Search

Večera za 15 minút: Najlepšie zapekané chlebíčky s kuracím mäsom a syrom

zapekané chlebíčky s kuracím mäsom
Zapekané chlebíčky s kuracím mäsom

Obsah receptu

Potrebujete super rýchlu večeru, ktorá bude hotová do 15-20 minút a pochutí si na nej celá rodina? Tieto najlepšie zapekané chlebíčky s kuracím mäsom a syrom sú presne to, čo hľadáte. Chrumkavé, syrové a neskutočne chutné.

Prekvapte svoju rodinu originálnym pohostením alebo rýchlou večerou. Chrumkavé zapekané chlebíčky s údeným kuracím mäsom a poriadnou dávkou syra si okamžite zamiluje každý, kto sa do nich zahryzne.

  • Čas prípravy: cca 20 minút
  • Čas pečenia/vyprážania: cca 5-7 minút (na panvici na dávku)
  • Počet porcií: cca 8-10 chlebíčkov
  • Náročnosť: Jednoduchá ★

Potrebujeme:

Na zmes:

  • 150 g údeného kuracieho mäsa (napr. prsia), nakrájaného na malé kocky
  • 100 g tvrdého syra (napr. Eidam, Gouda), nahrubo nastrúhaného
  • 100 g smotanového taveného syra (napr. v črievku alebo vaničke)
  • 3 celé vajcia
  • Soľ podľa chuti (opatrne, syry a mäso sú slané)
  • Čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Ostatné:

  • 1/2 staršieho bieleho chleba alebo 1 bageta (nakrájané na plátky hrubé cca 1-1,5 cm)
  • Rastlinný olej (na vyprážanie)
  • Čerstvé bylinky na posypanie (voliteľné, napr. pažítka, petržlenová vňať)

Postup prípravy

Príprava zmesi:

  1. Údené kuracie mäso nakrájajte ostrým nožom na naozaj malé kocôčky (cca 0,5 cm). Tvrdý syr nastrúhajte na hrubom strúhadle.
  2. Do stredne veľkej misy dajte nakrájané údené mäso, nastrúhaný tvrdý syr a tavený syr (ak je v črievku, vytlačte ho).
  3. Pridajte 3 celé vajcia. Dochuťte čerstvo mletým čiernym korením a len veľmi opatrne soľou (radšej menej, dosoliť môžete hotové jedlo).
  4. Všetky ingrediencie v mise dôkladne premiešajte vidličkou alebo lyžicou, kým sa nespoja do rovnomernej, hustejšej zmesi. Snažte sa roztlačiť aj prípadné väčšie kúsky taveného syra.

Príprava a opekanie chlebíčkov:

  1. Starší chlieb alebo bagetu nakrájajte na plátky hrubé približne 1 až 1,5 cm.
  2. Pripravenú syrovo-mäsovú zmes natierajte v primeranej vrstve na jednotlivé plátky chleba alebo bagety (len na jednu stranu).
  3. Na väčšej panvici rozpáľte tenkú vrstvu rastlinného oleja na strednom ohni. Olej by mal byť horúci, ale nemal by sa dymiť.
  4. Opatrne vkladajte pripravené chlebíčky na panvicu, natretou stranou nadol.
  5. Opekajte na strednom ohni približne 3 až 5 minút. Počas tejto doby by sa mala syrovo-vaječná zmes prepiecť, syr by sa mal roztopiť a povrch by mal získať peknú zlatohnedú farbu. Sledujte, aby sa zmes nepripálila.
  6. Potom chlebíčky opatrne otočte (pomocou obracačky) a krátko (asi 1 minútu) opečte aj druhú, chlebovú stranu dozlatista a dochrumkava.
  7. Hotové opečené chlebíčky vyberajte z panvice a môžete ich na chvíľu položiť na tanier vystlaný papierovými utierkami, aby odsali prebytočný olej. Takto postupne opečte všetky pripravené chlebíčky.

Servírovanie:

  1. Horúce zapekané chlebíčky podávajte ihneď.
  2. Pred servírovaním ich môžete posypať čerstvo nasekanými bylinkami, napríklad pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. Výborne chutia samotné alebo s čerstvou zeleninou či zeleninovým šalátom.

Videorecept

Tipy

  1. Namiesto údeného kuracieho mäsa môžem použiť aj nadrobno nakrájanú kvalitnú šunku, inú údeninu (napr. moravské mäso), alebo dokonca aj zvyšky pečeného či grilovaného kurčaťa z predchádzajúceho dňa. Chuť bude samozrejme trochu iná, ale stále výborná.
  2. Ak používam tavený syr v črievku alebo vaničke, ide to ľahšie, lebo sa dobre rozmieša s vajíčkami. Ak mám len tavený syr v bloku (tehličke), je lepšie ho najprv nahrubo nastrúhať a potom naozaj dôkladne vidličkou roztlačiť a rozmiešať s vajíčkami, aby v zmesi neboli veľké kusy.
  3. Chlebíčky opekám na panvici na strednom plameni. Najdôležitejšie je opiecť najprv tú stranu so syrovo-mäsovou zmesou, a to pomalšie (tie 3-5 minút), aby sa syr stihol roztopiť a vajíčko v zmesi tepelne upraviť. Druhú, chlebovú stranu, potom stačí opiecť už len krátko dochrumkava.
  4. Tieto horúce chlebíčky sú fantastická rýchla večera alebo pohostenie pre návštevu. Výborne sa k nim hodí aj jednoduchý zeleninový šalát z čerstvej zeleniny (paradajky, uhorky, paprika, listový šalát) s ľahkým dresingom na odľahčenie.

Pripravte si na večeru tieto najlepšie zapekané chlebíčky s kuracím mäsom a syrom – sú hotové naozaj rýchlo a zamiluje si ich celá rodina.

Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od Recepty z Vikki’s Kitchen

Google Správy: Daj nám ⭐
 

Podobné recepty