Hľadáte recept na chutné a mäkké domáce rožteky, ktoré si môžete vychutnať s rôznymi náplňami? Už nemusíte ďalej hľadať! Tento recept na hrnčekové rožteky je jednoduchý, rýchly a výsledkom sú perfektné rožteky, ktoré chutia ako od babičky.
Zabudnite na kupované rožteky. S týmto receptom si jednoducho a rýchlo pripravíte vlastné domáce rožteky z kvalitných surovín. Môžete si ich naplniť podľa chuti tvarohom, lekvárom, makom, alebo čímkoľvek iným.
Mäkké domáce hrnčekové rožteky
Ingrediencie
- 2 hrnčeky mlieka
- ¾ hrnčeka oleja (180 ml)
- 2 bielky
- 1 polievkovú lyžicu kryštálového cukru
- 1 balenie sušeného droždia
- 900 g hladkej múky
- 1 čajovú lyžičku soli
- 2 žĺtky na potretie
- Náplň: podľa chuti (tvaroh, lekvár, mak)
1 hrnček = 200 ml
Postup prípravy
- Do misky nalejte mlieko, pridajte olej, cukor, bielky a droždie. Dôkladne premiešajte.
- Postupne pridávajte preosiatu múku – najskôr polovicu, premiešajte, a potom druhú polovicu.
- Zmes spracujte do jednotného cesta.
- Cesto preložte na pomúčenú pracovnú dosku a dôkladne ho premiesite.
- Vytvarujte jednotný bochník a nechajte ho na teplom mieste vykysnúť.
- Po vykysnutí cesto rozdeľte a pridajte náplň podľa vlastnej chuti.
- Z cesta a náplne vytvarujte rožteky.
- Pečte v predhriatej rúre pri teplote 190 stupňov, približne 15 minút, alebo kým rožteky nezískajú zlatistú farbu.
Mäkké domáce hrnčekové rožteky- Video recept
Vyskúšajte tento recept na hrnčekové rožteky a už sa nikdy nevrátite k tým kupovaným! Sú mäkké, chutné a perfektné na raňajky, desiatu, alebo len tak na zahryznutie.
Súvisiace články
Výborné Turecké tvarohové rožky: Neskutočne jemné a vláčne!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Uradi Sama- Ideje za kreativce