Search

Super krémový jablkový koláč FLORIÁN: Rýchly a jednoduchý hrnčekový recept!

Jablkový koláč FLORIÁN
Jablkový koláč FLORIÁN

Obsah receptu

Publikované: 5. novembra 2023, 00:00

Priatelia, dnes mám pre vás niečo špeciálne! Predstavujem vám recept na super krémový jablkový koláč FLORIÁN, ktorý vám zaručene vyčarí úsmev na tvári.

Zabudnite na zložité recepty a dlhé hodiny strávené v kuchyni. S receptom na jablkový koláč FLORIÁN vytvoríte lahôdku, ktorá poteší každého sladkého milovníka. A verte, že sa po ňom zapráši!

Ingrediencie:

  • Na karamelizované jablká:
    • 1 kg jabĺk
    • 90 g (6 lyžíc) cukru
    • Šťava z 1 citróna
    • 10 g (1 polievková lyžica) kukuričného škrobu
  • Na cesto:
    • 5 vajec
    • 200 g (1 šálka) cukru
    • Štipka soli
    • 210 g (1,3 šálky) hladkej múky
    • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
    • 40 g (3 lyžice) rastlinného oleja
    • 50 g (1/4 šálky) vriacej vody
    • Forma na pečenie 18×28 cm
  • Na krém:
    • 300 g (1,5 šálky) šľahačkovej smotany 33% tuku
    • 300 g (1,3 šálky) smotanového syra
    • 50 g (1/4 šálky) cukru
  • Na ozdobu:
    • 100 g bielej čokolády

Jablkový koláč FLORIÁN – Postup prípravy:

Vyšľahajte 5 vajec, 200 g cukru a štipku soli do peny.

210 g múky zmiešajte s čajovou lyžičkou prášku do pečiva a po častiach ju preosievajte do zmesi. Jemne premiešajte vareškou.

Pridajte 40 g oleja a 50 g vriacej vody a premiešajte.

Pekáč s rozmermi 18 x 28 cm vyložte papierom na pečenie a vylejte doň cesto. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 35 minút.

Jablká očistite, nakrájajte na kocky a dajte do hrnca. Zmiešajte s cukrom, citrónovou šťavou a kukuričným škrobom. Za stáleho miešania varíme do zmäknutia.

Po vychladnutí koláč rozdeľte na 3 časti.

V miske vyšľahajte 300 g smotanového syra a 300 g 33% smotany na šľahanie a 50 g cukru. Časť krému pomocou cukrárenského vrecka nanesite na prvú vrstvu koláča a pridajte časť jabĺk. Pridajte druhú vrstvu cesta a postup zopakujte. Potom pridajte vrchnú vrstvu cesta, nanesite krém a povrch uhladte. Vložte na 4 hodiny do chladničky.

Na vrch nastrúhajte 100 g bielej čokolády.

Dobrú chuť!

Jablkový koláč FLORIÁN – Video recept

Jablkový koláč FLORIÁN je dokonalým spojením chrumkavých jabĺk, nežného krému a lákavej čokolády. Užite si každý kúsok tohto skvelého koláča!

Súvisiace články:

Strúhaný jablkový koláč s pudingom a škoricou: Rýchly a jednoduchý!

Jednoduchý a rýchly jablkový koláčik: Každé sústo je skutočným pôžitkom!

Hrnčekový jablkový koláč bez roboty: Všetko stačí len zamiešať vareškou a dať piecť!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Najlepšie recepty

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty