Talianske plnené placky, známe aj ako Foccacia, sú jedným z najrýchlejších a najchutnejších pokrmov, ktoré môžete pripraviť. Tento recept je tak jednoduchý a výborný, že ho budete chcieť pripraviť znova a znova. Sú ideálne na rýchly obed a sú tak dobré, že ich budete chcieť pripraviť pre všetkých svojich priateľov a rodinu. Skúste ich aj vy a uvidíte, že sa stanú neoddeliteľnou súčasťou vašej kuchyne!
Recept na Talianske placky Foccacia plnené šunkou a syrom:
Potrebujeme:
- Hladká múka extra špeciál: 500 g
- Droždie: 1/2 kocky
- Voda: 300 ml
- Soľ
- Extra panenský olivový olej
- Oregano
- Šunka, slanina alebo originál prosciutto: 150 g
- Obľúbený syr: 150 g
- Olivy (voliteľné)
Postup prípravy:
- Do misky si dáme vlažnú vodu a namrvíme do nej droždie. Dôkladne rozmiešame vidličkou kým sa nerozpustí.
- V menších dávkach pridávame preosiatu múku. Osolíme a miešame až kým nevypracujeme homogénne cesto. Misu s cestom prikryjeme utierkou a necháme kysnúť cca 1,5 – 2 hodiny.
- Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a roztiahneme rukami tak, aby ostalo čo najtenšie (cca 0,5 cm).
- Potom vykrojíme kruhy s priemerom cca 5-6 cm. Do stredu kruhu vložíme šunku a syr. Môžeme pridať olivy.
- Prikryjeme ďalším kruhom cesta a kraje poriadne spojíme. Povrch potrieme trochou olivového oleja a posypeme štipkou oregana.
- Plech pokryjeme papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 minút pri 250 stupňoch.
- Necháme vychladnúť a podávame napríklad k vínku, alebo len tak ako slanú pochúťku.
Dobrú chuť!
Súvisiace články
Pravé gazdovské ZEMIAKOVÉ PLACKY: Touto pochúťkou návštevu nie len pohostíte, ale aj nasýtite!
Balkánske zemiakové placky pečené na suchej panvici: Chutné a rýchle!
Jednoduché kefírové placky: Sú úžasne chutné a robím ich namiesto kupovaného pečiva
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z web stránky blog.giallozafferano.it