Search

Ako pripraviť hovädzie mäso také mäkké ako maslo? Nebudete potrebovať ani nôž!

Hovädzie mäso mäkké ako maslo
Hovädzie mäso mäkké ako maslo

Obsah receptu

Publikované: 22. augusta 2024, 00:00

Máte radi hovädzie mäso, ale často býva tvrdé a ťažko sa žuje? Máme pre vás skvelý recept, ako ho pripraviť tak, aby bolo mäkké ako maslo a rozplývalo sa na jazyku. S naším postupom a trochou trpezlivosti si vychutnáte hovädzie mäso ako nikdy predtým.

Tajomstvo spočíva v správnej príprave mäsa a pomalom dusení, ktoré zabezpečí, že mäso bude dokonale krehké a šťavnaté. Vďaka kombinácii zeleniny a korenia bude mať hovädzie mäso bohatú chuť, ktorá vás očarí. Pripravte si tento recept a užite si lahodný kulinársky zážitok.

Hovädzie mäso mäkké ako maslo

Ingrediencie:

  • Hovädzie steaky (alebo stehno): Množstvo podľa potreby
  • Paradajka: 1 ks
  • Cibuľa: 1 ks
  • Paprika: 1 ks
  • Mrkva: 1 ks
  • Cesnak: 2-3 strúčiky
  • Olej
  • Korenie: Soľ, čierne korenie, sladká paprika, rozmarín
  • Hladká múka: 1 polievková lyžica
  • Voda: 800 ml (rozdelené na 200 ml, 200 ml a 400 ml)

Postup prípravy:

Príprava mäsa:

  1. Hovädzie steaky nakrájajte na kúsky a zľahka ich naklepte.
  2. Každý kúsok mäsa poprepichujte nožom, aby koreniny lepšie nasiakli.
  3. Obe strany mäsa osolte a okoreňte čiernym korením.
  4. Každý kúsok mäsa potrite olejom a posypte rozmarínom.
  5. Mäso zakryte a nechajte chvíľu odpočívať.

Príprava zeleniny:

  1. Nakrájajte cibuľu, papriku, mrkvu a paradajku na menšie kúsky.
  2. Na panvici rozohrejte olej a osmažte na ňom cibuľu.
  3. Pridajte mäso, prikryte pokrievkou a 5 minút smažte.
  4. Mäso otočte a pridajte nadrobno nakrájaný cesnak.
  5. Pridajte sladkú červenú papriku a premiešajte.
  6. Pridajte papriku, mrkvu a paradajku, podlejte 200 ml vody a duste 15 minút.
  7. Mäso otočte, podlejte ďalšími 200 ml vody a duste ďalších 15 minút.
  8. Potom mäso vyberte a omáčku rozmixujte.
  9. Mäso vráťte do panvice a podlejte 400 ml vody.
  10. Nechajte dusiť 20 minút.
  11. Múku rozmiešajte v troche vody a vlejte do panvice. Premiešajte.
  12. Osoľte, okoreňte a ešte 10 minút povarte.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Ak chcete ešte intenzívnejšiu chuť, môžete do omáčky pridať trochu červeného vína alebo paradajkového pretlaku.
  • Ak nemáte radi rozmarín, môžete ho nahradiť inou bylinkou, napríklad tymianom alebo oreganom.
  • Hovädzie mäso podávajte s vašou obľúbenou prílohou, napríklad s ryžou, zemiakovou kašou alebo cestovinami.

Hovädzie mäso mäkké ako maslo – Video recept:

S týmto receptom už nikdy nebudete mať problém s tvrdým hovädzím mäsom. Vďaka jednoduchému postupu a dostupným ingredienciám si môžete vychutnať mäso, ktoré sa bude rozplývať na jazyku. Nezabudnite na naše tipy pre ešte lepšiu chuť a experimentujte s rôznymi prílohami. Prajeme vám dobrú chuť!

Súvisiace články:

Ako pripraviť hovädzie mäso s omáčkou: Recept na mäso, ktoré sa vám rozpadne na jazyku!

Hovädzie mäso s cesnakom a zeleninou z rúry: Recept na šťavnatý nedeľný obed

Neskutočne chutné hovädzie na horčici: Môj top recept na vynikajúci obed!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Kuchyňa pre 10

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty