Vyskúšajte tento jednoduchý recept na domácu študentskú pečať a potešte svojich blízkych lahodným dezertom. Pripravte si túto zdravšiu verziu obľúbenej pochúťky a vychutnajte si jej skvelú chuť bez výčitiek.
Hľadáte recept na zdravšiu verziu obľúbenej študentskej pečate? Máme pre vás skvelý tip! Tento recept je plný zdravých orechov a semienok, ktoré dodajú telu potrebné živiny. Navyše je príprava veľmi jednoduchá a zvládne ju každý. Pripravte si domácu študentskú pečať a užite si jej lahodnú chuť bez výčitiek.
Ingrediencie:
- 1/2 šálky mandlí (80 g)
- 1/2 šálky arašidov (70 g)
- 1/4 šálky lieskových orechov (35 g)
- 1/4 šálky tekvicových semienok (30 g)
- 1/2 šálky slnečnicových semienok (60 g)
- 1/4 šálky ľanového semienka (30 g)
- 1 šálka cukru (200 g)
- 1/2 šálky smotany na šľahanie (110 g)
- 1/2 šálky masla (120 g)
- 200 g čokolády
Postup prípravy:
- Formu s rozmermi 30 cm × 20 cm vysteľte pergamenovým papierom.
- Na panvici opekajte mandle, arašidy a lieskové orechy dozlatista. Po opražení ich nasypte do formy.
- Potom na panvici opekajte tekvicové semienka, slnečnicové semienka a ľanové semienka dozlatista a pridajte ich do formy s orechmi.
- Na panvici roztopte cukor na miernom ohni, až kým nezkaramelizuje.
- Do karamelu postupne pridávajte smotanu na šľahanie a neustále miešajte, aby sa zmes spojila. Pridajte maslo a dôkladne premiešajte.
- Vylejte karamelovú zmes na orechy a semienka vo forme a nechajte vychladnúť.
- Po vychladnutí prikryte a vložte do chladničky na 30 minút.
- Roztopte čokoládu nad parou a vylejte ju na stuhnutú karamelovú vrstvu. Jednu polievkovú lyžicu čokolády si odložte na ozdobenie a po vychladnutí ňou ozdobte vrch dezertu.
Dobrú chuť!
Tipy:
- Pre ešte intenzívnejšiu chuť môžete orechy a semienka pred pečením namočiť na niekoľko hodín do vody.
- Ak nemáte radi horkú čokoládu, môžete použiť aj mliečnu alebo bielu.
- Hotovú študentskú pečať môžete ozdobiť nasekanými orechmi, sušeným ovocím alebo čokoládovou polevou.
- Pečať skladujte v chladničke, aby zostala dlhšie čerstvá.
Video recept:
Veríme, že si tento recept na domácu študentskú pečať zamilujete. Je to skvelá alternatíva ku kupovanej verzii a navyše si ju môžete prispôsobiť podľa vlastnej chuti. Prajeme vám dobrú chuť!
Viac vianočných receptov nájdete tu:
Jednoduché Vianočné sušienky kvetinky: Krehké potešenie na sviatočný stôl
Jednoduché vianočné arašidové kocky bez pečenia: Len 4 ingrediencie!
Vianočné kokosky zo 4 ingrediencií – krehké a rýchlo pripravené pečivo!
Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Jednoduché a vynikajúce