Kysnuté tvarohové slimáky s bohatou plnkou: Rokmi overený recept od našej babičky!

Kysnuté tvarohové slimáky
Kysnuté tvarohové slimáky

Obsah receptu

Obľúbený recept mojej babičky na kysnuté tvarohové slimáky s bohatou plnkou je rodinným pokladom, ktorý sa prenáša z generácie na generáciu. Tieto slimáky, pripravené s láskou a tradičnou starostlivosťou, sú dokonalým potešením pre každého, kto miluje domáce pečivo plné chuti.

Skúste si pripraviť tieto kysnuté tvarohové slimáky s bohatou plnkou podľa receptu, ktorý je v našej rodine rokmi overený. Ich nadýchané cesto a bohatá tvarohová plnka sú zárukou úspechu pri každom rodinnom stretnutí alebo ako chutné potešenie k popoludňajšej káve či čaju.

Kysnuté tvarohové slimáky

Ingrediencie:

  • 300 ml teplého mlieka
  • 500-520 g hladkej múky
  • 10 g sušeného droždia
  • 3-4 lyžice cukru
  • 2 lyžice medu
  • Štipka soli
  • 50 ml oleja

Náplň:

  • 360 g tvarohu
  • 2-3 lyžice cukru
  • 10 g vanilkového cukru
  • 80-100 g hrozienok
  • 20 g masla
  • 1 vajce

Na potretie:

  • Olej zmiešaný s vaječným žĺtkom a 1 lyžičkou mlieka

Postup prípravy:

  1. V miske zmiešajte teplé mlieko, droždie, cukor, soľ a olej.
  2. Pridajte med a postupne pridávajte múku. Vymiešajte cesto a nechajte ho kysnúť pod utierkou.
  3. Medzitým si pripravte náplň zmiešaním tvarohu, cukru, vanilkového cukru, masla a hrozienok.
  4. Cesto vyvaľkajte, nanesiete náplň a zrolujte.
  5. Nakrájajte na kúsky a uložte na plech.
  6. Potrite olejom zmiešaným s vaječným žĺtkom a mliekom.
  7. Pečte v predhriatej rúre na 180°C po dobu 25 minút.
  8. Hotové slimáky posypte krupicovým cukrom.

Tieto tvarohové slimáky s hrozienkami sú skutočným potešením pre všetkých milovníkov mäkučkého pečiva. Sú ideálne na rôzne príležitosti, či už na raňajky, oslavu alebo len tak na rýchle občerstvenie.

Kysnuté tvarohové slimáky – Video recept:

Vyskúšajte tento časom overený recept a prineste kúsok tradičnej domácej pekárne do vašej kuchyne.

Súvisiace články

Kulinárske dedičstvo: Kysnuté koláče podľa receptu zo starej knihy z roku 1894

Kysnuté tvarohové koláče, ktoré vydržia dlho mäkké: Originál recept od babičky

Domáce briošky s vanilkovou plnkou: Recept mám zo starej kuchárskej knihy od mojej babičky!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Ольга Лунгу

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty