Fettuccine Alfredo s kuracím mäsom je klasické talianske jedlo, ktoré si zamilujete. Krémová omáčka, jemné kuracie kúsky a dokonale uvarené cestoviny vytvárajú symfóniu chutí, ktorá uspokojí aj tých najnáročnejších gurmánov. Tento recept je jednoduchý na prípravu a zaručene sa stane vašim obľúbeným.
V tomto článku vám predstavíme podrobný recept na krémové Fettuccine Alfredo s kuracím mäsom. Dozviete sa, ako pripraviť dokonale jemné kuracie kúsky, ako uvariť cestoviny al dente a ako vytvoriť neodolateľnú krémovú omáčku. S naším receptom a tipmi bude váš výsledok ako z najlepšej talianskej reštaurácie.
Fettuccine Alfredo s kuracím mäsom
Ingrediencie:
- 1 cibuľa
- 2 kuracie prsia
- Soľ, čierne korenie podľa chuti
- 6 húb
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- Voda (na varenie cestovín)
- 200 g fettuccine cestovín
- Maslo
- ½ lyžice nasekaného cesnaku
- 350 ml smotany
- ½ šálky mlieka
- ¼ šálky parmezánu (nastrúhaného)
Postup prípravy:
1. Príprava kuracích pŕs
- Kuracie prsia nakrájajte na malé kúsky, osolte a okoreňte z oboch strán.
- Na panvici zohrejte olivový olej a opečte kuracie kúsky do zlatista na stredne vysokej teplote. Potom ich vyberte z panvice a odložte bokom.
2. Restovanie cibule a húb
- Cibuľu nakrájajte nadrobno a pridajte ju do tej istej panvice, kde ste piekli kuracie mäso.
- Pridajte maslo a restujte cibuľu, kým nebude priehľadná.
- Pridajte nakrájané šampiňóny a smažte ich, kým nezhnednú. Potom pridajte nasekaný cesnak a restujte ešte asi 1 minútu.
3. Varenie fettuccine
- Medzitým uvarte fettuccine cestoviny v osolenej vode podľa návodu, kým nebudú al dente. Potom ich sceďte.
4. Príprava krémovej omáčky
- Do panvice s cibuľou a hubami pridajte mlieko a parmezán. Miešajte na miernom ohni, kým sa parmezán neroztopí a omáčka nezhustne.
- Pridajte smotanu, ochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
5. Spojenie všetkého dokopy
- Vráťte kuracie prsia do panvice a dobre premiešajte, aby sa spojili s omáčkou.
- Pridajte uvarené fettuccine cestoviny a dôkladne premiešajte.
- Na záver pridajte nasekanú petržlenovú vňať pre osviežujúcu chuť.
Tipy:
- Ak vynecháte parmezán, pridajte viac soli.
- Ak nepoužívate maslo, môžete ho nahradiť olivovým olejom.
- Experimentujte s bylinkami! Čerstvá bazalka alebo petržlenová vňať dodajú jedlu sviežosť.
Video recept:
Fettuccine Alfredo s kuracím mäsom je jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina. Je to skvelá voľba pre špeciálne príležitosti, ale aj pre obyčajný večer, keď si chcete dopriať niečo výnimočné. S naším podrobným receptom a tipmi zvládnete prípravu tohto lahodného jedla ľavou zadnou. Neváhajte a vyskúšajte ho ešte dnes!
Súvisiace články:
Super rýchly obed: Lacné a lahodné cestoviny s paradajkovou omáčkou a vajíčkami
Jednoduché a chutné krémové cestoviny s klobáskou: Večera hotová za 15 minút
Penne all’arrabbiata: Najlepšie a najchutnejšie cestoviny, aké kedy pripravíte!
Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Výdatné a chutné