Hľadáte dokonalý letný obed alebo večeru? Tento cestovinový šalát s marinovanými kuracími prsiami a jogurtovým dresingom je presne to, čo potrebujete. Svieži, ľahký a plný chutí, je ideálny na piknik, grilovačku alebo len tak na bežný deň.
Marinované kuracie prsia dodajú šalátu šťavnatosť a hĺbku, zatiaľ čo jogurtový dresing prinesie sviežosť a krémovosť. Kombinácia čerstvej zeleniny, ovocia a cestovín vytvára dokonalú harmóniu chutí a textúr. Pripravte si tento lahodný šalát a vychutnajte si ho s rodinou a priateľmi!
Cestovinový šalát s marinovanými kuracími prsiami a jogurtovým dresingom
Ingrediencie:
Na marinované kura:
- 450 g kuracích pŕs
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1 čajová lyžička zmesi stredomorských byliniek
- Pol čajovej lyžičky korenia
- 2 čajové lyžičky sladkej papriky v prášku
- 2 lyžice olivového oleja
Cstoviny:
- 400 g cestovín
- 2 lyžice olivového oleja
- 120 g cibule (nakrájanej)
- 1 menšie jablko (nakrájané)
- Šťava z polovice citróna
- 15 g nasekaného petržlenu
- 5 až 6 cherry paradajok (rozpolených)
- 5 až 6 listov šalátu (nakrájaných)
- 2 čajové lyžičky strúhaného parmezánu
Na jogurtový dressing:
- 230 g gréckeho jogurtu
- 1 polievková lyžica worcesterovej omáčky
- 1 a pol čajovej lyžičky bieleho octu
- 2 čajové lyžičky cukru
- 2 lyžičky soli
- Pol čajovej lyžičky korenia
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 3 čajové lyžičky olivového oleja
- Pol čajovej lyžičky oregana
- Pol čajovej lyžičky tymianu
Postup prípravy:
- Príprava kuracieho mäsa:
- Kuracie prsia nakrájajte na menšie kúsky a vložte do misky.
- Pridajte soľ, cesnakový prášok, zmes stredomorských byliniek, korenie, sladkú papriku a olivový olej. Dobre premiešajte a nechajte marinovať aspoň 30 minút.
- Cestoviny:
- Cestoviny uvarte v osolenej vode podľa návodu na obale, aby boli al dente. Potom ich scedíme a prepláchneme studenou vodou.
- Pridajte 2 lyžice olivového oleja, aby sa cestoviny nelepili, a nechajte ich vychladnúť.
- Príprava jogurtového dressingu:
- V miske zmiešajte grécky jogurt, worcesterovú omáčku, biely ocot, cukor, soľ, korenie, cesnakový prášok, olivový olej, oregano a tymian. Miešajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja.
- Smaženie kuracieho mäsa:
- Zahrejte 2 lyžice rastlinného oleja na vysokej teplote na panvici.
- Znížte na stredné teplo a smažte marinované kuracie mäso 6 až 7 minút z každej strany, kým nie je mäso zlatohnedé a prepečené.
- Nechajte kuracie mäso 10 minút vychladnúť.
- Kombinovanie:
- Do veľkej misky pridajte cestoviny, nakrájanú cibuľu, nakrájané jablko, petržlenovú vňať, nakrájaný šalát a cherry paradajky.
- Pridajte jogurtový dressing a jemne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Na vrch položte nakrájané kuracie mäso a posypte strúhaným parmezánom.
- Podávanie:
- Podávajte okamžite, aby boli všetky chute čerstvé a vyvážené.
Dobrú chuť!
Tipy:
- Experimentujte s bylinkami: Namiesto stredomorskej zmesi môžete použiť svoje obľúbené bylinky, ako napríklad bazalku, rozmarín alebo tymian.
- Pridajte ďalšiu zeleninu: Šalát môžete obohatiť o ďalšiu zeleninu podľa vašej chuti, ako napríklad uhorku, papriku alebo cuketu.
- Pripravte si dressing vopred: Jogurtový dressing môžete pripraviť deň vopred a nechať ho odležať v chladničke, aby sa chute ešte lepšie prepojili.
- Použite kvalitné ingrediencie: Na dosiahnutie najlepšej chuti použite čerstvé a kvalitné suroviny.
Cestovinový šalát s marinovanými kuracími prsiami – Video recept:
Tento cestovinový šalát s marinovanými kuracími prsiami a jogurtovým dresingom je skvelým spôsobom, ako si vychutnať ľahké a chutné jedlo. Je plný sviežich chutí a textúr, ktoré vás osviežia v horúcich letných dňoch. Navyše je veľmi jednoduchý na prípravu a môžete ho prispôsobiť svojim preferenciám. Vyskúšajte tento recept a uvidíte, že sa stane vaším obľúbeným!
Súvisiace články:
Minútový šalát z mrkvy a cukety: Stačí 5 minút práce a mám skvelú prílohu k mäsu alebo ľahkú večeru
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála SOS kuchyňa