Jemná omeleta s mozzarellou, pikantnou feferónkovou omáčkou a čerstvými paradajkami – najlepšie raňajky

Jemná omeleta
Jemnučká omeleta s roztopenou mozzarellou, štipľavá feferónková omáčka a sladučké paradajky

Obsah receptu

Jemná omeleta s roztopenou mozzarellou, štipľavá feferónková omáčka a sladučké paradajky… to je raňajkový recept priamo z mojej kuchyne, ktorý vás zaručene postaví na nohy!

Táto omeleta je nielen chutná, ale aj rýchla na prípravu. Zvládne ju každý, aj ten, kto sa v kuchyni len začína obracať. A verte mi, s touto dobrotou si získate srdcia (a žalúdky) celej rodiny.

Ingrediencie:

  • 2 feferonky
  • soľ
  • olivový olej
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • 200 g paradajok
  • bazalka
  • 4 vajcia
  • 40 g mlieka
  • syr mozzarella

Postup prípravy:

  1. Príprava feferónkovej omáčky:
    • Feferonky zbavte jadierok a nakrájajte ich na jemné kúsky. Vložte do misky.
    • Pridajte olivový olej, soľ a citrónovú šťavu. Dobre premiešajte a odložte bokom.
  2. Príprava paradajok:
    • Paradajky nakrájajte na kolieska, vložte do misky a osoľte ich.
    • Pridajte trochu olivového oleja a premiešajte. Nakoniec pridajte nasekanú čerstvú bazalku a opäť premiešajte.
  3. Omeleta:
    • Do misky rozbite vajcia, pridajte soľ a mlieko. Všetko vyšľahajte, kým nevznikne homogénna zmes.
    • Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte vajcovú zmes.
    • Keď omeleta začne mierne tuhnúť, pridajte na vrch mozzarellu nakrájanú na menšie kúsky.
    • Varte ďalšie 2 minúty, alebo kým sa mozzarella neroztopí a omeleta nie je úplne upečená.
  4. Podávanie:
    • Omeletu podávajte s pripravenou feferónkovou omáčkou a paradajkami.

Tipy:

  1. Feferónky: Ak máte radi poriadne pikantné, pridajte viac feferóniek. Ak naopak štipľavému nie ste veľmi naklonení, stačí použiť len jednu, prípadne ju pred pridaním do omáčky zbaviť semienok.
  2. Paradajky: Paradajky vyberajte zrelé a šťavnaté, dodajú omelete tú správnu sviežosť.
  3. Mozzarella: Mozzarellu môžete nahradiť aj iným druhom syra, napríklad balkánskym syrom alebo ricottou.
  4. Bylinky: Okrem bazalky môžete do paradajok pridať aj ďalšie bylinky, napríklad oregano alebo petržlenovú vňať.
  5. Podávanie: Omeletu môžete podávať aj s opečeným chlebom alebo s čerstvým pečivom.

Video recept:

Už sa vám zbiehajú slinky? Verím, že áno! Neváhajte a vyskúšajte tento jednoduchý recept na omeletu, ktorá vám zaručene spríjemní ráno. A nezabudnite, láska je tá najdôležitejšia ingrediencia!

Súvisiace články:

Jednoduchá omeleta s paradajkami a paprikou zo záhradky: Najlepší recept na raňajky

Do tortilly pridám vajce a trochu syra – najrýchlejšie a najlepšie raňajky na svete

Neuveriteľne lahodná omeleta s cuketou za pár minút: Teplé raňajky, večera alebo obed 

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála KAZAN

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty