Search

Super chutná čokoládová torta z panvičky: Nebudete veriť aké to je jednoduché!

čokoládová torta z panvičky
čokoládová torta z panvičky

Obsah receptu

Hľadáte rýchly a jednoduchý recept na lahodnú čokoládovú tortu? Nehľadajte ďalej! Táto torta sa pečie na panvici a je hotová za pár minút. Je taká dobrá, že nebudete veriť, aké to je jednoduché!

Zabudnite na zdĺhavé pečenie v rúre! S týmto receptom na čokoládovú tortu z panvičky si môžete vychutnať lahodný dezert bez námahy. Je to perfektný recept pre zaneprázdnených ľudí alebo pre tých, ktorí sa len učia piecť.

Čokoládová torta z panvičky

Ingrediencie:

  • Na cesto:
    • 3-4 lyžice medu
    • 1,5 lyžičky sódy
    • 110 g masla
    • 4 vajcia
    • 100 g kryštálového cukru
    • 2 lyžice kakaa
    • 8-9 PL hladkej múky (ak bude cesto moc riedke môžte postupne pridať ešte 2PL)
  • Na krém:
    • 180 g kryštálového cukru
    • 3 lyžice hladkej múky
    • 1 vajce
    • 1 balenie vanilkového cukru
    • 500 ml mlieka
    • 200-250 g mäkkého masla
    • 2 lyžice kakaa (voliteľné)
  • Na polevu:
    • 50 g čokolády
    • 2 lyžice oleja

Postup prípravy:

  1. Príprava krému: V kastróli zmiešame 3 lyžice múky, 100 g cukru a jedno vajce. Pridáme 1/3 mlieka a rozmiešame. Postupne pridáme zvyšné mlieko a privedieme do varu. Uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť.
  2. Príprava cesta: V hrnci privedieme med do varu, pridáme sódu a varíme, kým nevznikne pena. Pridáme maslo a rozmiešame. V miske vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme medovú zmes a premiešame. Do zmesi preosejeme sypké prísady a vymiešame jednotné cesto.
  3. Pečenie plátov: Z cesta odoberáme dávky na panvicu a pečieme 5-6 plátov podobne ako palacinky.
  4. Príprava krému: Vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom do peny, pridáme kakao a postupne vmiešame vychladnutý puding.
  5. Zostavenie torty: Pláty potierame krémom a vrstvíme na seba. Posledná je vrstva krému. Nakoniec polejeme polevou a necháme stuhnúť.

Čokoládová torta z panvičky – Video recept:

Táto čokoládová torta z panvičky je taká dobrá, že sa stane vašim novým obľúbeným dezertom. Je ľahká, nadýchaná a plná čokoládovej chuti. Je ideálna na každú príležitosť, od sviatočných osláv až po bežné víkendové posedenie s rodinou a priateľmi.

Súvisiace články

Rýchla nepečená sušienkovo-čokoládová roláda: Vynikajúca chuť a hotová za 10 minút!

Najlepšia čokoládová torta BEZ vajíčok: Neskutočne jemná, rozplýva sa na jazyku!

Fantasticky chutná čokoládová torta „Čierny princ“: Hriešne dobrá a neodolateľná!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála [Jedlo bez práce] Olga Miroshnichenko

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty