Search

Mokrý frappuccino koláč: Je veľmi chutný, vanilkovo-mandľový a kávový!

Mokrý frappuccino koláč
Mokrý frappuccino koláč

Obsah receptu

Lahodný mokrý frappuccino koláč: Vychutnajte si neodolateľnú kombináciu vanilky, mandlí a kávy v tomto úžasnom dezerte. Koláč je vyrobený z piškótového korpusu, fudge krému, kávových piškót a lahodného vanilkového krému. Je ideálny na každú príležitosť a zaručene poteší celú rodinu.

Hľadáte perfektný dezert na oslavy alebo len tak pre potešenie? Vyskúšajte tento mokrý frappuccino koláč! Je ľahký na prípravu a zaručene zažiari na každom stole. Svojou chuťou a vzhľadom očarí deti aj dospelých.

Mokrý frappuccino koláč

Ingrediencie:

Piškótový korpus:

  • 4 veľké vajcia
  • 150 g cukru
  • 2 lyžičky vanilkového cukru
  • 80 g hladkej múky
  • 30 g kakaa
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 90 ml oleja

Na impregnáciu:

  • 70 ml vychladenej kávy
  • 30 ml amaretto likéru

Fudge krém:

  • 500 g mascarpone
  • 400 g fondánovej hmoty

Okrem toho:

  • 4-5 lyžíc čerešňového džemu
  • cca 350 g podlhovastých piškót
  • kakao na posypanie

Ingrediencie na impregnáciu sušienok:

  • 250 ml vychladenej kávy
  • 100 ml amaretto likéru

Vanilkový krém:

  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžičky stužovača šľahačky
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1-2 lyžičky vanilkového extraktu

Postup prípravy:

Piškótové cesto:

1. Rúru nastavte na 180°C.
Plech s rozmermi 25 x 30 cm vystelieme papierom na pečenie.

2. Z bielkov vyšľaháme penu. Za stáleho miešania mixérom pridajte cukor, cukor a vanilku a miešajte, kým zmes nezhustne a nebude lesklá. Potom pridajte žĺtky a ďalej mixujte mixérom, kým nevznikne svetlá, krémová hmota.

3. Do vaječnej zmesi pridáme olej a vareškou premiešame.
V miske zmiešame múku, kakao a prášok. Potom preosejeme do vaječnej hmoty, vareškou vymiešame na jednotné cesto (nemiešame prosím príliš dlho) .

4. Cesto preložíme na pripravený plech, uhladíme a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme asi 25-30 minút. Piekla som na najnižšom stupni rúry.
Po vybratí z rúry odložíme nabok úplne vychladnúť.

5. Vychladnutú piškótu vyberieme z plechu, odstránime papier na pečenie a papier vložíme späť do plechu. Z vrchnej časti piškóty odrežte mierne zhnednutú šupku a vložte ju do pekáča.

6. Suroviny na namáčanie piškóty zmiešame a piškótu namočíme do pekáča s pripraveným sirupom. Natrieme ho čerešňovým džemom.

Fudgeový krém:

7. Pridajte mascarpone k fondánovej hmote a miešajte mixérom asi 2-3 minúty, aby ste získali jednotný hustý krém. Pripravený fudge krém nalejeme na koláč v pekáči a uhladíme.

8. Suroviny na namáčanie piškót spolu zmiešame. Sušienky namáčame v káve s amarettom a na tortu poukladáme prvú vrstvu sušienok. Piškóty dobre namočíme.

Krémový krém:

9. Vychladnutý krém nalejeme do misky, pridáme práškový cukor, fixačný cukor, vanilku a vyšľaháme. Pripravený krém nalejeme na koláč v pekáči a uhladíme.

10. Navrch položte druhú vrstvu sušienok a namočte ich do kávy s Amarttom. Sušienky dobre namočte.

11. Nakoniec cesto posypeme kakaom a necháme cez noc v chladničke.

Veselé pečenie 🙂

Mokrý frappuccino koláč – Video recept

Mokrý frappuccino koláč je výnimočný dezert, ktorý si zamilujete. Je kombináciou lahodných chutí a jemných textúr, ktoré sa v ústach rozplývajú. Nechajte sa zlákať jeho neodolateľnou arómou a vychutnajte si kúsok sladkého raja.

Súvisiace články

Rýchly hrnčekový kávový koláč: Nezostanete len pri jednom kúsku!

Vynikajúci banánovo-kávový koláč: Pripravujem ho každý týždeň, je jednoduchý a rýchly!

Výborný kávový koláč: Jednoduchý piškótový koláčik, kto ho raz ochutná, ten ho bude chcieť každý deň!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Mała Cukierenka

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty