Vysmážaný syr bez smaženia: Zdravšia verzia klasickej obalovanej verzie

Vysmážaný syr bez smaženia
Vysmážaný syr bez smaženia

Obsah receptu

Chceš si pochutnať na vyprážanom syre bez výčitiek svedomia? Vyskúšaj tento zdravý recept na vysmážaný syr bez smaženia, vďaka ktorému si ho môžeš dopriať bez smaženia a zbytočného oleja!

Hľadáte alternatívu k klasickému vyprážanému syru? Tento recept na “vypražený” syr bez smaženia je ideálnou voľbou pre všetkých, ktorí si chcú dopriať chutné a zdravé jedlo.

Vysmážaný syr bez smaženia

Ingrediencie:

  • 150 g syra (napr. eidam, gouda)
  • 200 g šunky
  • 6 vajec
  • 6 čajových lyžičiek oleja
  • Strúhanka na vysypanie misiek
  • olej alebo maslo

Postup prípravy:

  1. Syr nastrúhajte na jemno a šunku nakrájajte na malé kúsky. Misky na pečenie vymastite olejom alebo maslom a vysypte strúhankou.
  2. Začnite vrstvou strúhaného syra. Na syr rozložte nakrájanú šunku. Následne na šunku rozklepnite jedno vajce. Postup opakujte, kým neminiete všetky suroviny. Vrchná vrstva by mala byť zo syra.
  3. Misky vložte do hlbokého plechu a zalejte ich vriacou vodou do polovice výšky. Plech vložte do vyhriatej rúry na 230°C a pečte asi 20 minút, kým syr nie je zlatohnedý a chrumkavý.

Tento recept na “vypražený” syr bez smaženia je jednoduchý, rýchly a chutný. Je to skvelá alternatíva k klasickému vyprážanému syru a určite si ho obľúbia aj deti.

Súvisiace články:

Špenátové halušky so syrovou omáčkou: Skvelé halušky, ktoré si zamiluje každý ich verný konzument

Kuracie závitky plnené šampiňónmi a syrom: Každý sa ma pýta na tento recept!

Syrovo-šunkové trojuholníčky z lístkového cesta: Sú mäkučké a vynikajúce aj na druhý deň


redakcia varimeslaskou.sk, obrázok: pexels

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty