Lahodný pečený encián s cherry paradajkami je vynikajúcim predjedlom, ktoré kombinuje krémový syr s chuťou pečených paradajok, cesnaku a balzamikového octu. Perfektné pre rodinné večere alebo stretnutia s priateľmi.
Hľadáte perfektné predjedlo na vašu najbližšiu oslavu? Vyskúšajte náš pečený encián s paradajkami a cesnakom, podávaný s chrumkavými bagetkami. Tento recept je jednoduchý na prípravu a zaručene poteší všetkých hostí.
Lahodný pečený encián s cherry paradajkami
Ingrediencie:
- 2 šálky cherry paradajok
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
- 1 polievková lyžica balzamikového octu
- 1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 väčší encián
- 1 polievková lyžica medu
- 1/4 šálky nasekanej čerstvej bazalky
- Bagetky na podávanie
Postup prípravy:
- Predhrejte rúru na 175°C. V zapekacej miske zmiešajte cherry paradajky, cesnak, balzamikový ocot, olivový olej a oregano. Dochuťte soľou a čiernym korením.
- Paradajky pečte približne 10-15 minút, kým nebudú mäkké a nezačnú praskať.
- Encián dajte do stredu zapekacej misky a polejte ho medom. Vráťte misku do rúry a pečte ďalších 10-15 minút, kým encián nebude mäkký.
- Encián s cherry paradajkami posypte po vrchu bazalkou.
- Podávajte encián s opečenými bagetkami.
Tipy:
- Na tento recept sú ideálne sladké a zrelé cherry paradajky, ktoré dodajú jedlu bohatú chuť.
- Pre extra výraznú chuť môžete pridať viac cesnaku alebo použiť sušený cesnak.
- Skúste pridať aj iné čerstvé bylinky, ako napríklad tymian alebo rozmarín, pre rozmanitosť chutí.
- Ak preferujete menej sladké jedlá, môžete množstvo medu zredukovať alebo ho vynechať úplne.
Lahodný pečený encián s cherry paradajkami – Video recept:
Lahodný pečený encián s cherry paradajkami je jedinečným a chutným predjedlom, ktoré je ideálne pre akékoľvek oslavy alebo rodinné večere.
Súvisiace články:
Lahodné syrové pečivo zo štyroch ingrediencií: Neskutočne chutné a jemné!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Sarah – Whole and Heavenly Oven