Jägerschnitzel – chrumkavý rezeň s bohatou hríbovou omáčkou, klasika nemeckej kuchyne, ktorá si vás podmaní.
Hľadáte chutný a jednoduchý recept na obed či večeru? Vyskúšajte Jägerschnitzel – vyprážaný rezeň s hríbovou omáčkou, ktorý zaručene poteší celú rodinu. Tento skvelý pochádza recept z youtube kanála Dá sa to aj doma.
Vyprážaný rezeň s hríbovou omáčkou Jägerschnitzel
Ingrediencie:
Na rezne:
- 1 kg bravčového karé v celku
- Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 ks vajec
- 0,5 dl mlieka
- 150 g hladkej múky
- 200 g strúhanky
- Olej na vyprážanie alebo bravčová masť
Na hríbovú omáčku:
- 1 PL oleja
- 1 PL masla
- 1 cibuľa
- 250 g sušených hríbov
- 1,5 PL hladkej múky
- 250 ml vody
- 1 dl mlieka
- 1 PL cukru
- 1 PL octa
- Soľ, korenie podľa chuti
Postup prípravy:
- Bravčové karé umyte, osušte a nakrájajte na rezne. Naklepte ich, osolte z každej strany a okoreňte z jednej strany.
- Pripravte si trojobal: Do misky nasypete múku, v druhej misku rozbite vajcia, pridajte trochu mlieka a soli a do tretej misky dajte strúhanku.
- Rezne obaľte najprv v múke, potom vo vajciach a nakoniec v strúhanke.
- Na panvicu pridajte olej a trochu masla. Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte, kým nezmäkne.
- Pridajte hríby (ak sú sušené, najprv ich zalejte vodou a nechajte zmäknúť, potom vodu zlejte), a restujte spolu s cibuľou.
- Múku rozhabarkujte vo vode a pridajte k hríbom na panvici. Varíte, kým zmes nezhoustne.
- Pridajte mlieko, čím zjemníte omáčku, a nechajte povariť.
- Nakoniec do omáčky vmiešajte cukor a ocot podľa chuti.
- V rozpálenom oleji vyprážajte rezne dozlatista, a po vyprážaní ich dajte odkvapkať na papierovú utierku, aby sa zbavili prebytočného tuku.
- Podávajte rezne so zemiakmi a zalejte ich hríbovou omáčkou.
Tipy:
- Pred vyprážaním nechajte rezne odležať aspoň 30 minút v chladničke.
- Pre pikantnejšiu chuť môžete do omáčky pridať chilli papričku.
Vyprážaný rezeň s hríbovou omáčkou Jägerschnitzel – Video recept:
Jägerschnitzel je výborné jedlo, ktoré sa hodí na rôzne príležitosti. Vďaka jednoduchému receptu ho zvládne pripraviť aj začínajúci kuchár.
Súvisiace články:
Fantastické teľacie rezne na prírodno: Takto pripravené sú mäkké ako maslo. Nepotrebujete ani nôž!
Fantastické rezne z karfiolu v rúre: Toto je najlepšie pripravený karfiol aký som kedy jedla!
Najlepší recept na lahodné bravčové rezne na cibuli: Mäsko sa doslova rozpadá na jazyku!
Viac skvelých receptov nájdete na YouTube Dá sa to aj doma