Fantastický krémeš „oblíž prst“ – Na Vianoce u nás tento zákusok nemôže chýbať!

Fantastický krémeš „oblíž prst“ – Na Vianoce u nás tento zákusok nemôže chýbať!

Oblíž prst, krémeš tak lahodný, že si po ňom budete oblizovať prsty! Objavte, ako si pripraviť tento vianočný zázrak, ktorý rozzári stôl aj tváre vašich blízkych.

Vianoce sú časom pohody, tepla a neodolateľných sladkostí. A čo by to bolo za sviatky bez toho správneho zákusku? Recept na tento fantastický krémeš „oblíž prst“ mám od pani Vierky z youtube LiViera Desserts, ktorý obohatí vašu sviatočnú hostinu a zanechá nezabudnuteľný zážitok.

Recept na fantastický krémeš „oblíž prst“

Ingrediencie

Kakaová piškóta

  • Polohrubá múka: 7 lyžíc (250 g)
  • Vajcia: 7 kusov
  • Kryštálový cukor: 7 lyžíc
  • Holandské kakao: 2 kopcovité lyžice
  • Slnečnicový olej: 120 ml
  • Teplá voda: 4 lyžice

Vanilkový krém

  • Mlieko: 750 ml
  • Hladká múka: 6 lyžíc (alebo kukuričný škrob / pudingový prášok)
  • Vaječné žĺtky: zo 7 vajec
  • Kryštálový cukor: 10 lyžíc
  • Vanilkový extrakt: 2 lyžičky
  • Maslo: 320 g

Bielkový sneh

  • Vaječné bielky: zo 7 vajec
  • Kryštálový cukor: 280 g
  • Citrónová šťava: 3 lyžice

  • Farebné cukríky na ozdobu
  • rum

Oblíž prstPostup prípravy

  1. Príprava piškóty:
    • Oddelite žĺtky od bielkov.
    • Vaječné bielky vyšľahajte s cukrom do peny a postupne pridávajte žĺtky.
    • Pomaly pridávajte teplú vodu.
    • Olej zmiešajte s kakaom a po častiach pridávajte do vaječnej zmesi, pomaly miešajte.
    • Nakoniec vmiešajte preosiatu múku.
    • Cesto vylejte na plech s papierom na pečenie a pečte 20 minút pri 180 °C.
  2. Príprava vanilkového krému:
    • Žĺtky zmiešajte s mliekom, múkou, cukrom a vanilkovým extraktom.
    • Uvaríte na hustú kašu a necháte vychladiť.
    • Po vychladnutí zmiešajte kašu s vyšľahaným maslom.
  3. Príprava bielkového snehu:
    • Bielky s cukrom zohrejte na 74 – 76 °C nad parou.
    • Ešte horúce šľahajte na vysokých otáčkach aspoň 15 minút, potom pridajte citrónovú šťavu.
  4. Vrstvenie a dokončenie krémešu:
    • Na vychladnutú piškótu pokvapkajte trochu rumu.
    • Nanesiete vanilkový krém a necháte stuhnúť v chladničke.
    • Nakoniec pridajte bielkový sneh.
    • Krémeš krájajte teplým nožom a ozdobíte farebnými cukríkmi.

Oblíž prstVideo recept

Pripravte si tento neodolateľný vianočný krémeš „oblíž prst“, ktorý bude skvostom vašej sviatočného stola. S láskou pripravený, každý kúsok tohto zákusku vám zaručí sladké vianočné momenty.

Súvisiace články

Punčové rezy s originálnou chuťou punčového korenia: Lepší zákusok na Vianoce nepoznám!

Rýchle vianočné SNEHOVÉ PUSINKY bez šľahania nad parou: Len z 3 ingrediencií!

Najlepšie vianočné Linecké maslové koláčiky: Rokmi overený recept od pani Vierky!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála LiViera Desserts


Súvisiace príspevky

Toto je jednoznačne najlepší slivkový koláč, ktorý zmizne mihnutím oka: Lahodný a krehký

Toto je jednoznačne najlepší slivkový koláč, ktorý zmizne mihnutím oka: Lahodný a krehký

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Slivkový koláč je klasika, ktorá nikdy nesklame. Ale tento recept je niečo extra! Lahodná krehkosť cesta v kombinácii so šťavnatými slivkami a nadýchanou penou vytvára symfóniu chutí, ktorá si získa každého. Pripravte sa na to, že tento koláč zmizne z tanierov rýchlosťou […]

Jemné pečené buchty podľa receptu mojej babky z dediny, ktoré si každý obľúbi!

Jemné pečené buchty podľa receptu mojej babky z dediny, ktoré si každý obľúbi!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Jemné, voňavé pečené buchty plnené marmeládou, ktoré si zamiluje každý! Tento tradičný recept našich babičiek vás prenesie do kuchyne plnej domáceho tepla a vône čerstvo upečeného pečiva. Nechajte sa inšpirovať jednoduchým receptom, ktorý zvládne každý. Hľadáte recept na dokonalé pečené buchty, ktoré […]

Najlepšie šišky bez mlieka a vajec: Mäkké, rozplývajúce sa v ústach a voňajú po celej ulici

Najlepšie šišky bez mlieka a vajec: Mäkké, rozplývajúce sa v ústach a voňajú po celej ulici

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Pripravte si tie najlepšie šišky bez mlieka a vajec, ktoré sú jemné, nadýchané a plné chuti. S vôňou, ktorá sa šíri celým domom, a chuťou, ktorá sa rozplýva v ústach, tieto šišky si zamiluje každý. Tieto šišky sú dôkazom toho, že aj […]

Jemné orechové koláčiky ruže starej mamy: Ľahké ako pierko!

Jemné orechové koláčiky ruže starej mamy: Ľahké ako pierko!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Jemné orechové koláčiky ruže starej mamy sú neodolateľnou kombináciou krehkého cesta a lahodnej orechovej plnky. Tento tradičný recept vás zavedie späť do čias, keď sa v kuchyni piekli voňavé dobroty s láskou a trpezlivosťou. Pripravte si tieto krehké ružičky a nechajte sa […]

Čokoládové sušienky s kokosovou náplňou: Ľahké ako pierko a vyrobené len z niekoľkých ingrediencií!

Čokoládové sušienky s kokosovou náplňou: Ľahké ako pierko a vyrobené len z niekoľkých ingrediencií!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte jednoduchý a zároveň neodolateľný dezert? Tieto čokoládové sušienky s kokosovou náplňou sú presne to, čo potrebujete. S ich jemnou čokoládovou chuťou, lahodnou kokosovou náplňou a jednoduchou prípravou si získajú vaše srdce (a chuťové poháriky!) už po prvom zahryznutí. Pripravte sa na […]

Najlepší krémový dezert Japonský vietor: Nadýchaný korpus, lahodný vanilkový krém, šľahačka a chrumkavé orechy

Najlepší krémový dezert Japonský vietor: Nadýchaný korpus, lahodný vanilkový krém, šľahačka a chrumkavé orechy

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Máte chuť na niečo ľahké, nadýchané a neodolateľne krémové? Japonský vietor je dezert, ktorý splní všetky vaše očakávania. Tento lahodný koláč s jemným korpusom, nadýchaným krémom a chrumkavými orechmi je skutočným pokladom japonskej kuchyne. Náš podrobný recept vás prevedie krok za krokom, […]


Google Správy: Daj nám ⭐