Zapekaná čerstvá paprika, plnená bambinom a slaninkou: Toto jedlo je jednoduché na prípravu, ale ponúka hlboké a bohaté chute, ktoré ocení celá rodina.
Šťavnatá čerstvá paprika, bambino syr a slaninka sa dokonale kombinujú do jedného skutočne lahodného pokrmu. Toto je ideálne jedlo na obed alebo večeru, ktoré môže byť pripravené kedykoľvek, keď máte chuť na niečo výnimočné. Vychutnajte si prípravu a najmä konzumáciu tohto vynikajúceho pokrmu.
Zapekaná čerstvá paprika plnená bambinom
Suroviny:
- 4 ks papriky
- 300 g taveného syra (črievko)
- 200 g údenej slaniny
- 150 g šunky
- Repkový olej
Postup:
- Odstráňte z paprík jadro so semienkami.
- Papriky umyte a ich vnútro vypláchnite vlažnou vodou.
- Slaninku nakrájajte na tenké prúžky.
- Zo šunky odložte dva platky, ktoré budete potrebovať neskôr na uzavretie papriky, a zvyšok nakrájajte na kocky.
- Papriky striedavo plňte taveným syrom, šunkou a slaninkou.
- Naplnenú papriku uzavrite väčším kusom šunky tak, aby z nej počas pečenia nevytiekol syr. Takto naplňte všetky prípravené papriky.
- Naplnené papriky uložte na plech, vystlaný papierom na pečenie, a na vrch ich potrite trochou oleja.
- Pečte papriky v rúre predhriatej na 160 stupňov cca 25 minút. Plnená paprika je dobre upečená, keď je na nej kôrka trochu opálená. K hotovým pečeným paprikám si ako prílohu vyberte chlieb.
Tipy a triky:
- Pri príprave papriky si dajte pozor, aby ste papriku pri odstraňovaní jadierka nepretrhli.
- Vrátane času na prípravu a pečenie by celý recept mal trvať približne 45 minút.
Dobrú chuť!
Video recept:
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na Úžasná KÓREJSKÁ CUKETA s mrkvou a červenou paprikou na zimu
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Varenie pre chlapov