Hľadáte rýchly a chutný dezert na Veľkú noc? Vyskúšajte náš recept na švédsky tvarohový koláč! Je jednoduchý na prípravu a zaručene si ho zamilujete.
Tento lahodný koláč je kombináciou krehkého cesta, tvarohovej plnky a hrozienok namočených v rume. Vďaka svojej jednoduchosti a chuti je ideálny na rôzne príležitosti.
Veľkonočný Švédsky tvarohový koláč
Ingrediencie
- 3 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček cukru
- 1 prášok do pečiva
- Štipka soli
- 750 g tvarohu
- 3 vajcia
- 1 hrnček cukru
- 500 ml mlieka
- 1 lyžica kokosu
- Hrsť hrozienok
- Rum
- 140 g rozpusteného masla
Postup prípravy
Začnite tým, že si do misky nasypete múku, cukor a prášok do pečiva a dobre premiešate. Zmes rozdelíte na polovicu a jednu polovicu nasypete na vymastený plech. Potom si pripravíte krém: v miske zmiešate tvaroh, vajcia, cukor, mlieko a lyžicu kokosu a všetko dobre prešľaháte. Tvarohovú zmes rovnomerne nalejete na sypkú zmes na plechu. Na tvarohovú zmes rozložíte hrozienka naložené v rume a na vrch rovnomerne rozsypete zvyšok sypkej zmesi. Na vrch navrstvíte rozpustené maslo a pečiete pri teplote 160 stupňov 65 minút.
Tento vynikajúci švédsky tvarohový koláč je skutočne rýchly a jednoduchý na prípravu a je ideálny na rôzne príležitosti. Prajeme vám dobrú chuť!
Veľkonočný Švédsky tvarohový koláč – Video recept
Vyskúšajte náš recept na tento vynikajúci tvarohový koláč a presvedčte sa sami, aký je chutný a jednoduchý na prípravu. Prajeme vám dobrú chuť!
Súvisiace články
Lahodný mramorový tvarohový koláč podľa rodinného receptu od mojej mamičky: Rýchly a chutný!
Najjemnejší koláč z kyslej smotany: Tento koláčik robím už roky a vždy sa mi vydarí! Je vynikajúci!
Jemný tvarohový koláč „DOBRÁK“ Návšteva si ho nemohla vynachváliť. Hneď pýtala recept!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Český rozhlas