Veľkonočný jablkovo-pudingový koláč: Tento koláčik je klenot každej rodinnej oslavy

Veľkonočný jablkovo-pudingový koláč
Veľkonočný jablkovo-pudingový koláč

Obsah receptu

Hľadáte recept na lahodný a zároveň jednoduchý koláč, ktorý bude ozdobou každej rodinnej oslavy? Nehľadajte ďalej! Veľkonočný jablkovo-pudingový koláč je ten pravý pre vás. S kombináciou krehkého cesta, šťavnatých jabĺk a lahodného pudingu si ho zamiluje celá rodina.

Tento fantastický jablkový koláč s pudingom sa pripravuje jednoducho a zvládne ho aj začínajúci kuchár. Cesto sa rýchlo vymieša a jablká sa nastrúhajú. Puding sa uvarí za pár minút a potom sa všetko spojí do lahodného koláča.

Veľkonočný jablkovo-pudingový koláč

Ingrediencie

  • Polokrehké cesto:
    • 2 hrnčeky hladkej múky
    • 2 hrnčeky polohrubej múky
    • 250 g masla
    • 1 hrnček cukru
    • 1 vrecko vanilkového cukru (16g)
    • 3 vajcia
    • 1-2 polievkové lyžice kyslek smotany 18%.
    • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • Navyše:
    • 3 vanilkové pudingy (po 40 g)
    • 5 pohárov mlieka
    • 6 lyžíc cukru
    • 2 kg jabĺk
    • 1 lyžička škorice
    • práškový cukor na posypanie

Ako pripraviť tento fantastický jablkový koláč s pudingom?

  • Cesto: Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do nadýchanej formy. V inej miske preosejeme múku s práškom do pečiva a zmiešame s maslom. Pridáme rozšľahané vajcia a smotanu a všetko spojíme do hladka. (Cesto nie je potrebné uchovávať v chladničke, pokiaľ nie je príliš riedke, môžete ho chladiť asi 30 minút). Potom cesto rozdeľte na dve časti (2/3 a 1/3). Väčšiu časť položíme na dno formy na pečenie (rozmery 25/38 cm), vystlanej papierom na pečenie. Druhú časť cesta zabalíme a vložíme do chladničky.
  • 2. Jablká umyjeme, zbavíme jadrovníkov a nastrúhame na veľkom strúhadle. Zmiešame so škoricou a poukladáme na cesto.
  • 3. Pudingová hmota: pudingy rozmiešame s cukrom v jednom pohári mlieka, zvyšné mlieko prevaríme. Pridáme vymiešané pudingy a uvaríme hustý puding. Ešte horúce nalejeme na nastrúhané jablká a uhladíme.
  • 4. Zvyšné vychladnuté cesto nastúhame na puding. Koláč pečieme cca 40-50 minút pri 180 stupňoch.Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

Veľkonočný jablkovo-pudingový koláč je perfektný dezert na akúkoľvek príležitosť. Je ideálny na Veľkú noc, ale aj na iné sviatky a oslavy. Vyskúšajte ho a uvidíte, že si ho zamilujete!

Súvisiace články:

Chrumkavý jablkovo-orechový koláč zo 4 jabĺk: Rýchly a jednoduchý!

Tento rýchly a super chutný jablkový koláč pečiem už vyše 20 rokov! Stačí postupovať podľa tejto jednoduchej rady!

Jablkový koláč s pudingom, ktorý sa topí v ústach. Jednoduchý a chutný recept!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z portálu przyslijprzepis.pl

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty