Hľadáte recept na dokonalú vysmážanú cuketu, ktorá je chrumkavá a plná chuti? Táto verzia v jemnom cesnakovom cestíčku je absolútnym favoritom. Je to najlepší letný obed, ktorý pripravíte za menej ako 15 minút. Vyskúšajte tento jednoduchý recept a presvedčte sa, že lepšiu cuketu ste ešte nejedli.
1. Cukety umyte, odrežte im konce a nakrájajte ich na plátky hrubé približne 1 cm.
2. Plátky poukladajte do misky alebo na plech, posypte ich 1 PL soli a nechajte 15-20 minút odstáť, aby pustili prebytočnú vodu.
3. V hlbokom tanieri zmiešajte hladkú múku, mletú papriku a čierne korenie.
4. Do samostatnej misky rozbite vajcia, pridajte k nim prelisovaný cesnak a vidličkou všetko spolu dobre rozšľahajte.
5. Po uplynutí času zlejte z cukety všetku vodu, ktorú pustila. Plátky dôkladne osušte papierovými utierkami z oboch strán.
Obaľovanie a smaženie:
6. Na veľkej panvici rozohrejte dostatočné množstvo oleja na strednom plameni.
7. Každý suchý plátok cukety najprv dôkladne obaľte v ochutenej múke.
8. Následne ho ponorte do vajíčkového cestíčka s cesnakom tak, aby bol pokrytý z každej strany.
9. Obalené plátky ihneď vkladajte na rozpálenú panvicu. Smažte ich v menších dávkach, aby panvica nebola preplnená.
10. Smažte približne 1,5 minúty z prvej strany a 1 minútu z druhej strany dozlatista a dochrumkava.
11. Hotové plátky vyberajte dierovanou naberačkou a ukladajte na tanier vystlaný papierovými utierkami, aby ste ich zbavili prebytočného oleja.
12. Ihneď podávajte, najlepšie chutia čerstvé a teplé.
Poznámky
1. Pre extra chrumkavosť môžete do múky pridať lyžicu kukuričného škrobu.2. Podávajte s varenými novými zemiakmi a tatárskou omáčkou alebo sviežim jogurtovým dresingom.3. Namiesto mletej papriky môžete do múky pridať sušené bylinky, napríklad oregano alebo tymian.