Krémový jablkový koláč s pudingom a šľahačkou: Tento koláč budete chcieť piecť každý deň!

jablkový koláč s pudingom
jablkový koláč s pudingom

Obsah receptu

Pre tých, ktorí si myslia, že jablkový koláč nemôže byť vylepšený – predstavujeme náš jablkový koláč s pudingom. Skvelá kombinácia klasického koláča s vanilkovým pudingom a šľahačkou, ktorý vás očarí svojou chutnou krémovosťou.

Určite ste už ochutnali mnoho druhov jablkových koláčov. Ale čo tak skúsiť niečo nové a inovatívne? Recept na jablkový koláč s pudingom a šľahačkou, ktorý sa stal hitom našej rodiny. Vďaka jemnému cestu, krémovému pudingu a sviežej šľahačke sa stane aj obľúbencom vašej domácnosti.

Zloženie a ingrediencie

Recept je určený na pekáč 22×22 cm:

Cesto:

  • 60 gramov hladkej múky
  • 30 g kukuričného škrobu
  • 3 vajcia
  • 75 g práškového cukru
  • 25 g rozpusteného masla
  • Štipka soli

Jablková náplň:

  • 800 g jabĺk
  • 1 lyžička škorice
  • 3 polievkové lyžice cukru
  • Šťava z 1/2 citróna
  • 20 g škrobovej múky
  • 100 ml jablkovej šťavy

Puding:

  • 1 balenie vanilkového pudingu (prášok) (37 g)
  • 500 ml mlieka
  • 40 gramov cukru

Jablkový koláč s pudingom – Postup prípravy

Cesto:

  1. Vo veľkej mise oddelíme bielka od žĺtkov z troch vajec. Bielka vyšľaháme do tuha s pridaním štipky soli.
  2. V druhej miske zmiešame žĺtka so 75g práškového cukru do hladka.
  3. Opatrne vmiešame vyšľahané bielka do žltkovej zmesi.
  4. Postupne pridáme 60g hladkej múky a 30g kukuričného škrobu. Miešame opatrne, aby zmes ostala nadýchaná.
  5. Nakoniec vmiešame rozpustené maslo.
  6. Pripravené cesto prenesieme do vymasteného a múkou posypaného pekáča a povrch rovnomerne uhladíme.
  7. Pečieme v rúre na 180°C približne 20 minút alebo do zlatista. Nepredhrievame!

Jablková náplň:

  1. Jablká ošúpeme, odstránime jadrovník a nakrájame na menšie kúsky.
  2. Na panvici opražíme jablká spolu so šťavou z polovice citróna, cukrom a škoricou.
  3. Keď sú jablká mäkké, pridáme kombináciu jablkovej šťavy zmiešanej s kukuričným škrobom. Dobre premiešame a odstavíme z ohňa.

Pudingová vrstva:

  1. V menšej mise zmiešame pudingový prášok s niekoľkými lyžicami mlieka, aby sme vytvorili hladkú pastu.
  2. V hrnci zohrejeme zvyšok mlieka s pridaným cukrom. Akonáhle mlieko zovrie, zmiešame s pripravenou pudingovou pastou.
  3. Za stáleho miešania vareme, kým puding nezhustne.

Finálna úprava:

  1. Na upečené cesto rovnomerne rozotrieme jablkovú náplň, a na ňu vylejeme ešte horúci puding.
  2. Dezert prikryjeme fóliou a vložíme do chladničky, kde ho necháme stuhnúť.
  3. Po cca dvoch hodinách vyšľaháme 250 ml šľahačky spolu s vanilkovým cukrom a stužovačom šľahačky.
  4. Výsledný krém rovnomerne natrieme na dezert.
  5. Na dokončenie nastrúhame na vrch dezertu bielu čokoládu.

Prajeme dobrú chuť!

Jablkový koláč s pudingom – Video recept

https://www.youtube.com/watch?v=8k_3kFl-12k

Tento dezert je kombináciou tradičných chutí a moderného prístupu k pečeniu. Skvelá volba pre rodinné oslavy, narodeniny, alebo len tak, keď máte chuť na niečo sladké. Určite vás ohúri svojou krémovosťou a sviežosťou jabĺk.

Súvisiace články

Jesenný jablkový koláč s marhuľovým džemom: Hotový je raz-dva!

Fantastický jablkový koláč s pudingom: Je neskutočne lahodný a pritom úplne jednoduchý!

Nadýchaný a jemný domáci jablkový koláč, ktorý pripravíte za chvíľu: Jednoducho a rýchlo!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Vynikajúce s Rikou Kienerou

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty