Search

Ako pripraviť hovädzie mäso také mäkké ako maslo? Nebudete potrebovať ani nôž!

Hovädzie mäso mäkké ako maslo
Hovädzie mäso mäkké ako maslo

Obsah receptu

Máte radi hovädzie mäso, ale často býva tvrdé a ťažko sa žuje? Máme pre vás skvelý recept, ako ho pripraviť tak, aby bolo mäkké ako maslo a rozplývalo sa na jazyku. S naším postupom a trochou trpezlivosti si vychutnáte hovädzie mäso ako nikdy predtým.

Tajomstvo spočíva v správnej príprave mäsa a pomalom dusení, ktoré zabezpečí, že mäso bude dokonale krehké a šťavnaté. Vďaka kombinácii zeleniny a korenia bude mať hovädzie mäso bohatú chuť, ktorá vás očarí. Pripravte si tento recept a užite si lahodný kulinársky zážitok.

Hovädzie mäso mäkké ako maslo

Ingrediencie:

  • Hovädzie steaky (alebo stehno): Množstvo podľa potreby
  • Paradajka: 1 ks
  • Cibuľa: 1 ks
  • Paprika: 1 ks
  • Mrkva: 1 ks
  • Cesnak: 2-3 strúčiky
  • Olej
  • Korenie: Soľ, čierne korenie, sladká paprika, rozmarín
  • Hladká múka: 1 polievková lyžica
  • Voda: 800 ml (rozdelené na 200 ml, 200 ml a 400 ml)

Postup prípravy:

Príprava mäsa:

  1. Hovädzie steaky nakrájajte na kúsky a zľahka ich naklepte.
  2. Každý kúsok mäsa poprepichujte nožom, aby koreniny lepšie nasiakli.
  3. Obe strany mäsa osolte a okoreňte čiernym korením.
  4. Každý kúsok mäsa potrite olejom a posypte rozmarínom.
  5. Mäso zakryte a nechajte chvíľu odpočívať.

Príprava zeleniny:

  1. Nakrájajte cibuľu, papriku, mrkvu a paradajku na menšie kúsky.
  2. Na panvici rozohrejte olej a osmažte na ňom cibuľu.
  3. Pridajte mäso, prikryte pokrievkou a 5 minút smažte.
  4. Mäso otočte a pridajte nadrobno nakrájaný cesnak.
  5. Pridajte sladkú červenú papriku a premiešajte.
  6. Pridajte papriku, mrkvu a paradajku, podlejte 200 ml vody a duste 15 minút.
  7. Mäso otočte, podlejte ďalšími 200 ml vody a duste ďalších 15 minút.
  8. Potom mäso vyberte a omáčku rozmixujte.
  9. Mäso vráťte do panvice a podlejte 400 ml vody.
  10. Nechajte dusiť 20 minút.
  11. Múku rozmiešajte v troche vody a vlejte do panvice. Premiešajte.
  12. Osoľte, okoreňte a ešte 10 minút povarte.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Ak chcete ešte intenzívnejšiu chuť, môžete do omáčky pridať trochu červeného vína alebo paradajkového pretlaku.
  • Ak nemáte radi rozmarín, môžete ho nahradiť inou bylinkou, napríklad tymianom alebo oreganom.
  • Hovädzie mäso podávajte s vašou obľúbenou prílohou, napríklad s ryžou, zemiakovou kašou alebo cestovinami.

Hovädzie mäso mäkké ako maslo – Video recept:

S týmto receptom už nikdy nebudete mať problém s tvrdým hovädzím mäsom. Vďaka jednoduchému postupu a dostupným ingredienciám si môžete vychutnať mäso, ktoré sa bude rozplývať na jazyku. Nezabudnite na naše tipy pre ešte lepšiu chuť a experimentujte s rôznymi prílohami. Prajeme vám dobrú chuť!

Súvisiace články:

Ako pripraviť hovädzie mäso s omáčkou: Recept na mäso, ktoré sa vám rozpadne na jazyku!

Hovädzie mäso s cesnakom a zeleninou z rúry: Recept na šťavnatý nedeľný obed

Neskutočne chutné hovädzie na horčici: Môj top recept na vynikajúci obed!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Kuchyňa pre 10

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty