Lahodný mokrý frappuccino koláč: Vychutnajte si neodolateľnú kombináciu vanilky, mandlí a kávy v tomto úžasnom dezerte. Koláč je vyrobený z piškótového korpusu, fudge krému, kávových piškót a lahodného vanilkového krému. Je ideálny na každú príležitosť a zaručene poteší celú rodinu.
Hľadáte perfektný dezert na oslavy alebo len tak pre potešenie? Vyskúšajte tento mokrý frappuccino koláč! Je ľahký na prípravu a zaručene zažiari na každom stole. Svojou chuťou a vzhľadom očarí deti aj dospelých.
Mokrý frappuccino koláč
Ingrediencie:
Piškótový korpus:
- 4 veľké vajcia
- 150 g cukru
- 2 lyžičky vanilkového cukru
- 80 g hladkej múky
- 30 g kakaa
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 90 ml oleja
Na impregnáciu:
- 70 ml vychladenej kávy
- 30 ml amaretto likéru
Fudge krém:
- 500 g mascarpone
- 400 g fondánovej hmoty
Okrem toho:
- 4-5 lyžíc čerešňového džemu
- cca 350 g podlhovastých piškót
- kakao na posypanie
Ingrediencie na impregnáciu sušienok:
- 250 ml vychladenej kávy
- 100 ml amaretto likéru
Vanilkový krém:
- 400 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžičky stužovača šľahačky
- 2 lyžice práškového cukru
- 1-2 lyžičky vanilkového extraktu
Postup prípravy:
Piškótové cesto:
1. Rúru nastavte na 180°C.
Plech s rozmermi 25 x 30 cm vystelieme papierom na pečenie.
2. Z bielkov vyšľaháme penu. Za stáleho miešania mixérom pridajte cukor, cukor a vanilku a miešajte, kým zmes nezhustne a nebude lesklá. Potom pridajte žĺtky a ďalej mixujte mixérom, kým nevznikne svetlá, krémová hmota.
3. Do vaječnej zmesi pridáme olej a vareškou premiešame.
V miske zmiešame múku, kakao a prášok. Potom preosejeme do vaječnej hmoty, vareškou vymiešame na jednotné cesto (nemiešame prosím príliš dlho) .
4. Cesto preložíme na pripravený plech, uhladíme a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme asi 25-30 minút. Piekla som na najnižšom stupni rúry.
Po vybratí z rúry odložíme nabok úplne vychladnúť.
5. Vychladnutú piškótu vyberieme z plechu, odstránime papier na pečenie a papier vložíme späť do plechu. Z vrchnej časti piškóty odrežte mierne zhnednutú šupku a vložte ju do pekáča.
6. Suroviny na namáčanie piškóty zmiešame a piškótu namočíme do pekáča s pripraveným sirupom. Natrieme ho čerešňovým džemom.
Fudgeový krém:
7. Pridajte mascarpone k fondánovej hmote a miešajte mixérom asi 2-3 minúty, aby ste získali jednotný hustý krém. Pripravený fudge krém nalejeme na koláč v pekáči a uhladíme.
8. Suroviny na namáčanie piškót spolu zmiešame. Sušienky namáčame v káve s amarettom a na tortu poukladáme prvú vrstvu sušienok. Piškóty dobre namočíme.
Krémový krém:
9. Vychladnutý krém nalejeme do misky, pridáme práškový cukor, fixačný cukor, vanilku a vyšľaháme. Pripravený krém nalejeme na koláč v pekáči a uhladíme.
10. Navrch položte druhú vrstvu sušienok a namočte ich do kávy s Amarttom. Sušienky dobre namočte.
11. Nakoniec cesto posypeme kakaom a necháme cez noc v chladničke.
Veselé pečenie 🙂
Mokrý frappuccino koláč – Video recept
Mokrý frappuccino koláč je výnimočný dezert, ktorý si zamilujete. Je kombináciou lahodných chutí a jemných textúr, ktoré sa v ústach rozplývajú. Nechajte sa zlákať jeho neodolateľnou arómou a vychutnajte si kúsok sladkého raja.
Súvisiace články
Rýchly hrnčekový kávový koláč: Nezostanete len pri jednom kúsku!
Vynikajúci banánovo-kávový koláč: Pripravujem ho každý týždeň, je jednoduchý a rýchly!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Mała Cukierenka