyberajte dierovanou naberačkou a ukladajte na tanier vystlaný papierovými utierkami, aby ste ich zbavili prebytočného oleja.
  7. Ihneď podávajte, najlepšie chutia čerstvé a teplé.

Videorecept

Tipy

  1. Pre extra chrumkavosť môžete do múky pridať lyžicu kukuričného škrobu.
  2. Podávajte s varenými novými zemiakmi a tatárskou omáčkou alebo sviežim jogurtovým dresingom.
  3. Namiesto mletej papriky môžete do múky pridať sušené bylinky, napríklad oregano alebo tymian.



Tento recept je dôkazom, že aj obyčajná cuketa sa môže premeniť na kráľovský obed. Prajeme vám dobrú chuť!

Recept vychádza z verzie od Șef Paul Constantin, upravila ho redakcia Varíme s Láskou.

OHODNOŤTE RECEPT

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty