Veľkonočný malinový dezert: Luxusný bezlepkový zákusok s úžasnou chuťou a vôňou malín

Veľkonočný malinový dezert
Veľkonočný malinový dezert

Obsah receptu

Hľadáte luxusný a zároveň bezlepkový dezert, ktorý očarí vašich hostí? Vyskúšajte náš veľkonočný malinový dezert s úžasnou chuťou a vôňou malín!

Tento recept od pani Vierky z youtube LiViera Desserts je ideálny pre veľkonočnú hostinu. Svojim krásnym vzhľadom a jedinečnou chuťou zaručene zažiari na vašom stole.

Veľkonočný malinový dezert

Ingrediencie

Malinová piškóta bez múky:

  • 148 g malinového pudingu
  • 180 g kryštálového cukru
  • 6 g kypriaceho prášku
  • 8 kusov vajec
  • 4 lyžice slnečnicového oleja
  • Pekáč: 45,2 x 37,5 x 4 cm

Vanilkový krém:

  • 500 ml mlieka
  • 188 g masla
  • 100 g kryštálového cukru
  • 63 g vanilkového pudingu
  • 1 lyžica vanilkového extraktu

Zrkadlová glazúra:

  • 133 g bielej čokolády Callebaut
  • 113 g kryštálového cukru
  • 100 ml vody
  • 80 g kondenzovaného mlieka
  • 15 g kukuričného sirupu
  • 7 g želatínového prášku
  • 33 ml studenej vody na želatínu
  • Ružová gélová potravinárska farba

Ostatné suroviny:

  • 120 g okrúhlych, bezlepkových piškót
  • 250 g malinového džemu
  • 200 ml malinového sirupu

Postup prípravy

Príprava malinovej piškóty:

Vyšľahajte bielka, postupne pridávajte cukor a následne po jednom pridávajte žĺtka.

Rýchlosť znížte na minimum a prilejte olej spolu s preosiatym kypriacim práškom a pudingovým práškom.

Pečte v predhriatej rúre pri teplote 180 °C po dobu 20 – 25 minút.

Príprava vanilkového krému:

V mlieku rozpustite vanilkový puding s cukrom a vanilkovým extraktom a uvaríte kašu.

Do vychladnutej kaše vmiešajte maslo pri izbovej teplote.

Zloženie dezertu:

Z vychladnutej piškóty odstráňte vrchnú časť. Piškótu prerežte na polovicu, jednu časť potrite džemom. Krém rozdeľte na tretiny a jednu vrstvu krému potrite na džem. Pridajte vrstvu bezlepkových piškót namočených v malinovom sirupe.

Malé množstvo krému si odložte na vrch koláča. Zvyšný krém nastriekajte medzi piškóty a na piškóty.

Druhú polovicu piškóty potrite džemom, preklopte na koláč a dobre pritlačte. Nanesiete zvyšok krému, krém zarovnajte a dezert dajte do chladničky stuhnúť.

Príprava zrkadlovej glazúry:

Želatínu nechajte 15 minút napučať vo vode. Do 110 ml vody pridajte cukor, kondenzované mlieko a nechajte zmes prejsť varom. Hneď pridajte napučanú želatínu. Pridajte kukuričný sirup a bielu čokoládu, nechajte roztopiť a dobre vymiešajte. Pridajte potravinárske farbivo.

Polevu ochlaďte na 29 °C a polejte ňou dezert.

Veľkonočný malinový dezertVideo recept

Tento recept na veľkonočný malinový dezert je ideálny pre každého, kto si chce pochutnať na luxusnom a zároveň bezlepkovom zákusku. Svojou jedinečnou chut’ou a krásnym vzhľadom určite očarí každého hosta pri vašom veľkonočnom stole.

Súvisiace články

Jemný domáci veľkonočný krémeš z lístkového cesta: Na sviatky robím vždy aspoň na dva plechy!

Veľkonočná banánová torta: Rýchla, lahodná a extra krémová torta, ktorá je hotová za 15-20 minút!

Veľkonočný kokosový koláč ‚Siedme nebo‘: Ten, kto ho na oslave ochutnal, vyhlásil, že lepší koláčik ešte nejedol!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála LiViera Desserts

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty