Hľadáte chutný a zároveň nenáročný recept na obed alebo večeru? Vyskúšajte bravčové rezne so šampiňónmi v syrovej omáčke! Toto jedlo je ideálne na rôzne príležitosti, od osláv a sviatkov až po bežné rodinné posedenie.
Jemné bravčové rezne plnené hubovou plnkou a obalené v lahodnej syrovej omáčke – to je recept na úspech u celej rodiny. Recept je jednoduchý na prípravu a zvládne ho aj menej skúsený kuchár.
Bravčové rezne so šampiňónmi v syrovej omáčke
Ingrediencie:
- 1,2 kg bravčového karé
- 2 cibule
- 500 g húb (šampiňóny)
- 4-5 strúčikov cesnaku
- Múka na obaľovanie + 1 polievková lyžica
- 250 ml smotany 18% alebo 30%
- 400 ml bujónu alebo vývaru
- 20 gramov syra
- Soľ, korenie, majorán
Postup prípravy:
- Pripravte si plnku: Cibuľku nakrájajte na kocky a opečte na oleji. Pridajte nakrájané huby a restujte, kým huby nezmäknú. Dochuťte soľou, korením a majoránom. Nechajte vychladnúť.
- Bravčové rezne nakrájajte na hrubšie plátky a naklepte. Potrite soľou a korením. Vložte plnku do stredu rezne a zabaľte do kapsičky.
- Rezne obaľte v múke a opečte na oleji z oboch strán.
- Na panvici opražte cibuľku a cesnak. Pridajte smotanu a vývar a priveďte do varu. Zahustite múkou a dochuťte soľou a korením.
- Do omáčky vložte rezne a duste pod pokrievkou asi 10 minút.
- Rezne podávajte s omáčkou a posypte petržlenovou vňaťou.
Bravčové rezne so šampiňónmi v syrovej omáčke – Video recept
Bravčové rezne so šampiňónmi v syrovej omáčke sú chutné a sýte jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina. Recept je jednoduchý na prípravu a zvládne ho aj menej skúsený kuchár.
Súvisiace články
Veľmi CHUTNÉ a ŠŤAVNATÉ domáce kuracie rezne: Z jedného kuracieho prsia mám celú horu rezňov!
Šťavnaté a jemné kuracie rezne: Tento recept robím už roky a nehľadám nič iné!
Jednoduché kuracie rezne na prírodno s cesnakom: Tak jemné, že sa rozplývajú ako maslo!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Swojskie jedzonko