Tajomstvo dokonalého domáceho kečupu: Recept, ktorý vám zmení život

Domáci kečup z paradajok
Domáci kečup z paradajok

Obsah receptu

Už vás nebaví kupovať kečup plný umelých prísad? Vyskúšajte tento jednoduchý recept na domáci kečup z čerstvých paradajok. Je to zdravšie, chutnejšie a ušetríte peniaze. Navyše, budete presne vedieť, čo jete!

Tento kečup nie je len o chuti, ale aj o zážitku. Vôňa čerstvých paradajok, sladkosť jabĺk a jemné koreniny sa spoja do symfónie chutí, ktorá vás prenesie priamo do letnej záhrady.

Domáci kečup z paradajok

Ingrediencie:

  • 4 ružové cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 kg paradajok
  • 200 ml oleja
  • 4 kapia papriky
  • 2 červené sladké jablká
  • 4 klinčeky
  • 2 bobkové listy
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • 1,5 lyžice soli
  • 4 polievkové lyžice hnedého cukru
  • 150 ml octu

Postup prípravy:

  1. Príprava zeleniny:
    • Nakrájajte 4 ružové cibule nahrubo.
    • Nakrájajte 4 strúčiky cesnaku.
    • Paradajky (4 kg) nakrájajte nahrubo.
    • 4 kapia papriky očistite a nakrájajte nahrubo.
    • 2 červené sladké jablká ošúpte, odstráňte jadrovník a nakrájajte nahrubo.
  2. Smaženie:
    • V hrnci zohrejte 200 ml oleja a pridajte nakrájanú cibuľu.
    • Cibuľu opražte do zlatista.
    • Pridajte nakrájané paradajky a premiešajte.
    • Zakryte hrniec a nechajte zmes variť.
  3. Pridanie ostatných ingrediencií:
    • Nakrájané kapia papriky a jablká pomixujte spolu v mixéri a pridajte do vriacej zmesi paradajok.
    • Pridajte 4 klinčeky, 2 bobkové listy, 1 lyžičku čierneho korenia a 1,5 lyžice kamennej soli.
    • Pridajte 4 polievkové lyžice hnedého cukru a 150 ml octu.
    • Varte na miernom ohni 40 minút. Ak máte radi pálivé, môžete pridať pár feferóniek.
  4. Dokončenie:
    • Po 40 minútach varenia zmes premiešajte a odstavte z ohňa.
    • Zmes pomixujte tyčovým mixérim a potom prepasírujte cez sitko, aby ste získali jemnú konzistenciu.
    • Vráťte zmes do hrnca a varte ďalších 25-30 minút na strednom ohni, kým nedosiahne požadovanú konzistenciu.
  5. Plnenie pohárov:
    • Vrchnáky na poháre zalejte vriacou vodou.
    • Pripravený kečup nalejte do sterilizovaných sklenených nádob.
    • Utrite okraje pohárov a pevne uzavrite vrchnákmi, ktoré ste sňali z horúcej vody.
    • Poháre otočte hore dnom a nechajte vychladnúť. Po vychladnutí skontrolujte, či sú všetky poháre dobre utesnené.
  6. Skladovanie:
    • Po jednom dni skontrolujte, či sú poháre dobre uzavreté. Takto pripravený kečup môžete skladovať na chladnom a suchom mieste celé mesiace.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Experimentujte s prísadami: Pridajte štipku chilli pre pikantnejšiu chuť, alebo med pre extra sladkosť.
  • Zapojte deti: Nechajte ich pomáhať pri krájaní zeleniny alebo miešaní kečupu. Bude to pre nich zábava a zároveň sa naučia niečo nové.

Domáci kečup z paradajokVideo recept:

Domáci kečup je malý zázrak, ktorý zmení váš pohľad na túto obľúbenú pochutinu. Je to jednoduchý spôsob, ako pridať do svojho jedálnička viac čerstvých surovín a zároveň si vychutnať jedinečnú chuť. Tak prečo to nevyskúšať ešte dnes?

Súvisiace články:


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála köyden lezzetler

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty