Search

Lahodný koláč s čokoládovo-vanilkovým krémom a karamelizovanými orechmi: Absolútne najlepší!

koláč s čokoládovo-vanilkovým krémom
Lahodný koláč s čokoládovo-vanilkovým krémom a karamelizovanými orechmi

Obsah receptu

Publikované: 27. októbra 2024, 13:13

Vychutnajte si lahodný koláč s čokoládovo-vanilkovým krémom a chrumkavými karamelizovanými orechmi, ktorý očarí každého milovníka sladkých dezertov.

Pripravte si tento absolútne najlepší koláč, ktorý spája jemnosť čokolády a vanilky s neodolateľnou chuťou karamelizovaných orechov. Ideálna voľba na oslavy alebo rodinné stretnutia!

Ingrediencie:

Na krém:

  • 4 vajcia
  • 100 g cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • 120 g kukuričného škrobu
  • 1 L mlieka
  • 200 g masla
  • 200 g čokolády
  • 100 g pražených orechov

Na cesto:

  • 6 vajec
  • Štipka soli
  • 90 g cukru
  • 80 g hladkej múky
  • 1/2 ČL prášku do pečiva
  • 100 g orechov

Karamelizované orechy:

  • 100 g cukru
  • 100 g orechov

Postup prípravy:

Príprava krému:

  1. V miske zmiešajte vajcia, cukor, vanilkový cukor, kukuričný škrob a mlieko.
  2. Zmes varte na miernom ohni za stáleho miešania, až kým nezhustne.
  3. Po zhustnutí pridajte maslo a premiešajte.
  4. Krém rozdeľte na dve časti v pomere 2:1. Do väčšej časti vmiešajte čokoládu, kým sa úplne nerozpustí. Oba krémy prikryte fóliou a nechajte vychladnúť.

Príprava cesta:

  1. Vyšľahajte vajcia so soľou a cukrom do peny.
  2. Postupne pridávajte preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne vmiešajte varechou.
  3. Nakoniec pridajte jemne rozdrvené orechy.
  4. Cesto vylejte do pripravenej formy a pečte v rúre predhriatej na 180°C približne 30 minút.

Skladanie koláča:

  1. Vychladnutý koláč rozkrojte pozdĺžne na dve časti.
  2. Do čokoládového krému vmiešajte pražené orechy a natrite ho na spodnú časť koláča. Položte naň vrchný plát.
  3. Biely krém rovnomerne natrite na vrchnú časť koláča a uhladte.

Príprava karamelizovaných orechov:

  1. Na panvici roztopte cukor, pridajte orechy a premiešajte, až kým nebudú úplne pokryté karamelom.

Dokončenie:

  1. Hotový koláč posypte hrubo nasekanými karamelizovanými orechmi.

Tipy:

  • Pre intenzívnejšiu čokoládovú chuť použite kvalitnú horkú čokoládu s vysokým obsahom kakaa.
  • Orechy môžete pred karamelizáciou krátko opražiť na suchej panvici pre výraznejšiu arómu.
  • Koláč nechajte pred podávaním odležať v chladničke, aby sa chute krémov dokonale prepojili.

Video recept:

Veríme, že si tento výnimočný koláč s čokoládovo-vanilkovým krémom zamilujete vy aj vaši blízki. Neváhajte sa podeliť o svoje dojmy a prajeme vám sladké potešenie pri každom kúsku!

Súvisiace články:

Šťavnatý marhuľovo-tvarohový koláč z hrnčeka: Neodolateľná chuť, ktorú musíte skúsiť!

Hrnčekový kávový koláč: Rýchly a neodolateľný, jeden kúsok nestačí!

Napoleonský koláč bez pečenia: Fantastická chuť a jednoduchá príprava

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Najlepšie recepty

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty