Hľadáte zdravú a chutnú pizzu, ktorá ohúri vaše chuťové poháriky? Naša baklažánová pizza je jednoduchý recept, ktorý zvládne každý a zaručene poteší celú rodinu!
Už vás nebaví klasická pizza? Doprajte si zdravšiu a chutnejšiu alternatívu – baklažánovú pizzu! Tento recept je ideálny pre milovníkov zeleniny a pre tých, ktorí hľadajú ľahké a rýchle jedlo. Baklažán je bohatý na vlákninu a antioxidanty, takže si môžete pochutnať bez výčitiek svedomia. A chuť? Tá je jednoducho úžasná!
Baklažánová pizza
Ingrediencie:
- 500-600 g – 2 stredné baklažány
- 100 g múka
- soľ a korenie
- 2 vajcia
- petržlen vňať
- sladká paprika
- cesnakový prášok
- 100 g paradajkový pretlak
- 100 g strúhaná mozzarella
- sušené oregano
- olivový olej
Postup prípravy:
- Baklažány očistíme, zbavíme šupky a postrúhame na strúhadle. Osolíme, zalejeme vodou a necháme odležať tak 15 -20 minút.
- Medzi tým si pripravíme – olivový olej a strúčik cesnaku dáme na panvicu, pridáme paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme a trochu oregana.
- Premiešame a necháme 6-7 minút povariť za stáleho miešania.
- Po 15 minútach baklažány poriadne vytlačíme, aby nebola v nich voda, pridáme 2 stredné vajcia, múku, čerstvú petržlenovú vňaťku, čierne korenie, cesnakový prášok a mletú, sladkú červenú papriku.
- Dobre premiešame.
- Na plech dáme papier na pečenie, pomastíme olivovým olejom a baklažánovú masu dáme na plech a vytvarujeme do kruhu.
- Dáme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi tak 25 minút.
- Vyberieme a potrieme pripraveným paradajkovým pretlakom, ktorý sme si vopred pripravili.
- Posypeme strúhanou mozzarellou, oreganom a olivovým olejom.
- Dáme naspäť na ďalších 15 minút do rúry.
Dobrú chuť ❤️
Baklažánová pizza – Video recept:
Baklažánová pizza je skvelý spôsob, ako využiť baklažán a pripraviť si chutné a zdravé jedlo. Je to recept, ktorý si obľúbia celá rodina a priatelia. Vyskúšajte ho už dnes a presvedčte sa sami!
Súvisiace články:
Vynikajúca domáca pizza z plechu: Jednoduchá a predovšetkým chutná, bez potreby miesenia cesta!
Štefánske PIZZA ZEMIAČIKY: Len ich nakrájam, potriem omáčkou a posypem syrom!
Štefánske pizza slimáky z lístkového cesta plnené syrom a slaninou: Sú vynikajúce!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála