Domáca študentská pečať na Vianoce: Zdravšia alternatíva obľúbeného dezertu

Domáca študentská pečať
Domáca študentská pečať

Obsah receptu

Vyskúšajte tento jednoduchý recept na domácu študentskú pečať a potešte svojich blízkych lahodným dezertom. Pripravte si túto zdravšiu verziu obľúbenej pochúťky a vychutnajte si jej skvelú chuť bez výčitiek.

Hľadáte recept na zdravšiu verziu obľúbenej študentskej pečate? Máme pre vás skvelý tip! Tento recept je plný zdravých orechov a semienok, ktoré dodajú telu potrebné živiny. Navyše je príprava veľmi jednoduchá a zvládne ju každý. Pripravte si domácu študentskú pečať a užite si jej lahodnú chuť bez výčitiek.

Ingrediencie:

  • 1/2 šálky mandlí (80 g)
  • 1/2 šálky arašidov (70 g)
  • 1/4 šálky lieskových orechov (35 g)
  • 1/4 šálky tekvicových semienok (30 g)
  • 1/2 šálky slnečnicových semienok (60 g)
  • 1/4 šálky ľanového semienka (30 g)
  • 1 šálka cukru (200 g)
  • 1/2 šálky smotany na šľahanie (110 g)
  • 1/2 šálky masla (120 g)
  • 200 g čokolády

Postup prípravy:

  1. Formu s rozmermi 30 cm × 20 cm vysteľte pergamenovým papierom.
  2. Na panvici opekajte mandle, arašidy a lieskové orechy dozlatista. Po opražení ich nasypte do formy.
  3. Potom na panvici opekajte tekvicové semienka, slnečnicové semienka a ľanové semienka dozlatista a pridajte ich do formy s orechmi.
  4. Na panvici roztopte cukor na miernom ohni, až kým nezkaramelizuje.
  5. Do karamelu postupne pridávajte smotanu na šľahanie a neustále miešajte, aby sa zmes spojila. Pridajte maslo a dôkladne premiešajte.
  6. Vylejte karamelovú zmes na orechy a semienka vo forme a nechajte vychladnúť.
  7. Po vychladnutí prikryte a vložte do chladničky na 30 minút.
  8. Roztopte čokoládu nad parou a vylejte ju na stuhnutú karamelovú vrstvu. Jednu polievkovú lyžicu čokolády si odložte na ozdobenie a po vychladnutí ňou ozdobte vrch dezertu.

Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Pre ešte intenzívnejšiu chuť môžete orechy a semienka pred pečením namočiť na niekoľko hodín do vody.
  2. Ak nemáte radi horkú čokoládu, môžete použiť aj mliečnu alebo bielu.
  3. Hotovú študentskú pečať môžete ozdobiť nasekanými orechmi, sušeným ovocím alebo čokoládovou polevou.
  4. Pečať skladujte v chladničke, aby zostala dlhšie čerstvá.

Video recept:

Veríme, že si tento recept na domácu študentskú pečať zamilujete. Je to skvelá alternatíva ku kupovanej verzii a navyše si ju môžete prispôsobiť podľa vlastnej chuti. Prajeme vám dobrú chuť!

Viac vianočných receptov nájdete tu:

Jednoduché Vianočné sušienky kvetinky: Krehké potešenie na sviatočný stôl

Jednoduché vianočné arašidové kocky bez pečenia: Len 4 ingrediencie!

Vianočné kokosky zo 4 ingrediencií – krehké a rýchlo pripravené pečivo!

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Jednoduché a vynikajúce

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty