Krémový sušienkový malinový dezert: Osviežte sa týmto skvelým dezertom počas horúcich letných dní!

Krémový sušienkový malinový dezert
Krémový sušienkový malinový dezert

Obsah receptu

Hľadáte výnimočný dezert na oslavu? Tento krémový sušienkový malinový dezert s bielou čokoládou je tou správnou voľbou. Tento recept kombinuje lahodné maliny, kokosový krém a jemné piškóty.

Malinová torta je skvelým dezertom pre každú príležitosť. Kombinácia sladkých malín, bielej čokolády a krémového kokosu zaručuje to, že tento dezert bude hviezdou vašej oslavy. Jednoduchá príprava a fantastická chuť!

Krémový sušienkový malinový dezert

Ingrediencie:

  • 600 ml mlieka + trochu mlieka na namáčanie piškót
  • 2 vanilkové pudingy
  • 3 lyžice cukru
  • 150 g bielej čokolády
  • 120 g masla
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 6 lyžíc mletých sušienok
  • 10 lyžíc kokosovej múčky
  • 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu
  • 200 g malín
  • Dlhé piškóty na základ torty
  • Maliny a piškóty na ozdobu

Postup prípravy:

  1. Uvarte vanilkový puding z mlieka a vanilkových pudingových práškov podľa návodu na obale.
  2. K hotovému pudingu pridajte bielu čokoládu a miešajte, kým sa čokoláda nerozpustí.
  3. Puding premiestnite do misky a prikryte potravinárskou fóliou, aby sa nevytvorila koža.
  4. Maliny vložte do hrnca a popučte ich na pyré.
  5. Pridajte cukor a kukuričný škrob, premiešajte a varte približne 2-3 minúty, kým zmes nezhustne.
  6. K vychladenému pudingu pridajte maslo a vyšľahajte zmes dohladka.
  7. Vyšľahajte 300 ml smotany na šľahanie do tuha a pridajte ju k pudingovej zmesi. Plnku rozdeľte na dve časti.
  8. K jednej časti pridajte pomleté sušienky a premiešajte. K druhej časti pridajte kokosovú múčku a premiešajte.
  9. Dlhé piškóty namočte do mlieka a poukladajte ich na spodok tortovej formy.
  10. Na piškóty pridajte sušienkovú zmes, potom malinové pyré a dajte zachladiť na pár minút do chladničky.
  11. Po zachladení pridajte na malinové pyré kokosovú zmes.
  12. Vyšľahajte 200 ml smotany na šľahanie do tuha a naneste ju na vrch torty.
  13. Vrch torty posypte ešte rozdrobenými sušienkami a ozdobte malinami a piškótami.
  14. Torta by mala tuhnúť v chladničke aspoň po dobu 2 hodín.

Tipy:

  • Ak je puding príliš riedky, môžete pridať trochu viac kukuričného škrobu, aby bol krém pevnejší.
  • Použite čerstvé maliny a lístky mäty na ozdobu pre elegantný vzhľad.
  • Namiesto malín môžete použiť aj iné bobuľové ovocie, napríklad jahody alebo čučoriedky.

    Krémový sušienkový malinový dezertVideo recept:

    Tento krémový sušienkový malinový dezert s bielou čokoládou je ideálnym dezertom pre každú príležitosť. Jeho lahodná kombinácia chutí zaručí, že vaši hostia budú z neho nadšení. Dúfame, že si tento recept obľúbite tak, ako my!

    Súvisiace články:

    Nepečené rezy ako ruská zmrzlina: Osviežujúca maškrta s malinami

    Nádherná veľkonočná malinová torta: Zaručene poteší všetkých hostí

    Starodávny recept na dávno zabudnutý malinový koláč – kulinárske dedičstvo!


    Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Uradi Sama- Ideje za kreativce

    Google Správy: Daj nám ⭐

    Podobné recepty