Babičkin jablkový koláč z 1 vajíčka: Jemný a lahodný!

jablkový koláč
jablkový koláč

Obsah receptu

Jablkový koláč je klasickým slovenským koláčom, ktorý nikdy nesklame. Dnes vám predstavíme babičkin recept na jablkový koláč, ktorý je jemný, lahodný a potrebuje iba jedno vajíčko!

Recept na jemný a lahodný jablkový koláč:

Ingrediencie:

  • 100 g kryštálového cukru
  • 30 g masla
  • 3 jablká
  • Šťava z polovice citróna
  • Trochu škorice
  • 1 vajíčko
  • 80 g cukru
  • 100 g masla
  • 1 čajová lyžička kypriaceho prášku (5 g)
  • 280 g hladkej múky
  • Cukor práškový

Jablkový koláč – Postup prípravy:

  1. Na panvici roztopte 100 g cukru na karamel, pridajte 30 g masla a stále miešajte.
  2. Jablká nakrájajte na kocky, pokvapkajte citrónovou šťavou a pridajte do panvice.
  3. Pridajte trochu škorice a neustále miešajte.
  4. V druhej miske zmiešajte 1 vajíčko, 80 g cukru, 100 g rozpusteného masla a 1 čajovú lyžičku kypriaceho prášku.
  5. Pridajte 280 g hladkej múky a dobre premiešajte. Vypracujte cesto rozdeľte ho na dve polovice a jednu polovicu vložte do chladničky.
  6. Potom polovicu cesta rovnomerne uložte do vymastenej formy na papier na pečenie.
  7. Navrstvite jablká a na vrch nastrúhajte druhú polovicu cesta z chladničky.
  8. Pečte v rúre pri 180°C po dobu 30 až 35 minút.
  9. Po upečení posypte koláč práškovým cukrom.

Video recept:

Tento babičkin recept na jablkový koláčik je jednoduchý, ale výsledok je úžasný. Koláč je jemný, lahodný a ideálny na každú príležitosť.

Vyskúšajte aj náš ďalší recept na FRANCÚZSKY jablkový koláč s kyslou smotanou: Rozplýva v ústach! Jednoduchý a veľmi chutný!


Zdroj: Youtube kanál ricette arabe

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty