Search

Veľkonočný kokosový koláč ‘Siedme nebo’: Ten, kto ho na oslave ochutnal, vyhlásil, že lepší koláčik ešte nejedol!

Veľkonočný kokosový koláč
Veľkonočný kokosový koláč

Obsah receptu

Publikované: 7. marca 2024, 00:00

Hľadáte recept na neodolateľný dezert, ktorý očarí celú rodinu? Vyskúšajte náš Veľkonočný kokosový koláč “Siedme nebo”! Kombinácia nadýchaného kokosového cesta, lahodného kakaového krému a jahodového džemu je jednoducho nebeská.

Tento kokosový koláč nie je len obyčajný dezert. Je to oslava chutí a vôní, ktorá vás prenesie do raja. Vychutnajte si ho na Veľkú noc alebo pri akejkoľvek inej príležitosti a uvidíte, že sa stane favoritom celej rodiny.

Veľkonočný kokosový koláč ‘Siedme nebo’

Ingrediencie

  • Pudingová vrstva:
    • 500 ml mlieka
    • 74 g kakaového pudingového prášku
    • 140 g cukru
    • 2 lyžice kakaa
  • Kokosová vrstva:
    • 5 vajec
    • 150 g cukru
    • 50 g hladkej múky
    • 3 čajové lyžičky prášku do pečiva
    • 300 g strúhaného kokosu
  • Krémová vrstva:
    • 250 g masla
    • Vychladený kakaový puding
  • Ďalšie:
    • Jahodový džem
    • 100 g horkej čokolády
    • 50 g mliečnej čokolády
    • 1 lyžica oleja

Postup prípravy

  1. Pudingová vrstva: V malom množstve mlieka rozmiešajte kakaový pudingový prášok. Zvyšok mlieka privedte k varu s cukrom a kakaom. Keď mlieko dosiahne bod varu, pridajte zmes pudingového prášku, neustále miešajte, až kým nezhustne. Prepasírujte puding cez sitko do misky a zakryte potravinovou fóliou. Nechajte vychladnúť.
  2. Kokosové cesto: Vyšľahajte vajcia s cukrom, kým nevznikne penivá zmes. Pridajte preosiatu múku a prášok do pečiva. Nakoniec vmiešajte strúhaný kokos a premiešajte. Vylejte cesto do formy (30 cm x 34 cm) vystlanej papierom na pečenie a uhladte. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C po dobu 10 minút.
  3. Krémová vrstva: Vyšľahajte maslo na vzdušnú hmotu. Postupne zašľahávajte vychladený kakaový puding.
  4. Zostavenie koláča: Na vychladnutý kokosový koláč nanesieme jahodový džem. Následne rovnomerne rozotrite kakaový krém. Nechajte koláč poriadne vychladnúť, ideálne v chladničke po dobu 1 hodiny.
  5. Čokoládová poleva: Zmiešajte horkú a mliečnu čokoládu s lyžicou oleja a rozpustite vo vodnom kúpeli. Natrieme roztopenú čokoládu na koláč. Nechajte koláč vychladnúť, kým čokoláda nestuhne.

Dobrú chuť!

Veľkonočný kokosový koláč ‘Siedme nebo’ – Video recept

Náš Veľkonočný kokosový koláč “Siedme nebo” je jednoduchý na prípravu a zvládne ho aj začínajúci kuchár. Tak neváhajte a pustite sa do pečenia!

Súvisiace články

Recept na výborný kokosový koláč z babských čias – priamo z roku 1875!

Tento kokosový koláčik budete robiť každý deň: Rýchla a neskutočne jednoduchá príprava

Najlepší krémovo-kokosový koláč, ktorý musíte vyskúšať!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty