Chceš si pochutnať na vyprážanom syre bez výčitiek svedomia? Vyskúšaj tento zdravý recept na vysmážaný syr bez smaženia, vďaka ktorému si ho môžeš dopriať bez smaženia a zbytočného oleja!
Hľadáte alternatívu k klasickému vyprážanému syru? Tento recept na “vypražený” syr bez smaženia je ideálnou voľbou pre všetkých, ktorí si chcú dopriať chutné a zdravé jedlo.
Vysmážaný syr bez smaženia
Ingrediencie:
- 150 g syra (napr. eidam, gouda)
- 200 g šunky
- 6 vajec
- 6 čajových lyžičiek oleja
- Strúhanka na vysypanie misiek
- olej alebo maslo
Postup prípravy:
- Syr nastrúhajte na jemno a šunku nakrájajte na malé kúsky. Misky na pečenie vymastite olejom alebo maslom a vysypte strúhankou.
- Začnite vrstvou strúhaného syra. Na syr rozložte nakrájanú šunku. Následne na šunku rozklepnite jedno vajce. Postup opakujte, kým neminiete všetky suroviny. Vrchná vrstva by mala byť zo syra.
- Misky vložte do hlbokého plechu a zalejte ich vriacou vodou do polovice výšky. Plech vložte do vyhriatej rúry na 230°C a pečte asi 20 minút, kým syr nie je zlatohnedý a chrumkavý.
Tento recept na “vypražený” syr bez smaženia je jednoduchý, rýchly a chutný. Je to skvelá alternatíva k klasickému vyprážanému syru a určite si ho obľúbia aj deti.
Súvisiace články:
Špenátové halušky so syrovou omáčkou: Skvelé halušky, ktoré si zamiluje každý ich verný konzument
Kuracie závitky plnené šampiňónmi a syrom: Každý sa ma pýta na tento recept!
Syrovo-šunkové trojuholníčky z lístkového cesta: Sú mäkučké a vynikajúce aj na druhý deň
redakcia varimeslaskou.sk, obrázok: pexels