Vianočný kávový OPERA REZ: Tento zákusok sa rozplýva na jazyku!

OPERA REZ
OPERA REZ

Obsah receptu

Legendárny OPERA REZ, ktorý vás očarí! Zistite, ako si ho pripraviť doma a prinesť na váš sviatočný stôl túto sladkú rozprávku.

Opera rezy, symbol slávnostných chvíľ je viac než len zákusok. Tento vianočný kráľ medzi dezertmi, s jeho bohatou kávovou a čokoládovou chuťou, pridáva k sviatkom nezameniteľný nádych luxusu a elegancie. V tomto článku vás prevedieme krok za krokom, ako si OPERA REZ pripraviť v pohodlí vášho domova.

Recept na kávový OPERA REZ

Ingrediencie:

  • Piškóta:
    • 6 bielkov (200 g)
    • 1/4 ČL soli
    • 200 g cukru
    • 6 vajec
    • 170 g mandľovej múky
    • 35 g hladkej múky
    • 35 g masla
  • Kávový sirup:
    • 150 g vody
    • 100 g cukru
    • 5 g instantná káva
  • Čokoládová poleva:
    • 190 g čokoláda 54 %
    • 150 g smotana 35 %
    • 40 g Baileys likér
  • Kávovo-maslový krém:
    • 6 žĺtkov (100 g)
    • 180 g cukru
    • 60 g vody
    • 5 g instantnej kávy
    • 340 g masla
  • Ďalšie:
    • 40 g čokolády na spodnú časť torty
    • 150 g čokolády 70 % a 150 g smotany 35 % na polevu

Postup prípravy:

  1. Piškóta:
    • Vyšľahajte bielka so štipkou soli a postupne pridávajte 3 polievkové lyžice cukru.
    • Vo veľkej mise vyšľahajte celé vajcia s zvyšným cukrom.
    • Zmiešajte mandľovú a pšeničnú múku, primiešajte do vaječnej zmesi.
    • Nakoniec opatrne vmiešajte sneh z bielkov a rozpustené maslo.
    • Pečte na dvoch plechoch veľkosti 30 x 32 cm pri 170°C približne 12-15 minút.
    • Nechajte vychladnúť a odrrežte kusy 20×29 cm tak, aby ste mali 3 kusy.
  2. Kávový sirup:
    • Zmiešajte vodu, cukor a instantnú kávu, priveďte k varu a nechajte vychladnúť.
  3. Čokoládová poleva:
    • Roztopíte čokoládu so smotanou a Baileys v pare, do hladka.
  4. Kávovo-maslový krém:
    • Uvaríte sirup z cukru, vody a kávy. Vymiešajte žĺtky a do nich za stáleho šľahania pridávajte horúci sirup. Po vychladnutí do krému vmiešajte maslo.
  5. Montáž torty:
    • Na spodnú piškótu nanesiete tenkú vrstvu roztopenej čokolády.
    • Piškóty postupne vrstvite, pričom každú prelejete kávovým sirupom, striedate vrstvy káva-maslového krému a čokoládovej polevy.
    • Tortu zalejte polevou z tmavej čokolády a smotany, nechajte ztuhnúť.

Video recept

Vychutnajte si domáci OPERA REZ, ktoré v sebe spája bohatú chuť kávy, čokolády a mandlí. Tento recept krok za krokom vás prevedie prípravou tohto slávnostného zákusku, ktorý je nielen vizuálne atraktívny, ale aj neodolateľne lahodný. Ideálny na sviatočný stôl alebo ako luxusný darček pre vašich blízkych!

Súvisiace články

Najlepšie domáce kávové zrná: Na Vianoce u nás nesmú chýbať!

Dokonalá jemná kávová pena so smotanou: Lahodný, rýchly a jednoduchý dezert na sviatky

Kávové hviezdičky s čokoládovo-rumovou plnkou: Tieto koláčiky na sviatočnom stole nesmú chýbať!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Yuliya Malá

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty